Rommelig på Risløkka

Kjøkkeninnredning

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

Benken med skuffeseksjonen fungerer som romdeler inn mot spisestuesonen. Liftgardiner fra Hansen & Dysvik. Lampe fra A-møbler.

Da Trude Lea kjøpte tomten på Risløkka i utkanten av Oslo sentrum i 1996, var hun bestemt på å realisere drømmen om et stort spisekjøkken hvor barn og voksne kunne være samlet hver med sine egne aktiviteter, og ikke sitte i hvert sitt rom. Og slik ble det.

Det 26 kvadratmeter store rommet har vært i flittig bruk siden huset stod ferdig i 1998, og er ikke minst det perfekte samlingssted for familie og venner som kommer på besøk. I tillegg til at det store spisebordet rommer mange mennesker til middag, er det også her folk slår seg ned for en prat og en kopp kaffe eller te når de stikker innom.

Gjennomført stil
Kjøkkenet er gjennomført i stilen, det er treverk i tak, vegger og gulv i tillegg til kjøkkeninnredningen. Trepanelet på veggene er malt i fargen: Bast, og lønneparketten på gulvet er lakket med matt lakk. I taket er det påført hvit panellakk for at treverket ikke skal gulne.

Kjøkkeninnredningen i bjørk er fra Marbodal. Treverket er lakket for maksimal slitestyrke. Det er mange skuffer og skap i innredningen som rommer alt av glass og serviser i tillegg til alminnelig kjøkkenutstyr. Noen av overskapene har vitrinedører for å lette inntrykket av kjøkkenet som ellers kunne virket litt kompakt. Skuffene og skapdørene har stålhåndtak, og det doble kjøleskapet er også i rustfritt stål. Benkeplatene er i laminat utførelse, og inne i gruen er det lagt beige fliser.

Det store kjøkkenet har ikke mindre enn fire store vinduer som slipper lyset og naturen inn i rommet. Vindusprossene er med på å understreke den landlige og hyggelige stilen i kjøkkenet, og for ikke å dekke til vinduene for mye har Trude valgt å ha offwhite liftgardiner som kun slippes ned for å skjerme for innsyn på kveldstid.

Ettersom kjøkkenet gjennomgående er holdt i lyse farger, er det enkelt å sette til farger etter årstid og ønsker på duker, løpere, blomster og andre dekorelementer. Her er det benyttet oransje og svart som effektfulle kontrastfarger til borddekkingen. Rustikke oljer og oliventre på benken harmonerer godt med den litt rurale stilen på innredningen.


Den funksjonelle kjøkkeninnredningen fra Marbodal har rikelig med arbeidsbenker.

Fornøyd huseier
– Jeg anbefaler alle som har mulighet å gjøre plass til et stort spisekjøkken i huset eller leiligheten, sier Trude Lea.

– Det er så koselig når barna sitter med lekser ved spisebordet mens jeg lager middag, da går vi igjennom dagens hendelser sammen og jeg hjelper dem med leksene.

– Ved å velge en nøytral kjøkkeninnredning, kan innredningen rett og slett males, beises eller laseres senere hvis man ønsker det. Da vil man jo kunne få et helt nytt kjøkken. Trendene innen interiør skifter jo som kjent raskt, og jeg ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt å fornye fargene etter hvert, avslutter Trude.

23 oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Merethes Hus - kjøkkenet

Kjøkkeninnredning Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

Kjøkkeninnredning I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kjøkkeninnredning Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Kjøkkeninnredning Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to vegger er revet ned, og fungerer som husets storstue med åpen kjøkkenløsning.

Håndsnekret designkjøkken

Kjøkkeninnredning Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne...

Herregårdskjøkken til minipris

Kjøkkeninnredning På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Kjøkkeninnredning Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Kjøkkeninnredning Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville...

Flott i blått - kjøkken

Kjøkkeninnredning Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Kjøkkeninnredning Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integrert benkeplate og åpne hyller er et smart valg.

Puss opp kjøkkenet - mellom

Kjøkkeninnredning Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Kjøkkeninnredning Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

Kjøkkeninnredning I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprinnelige uttrykk. Spenstige detaljer i stål strammer opp interiøret uten at rommet mister sin landlige sjarm.

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkeninnredning Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer. Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg...

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredning Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.