Familien har bygget nytt kjøkken i et tilbygg formgitt av arkitektfirmaet A38 på Høvik. Kjøkkeninnredning fra Bo-Form forhandles gjennom Interiørtema på Skillebekk i Oslo.
Familien har bygget nytt kjøkken i et tilbygg formgitt av arkitektfirmaet A38 på Høvik. Kjøkkeninnredning fra Bo-Form forhandles gjennom Interiørtema på Skillebekk i Oslo.

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Kjøkkeninnredning

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagte vegger og store skuffer av mdf-plater gjør rommet nesten vedlikeholdsfritt.

- Gjennom arkitektfirmaet og kjøkkenkonsulenten Interiør Tema, har familien fått god hjelp til å tenke ut smarte løsninger.

 

Induksjonskomfyr, gassbluss og kjøkkenvifte fra Gaggenau. Kjøkkeninnredning fra Bo-form. Fargen på skuffer er spesialtbestilt fra huseier som lot seg inspirere av fargen på god rødvin.
Induksjonskomfyr, gassbluss og kjøkkenvifte fra Gaggenau. Innredning fra Bo-form. Fargen på skuffer er spesialbestilt fra huseier, som lot seg inspirere av fargen på en god rødvin.

Den store kjøkkenøya i midten brukes til matlaging, spisebord og leksepult. Her slår også gjester seg ned eller hjelper til med matlagingen før de setter seg til bords i spisestuen som ligger i forlengelsen av kjøkkenet. Om sommeren åpnes glassdørene med utgang til stor terrasse. Veggen mot nærmeste nabo er vindusløs, mens veggen som vender ut mot hagen og inngangspartiet har flere store vindusflater for å slippe inn lys.  Det gamle grovkjøkkenet fungerer i dag som grovkjøkken, med trapper ned til det store allrommet. Familien valgte også å bruke lysdesigner.Les også:

Benkeplater i komposittmaterialer

Benkeplater i komposittmaterialer åpner opp for spennende løsninger på kjøkkenet.

- Det er noe av det lureste vi har gjort, fordi vi ikke hadde kompetanse på dette feltet selv. Lysdesigneren så muligheter i å legge belysning i trappetrinnene ned til allrommet, samt å finne balansen med riktig antall lyskilder for å gi rommet en miks av godt arbeisdslys og stemningsfull kveldsbelysning.

- Vi er en familie som trives med mye besøk og som ønsket oss nytt kjøkken som tåler en støyt, sier mor i huset. Ekteparet i slutten av 30-årene kjøpte eiendommen fra 1920-tallet for fire år siden. De overtok et hus i god stand, men som trengte renovering for å imøtekomme familiens behov for en mer lettstelt hverdag. Dermed bestemte de seg for å bygge på huset. Flere arkitekter ble kontaktet før valget falt på arkitektfirmaet A38 på Høvik, som tegnet et tilbygg i moderne formspråk. Kjøkkenet er lagt på et lavere nivå i terrenget enn hovedhuset for å skille nybygget fra den eksisterende boligen for å skille nybygget fra den eksisterende boligen. Kjøkkenet er på 45 kvadratmeter med en takhøyde på 3,8 meter.

- Målet var å skape et hus som fungerte til hverdags og til fest.

 
Grovkjøkkenet er lagt et trinn opp fra hovedkjøkkenet. Det er brukt tavlemaling på kjøleskapssdøren, som brukes som familiens huskeliste over viktige gjøremål.
Grovkjøkkenet er lagt et trinn opp fra hovedkjøkkenet. Det er brukt tavlemaling på kjøleskapssdøren, som brukes som familiens huskeliste over viktige gjøremål.

Kjeftefri sone
- Jeg ville ikke ha et hjem der man bruker tid på å kjefte på hverandre på grunn av rot, sier trebarnsmoren. Kjøkkenet har nesten ingen pyntegjenstander. Her er røffe overflater, ingen overskap, kun skuffer som er lette å trekke ut. Under kjøkkenøya står et av to kjøleskap, som gjør det enkelt for barna å hente mat.

Coriander-benkeplatene kan man ikke se riper i. Gulvet er også ripefritt. Med fliser på veggen over kjøkkenbenkene og komfyren er det enkelt å tørke av veggene for matsøl.

Les også:

Før du velger kjøkkenvifte

Kjøkkenvifter har blitt et designelement i kjøkkenet, men det er viktig å tenke funksjon så vel som form.

- Vi er en aktiv familie som bruker mye tid på matlaging. Barna tar ofte del i arbeidet på kjøkkenet og elsker å bake boller, eplekaker eller brownier. Og alle nyter å lage friske smoothies.

Mannen i huset er jeger, og det hender at familien har over 20 gjester til bords der rypefangsten fortæres. I hagen har familien flere typer bær og frukt, som gjør at de er selvforsynt med hjemmelaget saft og syltetøy.

Barna tar ofte med seg venner hjem fordi de liker seg så godt her.

- Og her trenger vi ikke å være redde for å slippe inn folk fordi kjøkkenet alltid ser noenlunde ryddig ut på grunn av sin smarte planløsning, sier trebarnsmoren.

 

Les også:

Moderne kjøkkendesign – til halv pris

Ved å importere kjøkkenskapene direkte fra Italia fikk en ung familie i nybygget hus på Høvik, utenfor Oslo realisert sin kjøkkendrøm til halv pris.

Verdt å vite om Corian:

For 35 år siden dukket Corian opp på markedet, som er utviklet av det amerikanske konsernet DuPont.

Corian er et komposittmateriale som inneholder to tredjedeler mineraler og en tredjedel plast og fargestoffer.

Corian som selges i Norge blir produsert ved en fabrikk i Buffalo i USA.

 

Forbrukerinfo:
  • Belysning:
    Lysdesigner Mie Hartmann Lørscher

 

<

23 oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Merethes Hus - kjøkkenet

Kjøkkeninnredning Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

Kjøkkeninnredning I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kjøkkeninnredning Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Kjøkkeninnredning Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to vegger er revet ned, og fungerer som husets storstue med åpen kjøkkenløsning.

Håndsnekret designkjøkken

Kjøkkeninnredning Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne...

Herregårdskjøkken til minipris

Kjøkkeninnredning På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Kjøkkeninnredning Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Kjøkkeninnredning Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville...

Flott i blått - kjøkken

Kjøkkeninnredning Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Kjøkkeninnredning Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integrert benkeplate og åpne hyller er et smart valg.

Puss opp kjøkkenet - mellom

Kjøkkeninnredning Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Kjøkkeninnredning Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

Kjøkkeninnredning I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprinnelige uttrykk. Spenstige detaljer i stål strammer opp interiøret uten at rommet mister sin landlige sjarm.

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkeninnredning Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer. Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg...

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredning Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no