Luftig kjøkkenløsning

Kjøkkeninnredning

Eneboligen fra 1973 på Bekkelagshøgda var moden for full renovering da eieren flyttet inn i sitt gamle barndomshjem. Han valgte å rive flere av veggenene i første etasje for å skape et åpent og luftig allrom.

 

Kjøkken og spisestue henger fint sammen. Den flotte steinplaten i front deler rommet og er et smykke i seg selv. Barstoler fra Bolia.
Kjøkken og spisestue henger fint sammen. Den flotte steinplaten i front deler rommet og er et smykke i seg selv. Barstoler fra Bolia.
 Husets grunnflate er relativt liten, og derfor ble det viktig for den unge familien som nå skulle leve her å øke romfølelsen og få inn mer lys og luft i boligen.

Det eksisterende kjøkkenet ble revet ned. De stod da igjen med et stort rom på 65 kvadratmeter, hvorav 18 kvadratmeter er kjøkken. Familien ville gjerne ha en åpen kjøkkenløsning med minst mulig overskap, slik at rommet skulle henge mest mulig sammen med resten av det åpne allrommet.

For å sikre seg plass til å bevege seg mellom kjøkkenøya, vasken og kjøleskapet risset de opp på gulvet hvor innredningen skulle stå.

De tegnet også opp løsninger på skapoppheng etter standardmål fra HTH. Kjøkkenleverandøren leverte skapene og monterte dem perfekt på plass. HTH-skapene er laget av sponplateskrog og dører av mdf-plater. Alle over flater er malt i lys sandfarge i fargekoden 1002Y.

 

Les også:

Smarte garderobeløsninger

Få orden på rotet med smarte garderobeløsninger.

Kjøkkenet fra HTH i mdf-plater er praktisk og luftig. Øya i midten har dobbel dybde, og dermed plass til stekeovn og skap.
Kjøkkenet fra HTH i mdf-plater er praktisk og luftig. Øya i midten har dobbel dybde, og dermed plass til stekeovn og skap.

 Nye overflater

I tillegg til kjøkkeninnredning er både tak, vegger og gulv nye.

Huset er bygget med frittbærende takkonstruksjon, noe som betyr at huset er selvbærende i ytterveggene. Her var kun en langsgående bærevegg, dermed var det enkelt å bygge om, og veggene rundt kjøkkenet kunne lett fjernes.

I taket er det lagt gipsplater som først er sparklet grundig og deretter påført armeringsstrie som er malt eggehvit med fargekoden 0502Y. Taket er fôret ned 23 millimeter for å få plass til elektrisk skjult anlegg og downlights som ble lagt i spotkasser.

I veggene var det ikke nødvendig med utforing. Alt elektrisk opplegg er slisset inn i de gamle veggene.

Malermester Paul Arne Braathen har malt alle overflater. Han har også malt de opprinnelige vinduskarmene, som eierne valgte å beholde. På gulvet er det lagt eikeparkett oppå linoleumen fra 1973.

Les også:

Moderne kjøkkendesign – til halv pris

Ved å importere kjøkkenskapene direkte fra Italia fikk en ung familie i nybygget hus på Høvik, utenfor Oslo realisert sin kjøkkendrøm til halv pris.

  

Dette ble gjort:
  • Alle lettvegger ble fjernet
  • Nytt tak
  • Nytt gulv
  • Nye vegger
  • Nytt røropplegg
  • Ny kjøkkeninnredning fra HTH

Fargekoder:

  • Vegger: 0502Y
  • Skapdører: 1002Y


Les også:

Smarte løsninger til vaskerommet

I utgangspunktet er ikke vaskerommet det man legger flest ressurser i, men drømmene om det perfekte arbeidsrommet lever nok i mange.

23 oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Merethes Hus - kjøkkenet

Kjøkkeninnredning Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

Kjøkkeninnredning I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kjøkkeninnredning Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Kjøkkeninnredning Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to vegger er revet ned, og fungerer som husets storstue med åpen kjøkkenløsning.

Håndsnekret designkjøkken

Kjøkkeninnredning Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne...

Herregårdskjøkken til minipris

Kjøkkeninnredning På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Kjøkkeninnredning Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Kjøkkeninnredning Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville...

Flott i blått - kjøkken

Kjøkkeninnredning Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Kjøkkeninnredning Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integrert benkeplate og åpne hyller er et smart valg.

Puss opp kjøkkenet - mellom

Kjøkkeninnredning Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Kjøkkeninnredning Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

Kjøkkeninnredning I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprinnelige uttrykk. Spenstige detaljer i stål strammer opp interiøret uten at rommet mister sin landlige sjarm.

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkeninnredning Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer. Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg...

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredning Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no