Familien har bygget nytt kjøkken i et tilbygg formgitt av arkitektfirmaet A38 på Høvik. Kjøkkeninnredning fra Bo-Form forhandles gjennom Interiørtema på Skillebekk i Oslo.
Familien har bygget nytt kjøkken i et tilbygg formgitt av arkitektfirmaet A38 på Høvik. Kjøkkeninnredning fra Bo-Form forhandles gjennom Interiørtema på Skillebekk i Oslo.

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Kjøkkeninnredning

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagte vegger og store skuffer av mdf-plater gjør rommet nesten vedlikeholdsfritt.

- Gjennom arkitektfirmaet og kjøkkenkonsulenten Interiør Tema, har familien fått god hjelp til å tenke ut smarte løsninger.

 

Induksjonskomfyr, gassbluss og kjøkkenvifte fra Gaggenau. Kjøkkeninnredning fra Bo-form. Fargen på skuffer er spesialtbestilt fra huseier som lot seg inspirere av fargen på god rødvin.
Induksjonskomfyr, gassbluss og kjøkkenvifte fra Gaggenau. Innredning fra Bo-form. Fargen på skuffer er spesialbestilt fra huseier, som lot seg inspirere av fargen på en god rødvin.

Den store kjøkkenøya i midten brukes til matlaging, spisebord og leksepult. Her slår også gjester seg ned eller hjelper til med matlagingen før de setter seg til bords i spisestuen som ligger i forlengelsen av kjøkkenet. Om sommeren åpnes glassdørene med utgang til stor terrasse. Veggen mot nærmeste nabo er vindusløs, mens veggen som vender ut mot hagen og inngangspartiet har flere store vindusflater for å slippe inn lys.  Det gamle grovkjøkkenet fungerer i dag som grovkjøkken, med trapper ned til det store allrommet. Familien valgte også å bruke lysdesigner.- Det er noe av det lureste vi har gjort, fordi vi ikke hadde kompetanse på dette feltet selv. Lysdesigneren så muligheter i å legge belysning i trappetrinnene ned til allrommet, samt å finne balansen med riktig antall lyskilder for å gi rommet en miks av godt arbeisdslys og stemningsfull kveldsbelysning.

- Vi er en familie som trives med mye besøk og som ønsket oss nytt kjøkken som tåler en støyt, sier mor i huset. Ekteparet i slutten av 30-årene kjøpte eiendommen fra 1920-tallet for fire år siden. De overtok et hus i god stand, men som trengte renovering for å imøtekomme familiens behov for en mer lettstelt hverdag. Dermed bestemte de seg for å bygge på huset. Flere arkitekter ble kontaktet før valget falt på arkitektfirmaet A38 på Høvik, som tegnet et tilbygg i moderne formspråk. Kjøkkenet er lagt på et lavere nivå i terrenget enn hovedhuset for å skille nybygget fra den eksisterende boligen for å skille nybygget fra den eksisterende boligen. Kjøkkenet er på 45 kvadratmeter med en takhøyde på 3,8 meter.

- Målet var å skape et hus som fungerte til hverdags og til fest.

 
Grovkjøkkenet er lagt et trinn opp fra hovedkjøkkenet. Det er brukt tavlemaling på kjøleskapssdøren, som brukes som familiens huskeliste over viktige gjøremål.
Grovkjøkkenet er lagt et trinn opp fra hovedkjøkkenet. Det er brukt tavlemaling på kjøleskapssdøren, som brukes som familiens huskeliste over viktige gjøremål.

Kjeftefri sone
- Jeg ville ikke ha et hjem der man bruker tid på å kjefte på hverandre på grunn av rot, sier trebarnsmoren. Kjøkkenet har nesten ingen pyntegjenstander. Her er røffe overflater, ingen overskap, kun skuffer som er lette å trekke ut. Under kjøkkenøya står et av to kjøleskap, som gjør det enkelt for barna å hente mat.

Coriander-benkeplatene kan man ikke se riper i. Gulvet er også ripefritt. Med fliser på veggen over kjøkkenbenkene og komfyren er det enkelt å tørke av veggene for matsøl.

- Vi er en aktiv familie som bruker mye tid på matlaging. Barna tar ofte del i arbeidet på kjøkkenet og elsker å bake boller, eplekaker eller brownier. Og alle nyter å lage friske smoothies.

Mannen i huset er jeger, og det hender at familien har over 20 gjester til bords der rypefangsten fortæres. I hagen har familien flere typer bær og frukt, som gjør at de er selvforsynt med hjemmelaget saft og syltetøy.

Barna tar ofte med seg venner hjem fordi de liker seg så godt her.

- Og her trenger vi ikke å være redde for å slippe inn folk fordi kjøkkenet alltid ser noenlunde ryddig ut på grunn av sin smarte planløsning, sier trebarnsmoren.

 

Verdt å vite om Corian:

For 35 år siden dukket Corian opp på markedet, som er utviklet av det amerikanske konsernet DuPont.

Corian er et komposittmateriale som inneholder to tredjedeler mineraler og en tredjedel plast og fargestoffer.

Corian som selges i Norge blir produsert ved en fabrikk i Buffalo i USA.

 

Forbrukerinfo:
  • Belysning:
    Lysdesigner Mie Hartmann Lørscher

 

<

23 oktober 2008

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Høstens kjøkkentrender

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

Arkitektens kjøkken

Å utnytte plassen best mulig og satse på miljøvennlige produkter, var hovedtanken da arkitekt Mikael Pedersen skulle pusse opp kjøkkenet.

Nytt kjøkken til et par tusenlapper

Familien var lei av den blå kjøkkeninnredningen, og besluttet å male hele rommet, både vegger og innredning.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet...

Stramme linjer på kjøkkenet

Stramme linjer og skarpe vinkler er høstens nyheter på kjøkkenet.

Sort og sofistikert kjøkkenluksus fra uno form

’Black Oak’ fra Uno Form er stilig kjøkkendesign basert på luksus og passer til deg som har sansen for rene linjer, lekre materialer og et sterkt indivi...

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integre...

Interiørhjelp langt fra folk?

Trenger du interiørhjelp til feriehuset? Fjerninnredning kan være løsningen.

Slik gjør du et kjøkkenkupp

Drømmer du om nytt kjøkken, men har dårlig råd? Det er faktisk mulig å gjøre et kjøkkenkupp. Vi viser deg hvordan.

De viktige kjøkkendetaljene

Detaljene på kjøkkenet kan utgjøre forskjellen mellom irritasjon og glede.

Sluttfasen for fast interiør

Nå begynner det å nærme seg bestemmelsestid for alt av fast interiør inne.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no