Sluttfasen for fast interiør

Kjøkkeninnredning

Nå begynner det å nærme seg bestemmelsestid for alt av fast interiør inne.


Grappa hvit fra Marbodal.
Sluttfase for interiør og faste møbler.

Som regel så bestemmer man seg tidlig i prosessen for kjøkken, innerdører, trapp etc, da en standardpakke er med fra husleverandøren. Det er mange detaljer og beslutninger å ta, men dette hjelper jo selgeren til med.

Siden vi har bygget før har vi denne gangen valgt å trekke ut det vi ønsker å skaffe på egenhånd. Derfor har vi hatt litt lenger tid på å bestemme oss for detaljene. Innerdører, ytterdør, trapp, garasjeport, kjøkken osv. Vi er heldige å ha litt kontakter her og der og kan forhandle fram gode priser.

Møte med elektriker er også gjennomført. Det er godt å kunne diskutere sammen med ekspertene de tankene og ideene man har. Ikke like lett å tenke igjennom alle praktiske detaljer på egenhånd.
Vi har laget oss en liten bildebank med alle våre ønsker. Nå er det dags å sjekke ut priser, (uff.. det er jo et budsjett som skal holdes.) og bestemme oss for det som skal kjøpes. Leveringstider sjekkes også ut, for det er viktig å ha oversikt over nå framover.

Marbodal kjøkken
Kjøkkenet ble grovtegnet samtidig som huset ble tegnet. Dette fordi vi ikke ville bli bundet opp av vegger etc. som kunne hindret oss i å få det kjøkkenet vi ønsket.
Det samme gjelder badet. Hvor vask, oppvaskmaskin, dusj og toaletter skal stå må være bestemt allerede før sokkelen støpes. Dette påvirker jo også hvordan kjøkkenet skal planløses.

Vi ønsker en åpen kjøkkenløsning mot spisestuen, slik at man kan være en del av ”selskapet” samtidig som man er på kjøkkenet. Kjøkkenøy med barløsning er også noe vi har drømt om. Selve planløsningen av kjøkkenet kom vi fort på plass med, og var veldig fornøyde. Men valg av kjøkkenfront var ikke lett.
Vi valgte kjøkkenmerket Marbodal, for de har også svanemerkede kjøkken. 
Vi har tegnet flere typer i fra mørk valnøtt (noe vi falt veldig for i starten) til lysere treverk og til slutt hvitt. Jeg tror vi ender opp med Marbodal Grappa. Det er et lekkert hvitt svanemerket kjøkken. Hvitt er tidløst og man risikerer ikke å gå lei. Det er jo litt viktig når man investerer så mange kroner i et kjøkken. Vi har lagt god margin i budsjettet for at vi skal bli fornøyde med kjøkkenet. Dette er en arena der vi tilbringer mye tid.
Etter å ha kokkelert på kjøkken i en 13 års tid har jeg vært mest fornøyd med skuffer under benken. Så det har det blitt – skuffer hele veien, også kjøleskapet da Norcool har en utrolig stilig kjøleskuff som vi bare måtte ha.

En annen ting jeg har savnet er en kokesone til på platetoppen. Det mangler alltid en når jeg lager middag. Det er ikke lett å ha all mat varm på en gang.- derfor må alt hos Hellandene lages samtidlig. :-) Siemens reddet oss der og vi fant en 90 cm topp med 5 soner. Jippi!
23 oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Merethes Hus - kjøkkenet

Kjøkkeninnredning Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

Kjøkkeninnredning I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kjøkkeninnredning Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Kjøkkeninnredning Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to vegger er revet ned, og fungerer som husets storstue med åpen kjøkkenløsning.

Håndsnekret designkjøkken

Kjøkkeninnredning Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne...

Herregårdskjøkken til minipris

Kjøkkeninnredning På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Kjøkkeninnredning Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Kjøkkeninnredning Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville...

Flott i blått - kjøkken

Kjøkkeninnredning Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Kjøkkeninnredning Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integrert benkeplate og åpne hyller er et smart valg.

Puss opp kjøkkenet - mellom

Kjøkkeninnredning Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Kjøkkeninnredning Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

Kjøkkeninnredning I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprinnelige uttrykk. Spenstige detaljer i stål strammer opp interiøret uten at rommet mister sin landlige sjarm.

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkeninnredning Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer. Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg...

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredning Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no