Italiensk kjøkkenglede

Kjøkkeninnredning

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville ha da hun skulle fornye kjøkkenet i det nyervervede huset i Drammen.

Det arealet som i dag rommer selve spisesonen var det opprinnelige kjøkkenet. Arbeidsøya ligger der kjølerommet var. På baksiden av øya, med vindu og dør til hagen, var det opprinnelig et kjølerom.

 

Det arealet som i dag rommer selve spisesonen var det opprinnelige kjøkkenet. Arbeidsøya ligger der kjølerommet var. På baksiden av øya, med vindu og dør til hagen, var det opprinnelig et kjølerom.
Den interiørbevisste damen er sikker i sin smak, og både hun og mannen er utpregede kjøkkenmennesker.

– Vi trives på kjøkkenet, vi er glad i å lage god mat og vi har ofte sosiale mat-sammenkomster med gode venner. Derfor ville vi utvide og fornye det opprinnelige kjøkkenet i huset, forteller Mariann.

Huset, som er fra 1975, er på 350 kvm. Det opprinnelige kjøkkenet var ikke på mer enn drøye 10 kvm. Det hadde imidlertid tilstøtende kjølerom, vaskerom og tørkerom. Til sammen utgjorde disse rommene ca 30 kvm. Det var her Mariann så mulighetene, dette kunne bli et flott kjøkken!

– Jeg så med én gang at dette ville bli en kjøkkenløsning som passet for oss, sier den interiørbevisste og løsningsorienterte huseieren. Vi måtte "bare" rive noen vegger først.

Hun tegnet selv et forslag til ny planløsning, hvor hun tok hensyn til de opprinnelige plasseringene for vann og avløp.

 

Les også:

Slik fjerner du dugg effektivt fra bilrutene

Dugg på bilvinduene kan være alt fra plagsomt til livsfarlig. Heldigvis finnes det et triks som gir deg duggfrie vinduer på bare sekunder.

Familien Wessel Fevang, som ofte har sosiale sammenkomster med god mat, har valgt å installere to komfyrer.
Familien Wessel Fevang, som ofte har sosiale sammenkomster med god mat, har valgt å installere to komfyrer.

– Det var veldig tilfredsstillende å få til en god løsning uten å måtte flytte på vannrørene, sier hun og legger til at det gjorde fornyelsesprosessen både enklere og rimeligere. Det forenklet også prosessen ved at det var vanntilgang to steder, både der kjøkkenet hadde vært og der det opprinnelig hadde vært vaskerom.

 

Total fornyelse
Det første de gjorde var å selge den gamle kjøkkeninnredningen. Så fort den var fjernet ble veggene mellom det opprinnelige kjøkkenet og de tilstøtende arbeidsrommene revet. Deretter ble det lagt nytt elektrisk opplegg tilpasset den nye planløsningen. Litt justering av vannrørene måtte til, men ikke mer enn at det kunne gjøres mellom bjelkelaget. Alle veggene fikk nye gipsplater, og i taket ble det lagt panel. På gulvet i hele etasjen, som også består av stue, spisestue og tv-stue, ble gulvene fornyet med en gjennomgående merbauparkett.


Mariann har valgt å ha en ekstra vask på arbeidsøya, ved siden av stekesonen.
Mariann har valgt å ha en ekstra vask på arbeidsøya, ved siden av stekesonen.

Valg av innredning var i utgangspunktet bestemt. Den interiørbevisste huseieren hadde lenge hatt et ønske om hvit høyglanset kjøkkeninnredning kombinert med varmt treverk.

– Det er mange leverandører av tilnærmet like modeller, men vi valgte en italiensk modell hos Inmente Kjøkken og Hvitevarer as.

Les også:

«Er det mulig å male gulvbelegg?»

Og hvordan går man frem for best resultat? Vår ekspert på maling svarer.

De hjalp oss med fintegning og småjusteringer, og tok kontrollmål når vi bestilte, forteller Mariann fornøyd. De formidlet også en fantastisk flink snekker/ montør. God service, punktlig levering og et flott sluttresultat gjør at vi er svært fornøyd med oppussingsprosessen.

Dette ble brukt:

 • Kjøkkeninnredning: GeD mare lacca
 • Benkeplate: 60 mm mahogni
 • Vaskekum: Blanco, underlimt
 • Blandebatteri: KWC
 • Oppvaskmaskin: Asko
 • Stekovn & koketopp: AEG
 • Ventilator: AEG
 • Kjøleskap: General Electric
 • Kjølehjørne: Nordcool
 • Alt levert av Inmente Kjøkken og Hvitevarer

bildetekst
Familien har installeret et kjølehjørne i kroken innerst på kjøkkenet. I tillegg har de et side-by-side kjøl/frys strategisk plassert inntil kjøkkenbenken.

 

 

 

 

Les også:

Med denne hjemmeroboten slipper du å vaske vinduene selv

Med en vindusvaskerrobot slipper du den kjedelige vindusvasken.

 

Dette ble gjort:

 1. Veggene mellom det opprinnelige kjøkkenet og tilstøtende kjølerom, vaskerom og tørkerom ble revet. Det ble lagt ny merbauparkett i hele etasjen.
 2. På alle veggene i det nye kjøkkenet ble det lagt nye gipsplater, på den måten ble også det elektriske anlegget skjult.
 3. Det ble lagt nytt tak med downlights.
 4. Ny avtrekkskanal for ventilator ble ført opp på loftet med flexrør ut gjennom vegg.
 5. Tak, vegger samt vinduskarmer ble malt. Ny innredning ble montert. Totalpris ca kr 350 000.

 

Forbrukerinfo:

 • Kjøkkeninnredning: Inmente Kjøkken og Hvitevarer as, tlf. 32 84 24 10
 • Gulv: Colibri tlf. 32 23 49 00
 • Liftgardiner: Interiør Compagniet as tlf. 32 83 77 83

Anbefalt av redaksjonen

23 oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Merethes Hus - kjøkkenet

Kjøkkeninnredning Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

Kjøkkeninnredning I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kjøkkeninnredning Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Kjøkkeninnredning Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to vegger er revet ned, og fungerer som husets storstue med åpen kjøkkenløsning.

Håndsnekret designkjøkken

Kjøkkeninnredning Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne...

Herregårdskjøkken til minipris

Kjøkkeninnredning På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Kjøkkeninnredning Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Flott i blått - kjøkken

Kjøkkeninnredning Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Kjøkkeninnredning Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integre...

Puss opp kjøkkenet - mellom

Kjøkkeninnredning Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Kjøkkeninnredning Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

Kjøkkeninnredning I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprin...

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkeninnredning Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer.  Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg de harde fakta om de største kjøkkenleverandørene. 

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredning Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.

Planlegg ditt drømmekjøkken

Kjøkkeninnredning Kjøkkenet skal være en praktisk arbeidsplass, ha god atmosfære og et pent interiør. Her er noen tips til hva du bør tenke på når du skal velge kjøkkenlø...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no