Klassisk og funksjonelt kjøkken

Kjøkkeninnredning

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble funksjonelt.

 

I utgangspunktet var kjøkkenet i svært dårlig forfatning. Lekkasjer fra en takterrasse over leiligheten hadde resultert i store fuktskader. Mesteparten av det gamle interiøret hang nærmest på halv tolv, og behovet for en totalrenovering var absolutt til stede.

Eieren tok kontakt med Kjøkken Skredder’n, som umiddelbart kastet seg over jobben. Alle gamle materialer og alt gammelt utstyr ble fjernet. Deretter startet det møysommelige arbeidet med å bygge kjøkkenet opp fra grunnen. Da det i utgangspunktet hadde bestått av to rom, var det høydeforskjeller på gulvplan. For å få bukt med dette ble gulvet armert og flytsparklet, før det ble lagt et massivt eikegulv. Nytt innertak ble montert, og veggene utstyrt med nytt panel.

God atmosfære
Da innredning skulle velges, var ønsket et kjøkken i klassisk stil som passet til leiligheten. Samtidig skulle det ha moderne løsninger, slik at det også var funksjonelt. Valget falt på en kjøkkenmodell fra Marbodal – Lindø. Her er det klassiske og funksjonelle smeltet sammen til en harmonisk symfoni. Den varmgrå fargen gir rommet en rolig atmosfære som innbyr til både festlige lag og gode samtaler ut i de små timer. Den flotte benkeplaten i marmor er med på å løfte helhetsinntrykket, samtidig som den gir plass til eksperimentering med spennende matretter. De integrerte hvitevarene i rustfritt stål glir naturlig inn i miljøet, og glassplaten som erstatter de tradisjonelle flisene over komfyren, bidrar til å gi kjøkkenet et elegant preg.

Flotte detaljer

Under vinduet er det montert lave kompletteringsskap som kan benyttes til sitteplass. Ved behov kan det legges inn en løs plate i nisjen, noe som gir ekstra benkeplass. Den helsveisede oppvaskbenken i rustfritt stål har fått en nostalgisk kran og en moderne såpedispenser. Det store vitrine/framskapet som er montert på motsatt side av komfyren, er utstyrt med marmorplate og dører med krakelert glass. Her er det rikelig med plass til servise dekketøy. I dag fremstår kjøkkenet både stilrent og elegant og i tråd med eierens ønsker. 

 

Forbrukerinfo:
  • Marmorplate:
    Marbodal Glassplate: Glasshuset, Oslo
  • Såpedispenser: Intra Blandebatteri: Damixa tradition www.damixa.com
  • Lys under skap:
    Marbodal
23 oktober 2008

Slik vedlikeholder du benkeplater i stein

Bord- eller benkeplater i marmor, granitt eller skifer tåler mye, men trenger litt pleie. Følg disse rådene, så holder de (nesten) evig!

Har du brukt skuffen under stekeovnen feil?

Mange bruker den til å oppbevare plater, rister og bakepapir, men visste du at skuffen under komfyren egentlig har et helt annet formål?

Nordmenn velger tradisjonelt og klassisk

Nordmenn liker den moderne og minimalistiske kjøkkenstilen, men velger likevel klassisk og tradisjonelt hjemme.

Nytt kjøkken med små midler

Klart det går an å få et flott og velfungerende kjøkken med små midler. Følg med på besøk i et kjøkken som ble nytt med helt egne løsninger.

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Høstens kjøkkentrender

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

Kjøkken - Total forandring

For ett år siden var dette et ordinært kjøkkenrom med knallblå vegger. Taket var senket, på gulvet lå det linoleum og kjøkkenskapene i plast var fra...

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet...

Stramme linjer på kjøkkenet

Stramme linjer og skarpe vinkler er høstens nyheter på kjøkkenet.

Sluttfasen for fast interiør

Nå begynner det å nærme seg bestemmelsestid for alt av fast interiør inne.

God planløsning = en enklere hverdag

Detaljer og små forandringer kan skape system og oversikt på kjøkkenet.

Kjøkkendrøm på Senja

Ti år har det tatt å bygge drømmehuset i sveitserstil. Kjøkkenet har nostalgisk kirsebærinnredning og glassdekor på skap og vinduer.

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagt...

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no