Camilla Rise er glad for at hun nå har fått drømmekjøkkenet sitt på plass.
Camilla Rise er glad for at hun nå har fått drømmekjøkkenet sitt på plass. Bilde: HTH

Slik ble Norges styggeste kjøkken

Kjøkkeninnredning

I fjor vår kåret Vi i Villa Norges styggeste kjøkken sammen med HTH. Nå er rommet ikke til å kjenne igjen.

Jeg måtte le litt – det er jo en litt spesiell tittel, forteller Camilla Rise fra Odda, som kunne velge kjøkken fra HTH for inntil 50 000 kroner.

Kjøkkenet før renoveringen med kjellervinduer som nå er blendet igjen.

Komfyren og kjøkkenvasken var moden for utskifting.

Hun ble veldig glad og ikke minst takknemlig for alle som hadde stemt på kjøkkenet hennes i konkurransen.

Valget falt på kjøkkenet Scandinavian Classic.

Kjøkkenet er blitt lyst og trivelig.

– Kjøkkenet ligger i en underetasje med altan over som stjeler litt lys. Kjøkkenet jeg har valgt er hvitt, tidløst og lyser opp rommet bra, forteller hun. I løpet av fjoråret er nesten hele underetasjen totalrenovert – i tillegg til kjøkkenet.

Hele familien har vært involvert i prosessen, særlig mannen Ove har gjort mye av arbeidet. Men de har også fått hjelp av to interiørkonsulenter tilknyttet HTH. De har brukt lang tid på planlegging, tegnet flere varianter og tenkt godt igjennom hvordan kjøkkenet skal brukes.

– Det har selvfølgelig vært noen utfordringer og forsinkelser underveis, men dette har HTH taklet på en utmerket måte.

Selv om det fortsatt gjenstår en del elektrikerarbeid, listverk og maling, er kjøkkenet nå for lengst tatt i bruk.

Da familien fikk gavekort på 50 000 kroner fra HTH fikk de et puff i riktig retning for å totalrenovere kjøkkenet. Nye gulv ble støpt, for å jevne ut skjevheter. Gammel vinyl er erstattet med eikeparkett. Tak og vegger er bygget opp på nytt og to gamle kjellervinduer er blendet igjen. I dag er det kjøkkenskap på en hel kortvegg. Tre store vinduer og en glassterassedør ut til hagen, gir rikelig med dagslys inn i rommet på ca 30 kvadratmeter.

Skapene gir god plass til alt kjøkkenutstyret.

Alle fargepaletter i huset er nå i lyse valører, også gangen og trapperommet i kjelleretasjen er nyoppusset.

− Benkeplatene er jeg ekstra stolt over, dette var delvis ubehandlet eikeplater. En lokal møbelsnekker har skåret ut platene etter mål, og pusset dem med 120 mm grovt sandpapir. Selv har jeg pusset platene i flere omganger med diverse fint sandpapir, og oljet dem selv med syv strøk.

– Det jeg er mest fornøyd med på vårt nye kjøkken er de gode benkeplatene som gir rikelig med arbeidsplass. Jeg har også fått mange skuffer og skap og montert gassovn i tillegg til induksjon. Kjøkkenet har blitt akkurat slik som jeg ønsket meg, sier Camilla.

Camilla Rise:

Camilla jobber på Vasstun Hotel, og bor på Skare i Odda, i en enebolig som var ny i 1977. Her har hun bodd de siste 12 årene, sammen med sin mann og deres to barn. Barna er 14 og 16 år gamle. Camilla Rise er glad i å lage mat og invitere familie og venner på middag. De har nå god plass til 12 mennesker rundt langbordet på kjøkkenet.

Camilla er mest fornøyd med:

  • Brede skuffer.
  • Raust med benkeplater som er laget selv med god hjelp og veiledning fra møbelsnekker.
  • Nye hvitevarer. Hun er ekstra godt fornøyd med gassovnen og induksjonsovnen.
  • Kjøkkenøyen er bygd som et frittstående spisebord og kan forlenges.

Camillas beste tips:

  • Bruk god tid på planleggingen.
  • Tenk godt gjennom hvordan du skal bruke kjøkkenet. Hvis du er glad i å lage mat er det viktig å ha god plass å jobbe på.
  • Gjør kjøkkenet til en trivselsplass der det er godt å være.
11. februar 2013
Mer om Kjøkkeninnredning

Merethes Hus - kjøkkenet

Kjøkkeninnredning Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

Kjøkkeninnredning I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kjøkkeninnredning Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Kjøkkeninnredning Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to vegger er revet ned, og fungerer som husets storstue med åpen kjøkkenløsning.

Håndsnekret designkjøkken

Kjøkkeninnredning Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne...

Herregårdskjøkken til minipris

Kjøkkeninnredning På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Kjøkkeninnredning Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Kjøkkeninnredning Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville...

Flott i blått - kjøkken

Kjøkkeninnredning Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Kjøkkeninnredning Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integrert benkeplate og åpne hyller er et smart valg.

Puss opp kjøkkenet - mellom

Kjøkkeninnredning Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Kjøkkeninnredning Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

Kjøkkeninnredning I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprinnelige uttrykk. Spenstige detaljer i stål strammer opp interiøret uten at rommet mister sin landlige sjarm.

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkeninnredning Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer. Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg...

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredning Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.