Skreddersydd nostalgi

Kjøkkeninnredning
Nytt kjøkken i et hus fra århundreskiftet? Ja visst lar det seg gjøre å benytte high-tech og supermoderne design. Men aller vakrest blir det med et nybygd kjøkken i samme stilart som huset.
 

Det lyse, moderne og eksklusive bondekjøkkenet har vedovn, svart benkeplate i skifer, ventilatorhette i country-look med innebygd vifte, og kjøkkenskap bygget på stedet med sprossede vitrinedører. Skapdørene ligger på innsiden, og i flukt med skapstammen.

 

Akkurat slik så det eksklusive herregårdskjøkkenet ut på 1700- og 1800-tallet. For å understreke det tradisjonelle utseendet ytterligere, er dørene håndmalte. Men noen moderne detaljer, som den nedfelte koketoppen og de blanke kranene, markerer at kjøkkenet er bygd i dag, og ikke for hundre år siden.

 

En kontrast til koketopp og rustfri ovn, er den smale jernkomfyren.

Skulle strømmen gå, så er det i alle fall én varmekilde som fungerer.

Over komfyr og benkeplate er det satt opp hvite keramiske fliser med avfasede kanter. Denne modellen, med en overflate full av liv, var rundt forrige århundreskifte et vanlig syn på Paris og Londons undergrunnsstasjoner.

 

Noen steg unna komfyr og ventilatorhette, er det en dobbeltkum i porselen, og flere over- og underskap som er bygd sammen med to høyskap. Det ene har åpen frastillingsplass og doble speildører med vitrinekryss. Dalby-kjøkkenet produseres i fem duse farger, fra dunhvitt til røykgrått.

 

Nær alt

Kjøkkenet har dører som ligger på innsiden, og i flukt med skapstammen. Kjøkkenmodellen heter Dalby, og kommer fra Kvänum.

Ventilatorhetten har innebygd Miele-vifte type DA 362.

Den 80 centimeter brede komfyrtoppen er nedfelt i skiferbenkeplaten, og av type Miele KM 350.

Stekovnen, har et volum på 50 liter, og heter Miele H383.

De keramiske flisene er i størrelse 10 x 20 centimeter.

Vedovnen er en Viking 30 centimeter.

 

bildetekst

 

 

 

bildetekst

Håndverk på høyt nivå, speildører med vitrinekryss er en av mange detaljer.

 

 

 

bildetekst

Høyskap med frastillingsplass.

 

 

bildetekst

Smijernskomfyren Viking 30, har kokeplate og ovale hull på platetoppen som forhindrer overoppheting på sidene. Innvendig er komfyren kledd med varmebestandige teglstensfliser.

 

bildetekst

Den doble porselenskummen er 90 x 50 centimeter, og produsert av Gustavsberg. Den har plass til store kjeler og gryter. Armaturen er forkrommet, og av typen Madison/Dornbracht fra Gustavsberg. Benkeplaten er i ask. Knottene på skapdørene i oksidert messing.

 

 

Nytt i gammel stil

Leter du etter håndsmidde spiker eller andre tidsriktige detaljer? Det finnes forretninger som har spesialisert seg på gamle bygningsdetaljer. De henter materialer blant annet fra nedrivingstomter, setter dem i stand, og selger dem til gjenbruk.

 

Forbrukerinfo:

Bosch: 815 32 800

Gustavsberg: 67 97 82 50

Josef Davidssons Eftr:  0046 371-200 01

Kvänum: 22 04 85 10

Marbodal: 69 20 52 52

Mora Armatur: 55 10 51 33

 

 

Anbefalt av redaksjonen

23 oktober 2008

Herregårdskjøkken til minipris

På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Flott i blått - kjøkken

Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Puss opp kjøkkenet - mellom

Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Kjøkken – bland nytt og gammelt

I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprin...

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.

Slik ble Norges styggeste kjøkken

I fjor vår kåret Vi i Villa Norges styggeste kjøkken sammen med HTH. Nå er rommet ikke til å kjenne igjen.

Kjøkken - Total forandring

For ett år siden var dette et ordinært kjøkkenrom med knallblå vegger. Taket var senket, på gulvet lå det linoleum og kjøkkenskapene i plast var fra...

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Herskapelig og herlig

I et helt vanlig hus fra 1960-tallet på Lillestrøm har en familie realisert drømmen om et flunkende nytt kjøkken i uvanlig utførelse. Alle skap er...

Ikeas nye kjøkkenserie er her

Ikeas gamle trotjener til kjøkkenserie, Faktum, lever ikke så lenge til. Den nye og mer fleksible løsningen Metod er standard fra april, og vil du få...

Velge kjøkkeninnredning

Kjøkkenet er en stor investering som skal vare i mange år. Valg av kjøkkeninnredning er derfor en stor avgjørelse.

God planløsning = en enklere hverdag

Detaljer og små forandringer kan skape system og oversikt på kjøkkenet.

Luftig kjøkkenløsning

Eneboligen fra 1973 på Bekkelagshøgda var moden for full renovering da eieren flyttet inn i sitt gamle barndomshjem. Han valgte å rive flere av veggenen...

Høstens kjøkkentrender

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no