Bilde: Colourbox

Nytt kjøkken på 1-2-3

Kjøkkeninnredning

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Å skifte ut en hel kjøkkeninnredning er en investering de færreste kan ta seg råd til, særlig når argumentene bare er at man er lei utseendet på rommet. Men du kan forandre kjøkkenet med enkle grep ved å fornye frontene.

- Det kan gjøres på mange måter. Den enkleste er å skifte håndtak. Dette er raskt og enkelt, men kan samtidig fornye kjøkkenet, sier Lena Groven Løkslid. Hun er utdannet interiørkonsulent og jobber med både privat og offentlig rom, i tilegg til styling.

Mange interiørbutikker og møbelkjeder selger knotter i ulike stiler, og det trenger ikke være dyrt.

Mal frontene
- En annen måte er å male frontene. Gjør man det, og kanskje også skifter grep, kan man forandre kjøkkenet veldig.

Hvis du leverer skapdørene hos en sprøytelakkerer, vet du at du får et flott resultat.

Groven Løkslid anbefaler også at man tar en titt på selve løsningen. Er du fornøyd med utformingen? Går du omveier for å hente krydder til maten? Er kjelene plassert feil i forhold til hvor komfyren står?

- Kanskje du kan flytte om litt og bytte litt på modulene for å gjøre det mer funksjonelt. Da har man på mange måter et nytt kjøkken, sier interiørkonsulenten.

Skifte fronter
En tredje måte er rett og slett å skifte alle fronter. Dette koster mer enn å bytte knotter, men mindre enn å bytte hele kjøkkeninnredningen.

- Det finnes egne firmaer som har spesialisert seg på dette. Ellers passer stort sett alle frontene til Ikea til de fleste kjøkken, i og med at kjøkkenmoduler er forholdsvis standariserte, sier Lena Groven Løkslid.

Husk å ta gode mål før du river, og før du handler.

Mer?

Dersom du er bitt av basillen, minner interiørkonsulenten om at flisene i sprutsonen også kan males.

Vask flisene grundig før du maler med ett lag heftgrunn og to strøk maling. Forhør deg i malerbutikken om hvilken malingstype som er riktig hos deg.

- Det er også er enkelt og rimelig å skifte benkeplate, sier interiørkonsulenten.

Å gå fra en ordinær, hvit benkeplate, til en lekker i oljet eik kan gjøre et slitent kjøkken til et mye hyggeligere rom å oppholde seg i. Velg forøvrig benkeplate med omhu, ulike benkeplater trenger ulikt stell.

Pynt opp!

  • Om oppussing ikke er det første du får tid til, så husk at det er mange interiørgrep som kan hjelpe kjøkkenet ditt - og ditt forhold til det:
  • Rydd i skap og skuffer. Kast og gi bort ting du ikke bruker.
  • Fjern rot fra kjøkkenbenkene. Ha minst mulig fremme.
  • Bytt plass på ting. Unngå å gå omveier. Flytt krydderet og kjelene nærmere komfyren.
  • Nye duker og puter til kjøkkenstolene frisker opp. Pynt også med gardiner, potteplanter, urter, lys - og en gammel kjøkkenvekt, foreksempel.
2 desember 2009

Merethes Hus - kjøkkenet

Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to...

Håndsnekret designkjøkken

Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne...

Herregårdskjøkken til minipris

På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville...

Flott i blått - kjøkken

Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integre...

Puss opp kjøkkenet - mellom

Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprin...

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer. Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg...

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no