Skreddersydd nostalgi

Kjøkkeninnredning
Nytt kjøkken i et hus fra århundreskiftet? Ja visst lar det seg gjøre å benytte high-tech og supermoderne design. Men aller vakrest blir det med et nybygd kjøkken i samme stilart som huset.
 

Det lyse, moderne og eksklusive bondekjøkkenet har vedovn, svart benkeplate i skifer, ventilatorhette i country-look med innebygd vifte, og kjøkkenskap bygget på stedet med sprossede vitrinedører. Skapdørene ligger på innsiden, og i flukt med skapstammen.

 

Akkurat slik så det eksklusive herregårdskjøkkenet ut på 1700- og 1800-tallet. For å understreke det tradisjonelle utseendet ytterligere, er dørene håndmalte. Men noen moderne detaljer, som den nedfelte koketoppen og de blanke kranene, markerer at kjøkkenet er bygd i dag, og ikke for hundre år siden.

 

En kontrast til koketopp og rustfri ovn, er den smale jernkomfyren.

Skulle strømmen gå, så er det i alle fall én varmekilde som fungerer.

Les også:

Test av batteridrevne kjedesager

Kjedesag på batteri er på rask fremmarsj i takt med at batteriene blir både lettere og kraftigere. Og det er ingen grunn til å rynke på nesen av dem....

Over komfyr og benkeplate er det satt opp hvite keramiske fliser med avfasede kanter. Denne modellen, med en overflate full av liv, var rundt forrige århundreskifte et vanlig syn på Paris og Londons undergrunnsstasjoner.

 

Noen steg unna komfyr og ventilatorhette, er det en dobbeltkum i porselen, og flere over- og underskap som er bygd sammen med to høyskap. Det ene har åpen frastillingsplass og doble speildører med vitrinekryss. Dalby-kjøkkenet produseres i fem duse farger, fra dunhvitt til røykgrått.

 

Nær alt

Kjøkkenet har dører som ligger på innsiden, og i flukt med skapstammen. Kjøkkenmodellen heter Dalby, og kommer fra Kvänum.

Les også:

Sosialt kjøkken med fokus på kokkelering

Når kokken Kristina Valentins kjøkken skulle renoveres ble funksjon og design forenet. Her er kjøkkenet husets hjertet og matlagingen hjertet i kjøkke...

Ventilatorhetten har innebygd Miele-vifte type DA 362.

Den 80 centimeter brede komfyrtoppen er nedfelt i skiferbenkeplaten, og av type Miele KM 350.

Stekovnen, har et volum på 50 liter, og heter Miele H383.

De keramiske flisene er i størrelse 10 x 20 centimeter.

Vedovnen er en Viking 30 centimeter.

 

Les også:

Test av høytrykkspylere

En høytrykksspyler er nyttig å ha for de fleste. Vi har testet fem høytrykksspylere opp mot hverandre og konkurransen ble hårfin.

bildetekst

 

 

 

bildetekst

Håndverk på høyt nivå, speildører med vitrinekryss er en av mange detaljer.

 

 

 

bildetekst

Høyskap med frastillingsplass.

 

 

bildetekst

Smijernskomfyren Viking 30, har kokeplate og ovale hull på platetoppen som forhindrer overoppheting på sidene. Innvendig er komfyren kledd med varmebestandige teglstensfliser.

 

bildetekst

Den doble porselenskummen er 90 x 50 centimeter, og produsert av Gustavsberg. Den har plass til store kjeler og gryter. Armaturen er forkrommet, og av typen Madison/Dornbracht fra Gustavsberg. Benkeplaten er i ask. Knottene på skapdørene i oksidert messing.

 

 

Nytt i gammel stil

Leter du etter håndsmidde spiker eller andre tidsriktige detaljer? Det finnes forretninger som har spesialisert seg på gamle bygningsdetaljer. De henter materialer blant annet fra nedrivingstomter, setter dem i stand, og selger dem til gjenbruk.

 

Forbrukerinfo:

Bosch: 815 32 800

Gustavsberg: 67 97 82 50

Josef Davidssons Eftr:  0046 371-200 01

Kvänum: 22 04 85 10

Marbodal: 69 20 52 52

Mora Armatur: 55 10 51 33

 

 

Anbefalt av redaksjonen

23 oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Merethes Hus - kjøkkenet

Kjøkkeninnredning Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

Kjøkkeninnredning I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kjøkkeninnredning Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Kjøkkeninnredning Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to vegger er revet ned, og fungerer som husets storstue med åpen kjøkkenløsning.

Håndsnekret designkjøkken

Kjøkkeninnredning Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne...

Herregårdskjøkken til minipris

Kjøkkeninnredning På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Kjøkkeninnredning Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Kjøkkeninnredning Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville...

Flott i blått - kjøkken

Kjøkkeninnredning Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Kjøkkeninnredning Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integrert benkeplate og åpne hyller er et smart valg.

Puss opp kjøkkenet - mellom

Kjøkkeninnredning Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Kjøkkeninnredning Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

Kjøkkeninnredning I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprinnelige uttrykk. Spenstige detaljer i stål strammer opp interiøret uten at rommet mister sin landlige sjarm.

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkeninnredning Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer. Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg...

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredning Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no