Tidløst og trendy

Kjøkkeninnredning
Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Kokesonen er bevisst plassert 10 cm lavere enn ordinær benkeplate til 80 cm for å få best mulig arbeidsstilling over grytene.
¤fotoserie¤ Opprinnelig var kjøkkenet i eneboligen fra 1978 av beskjeden størrelse.

Ved å slå ut en vegg og integrere spisestuen i kjøkkenet har paret fått en svært så åpen og luftig løsning.

De ønsket et kjøkken som kunne vare lenge, med moderne komfort og som ville tåle en delvis åpen løsning mot stuen.

Drange Snekkerverksted i Søgne kunne tilby akkurat det paret var på jakt etter, nemlig et litt herskapelig kjøkken som kler å være omgitt av kunst og antikviteter.

Ny peis er også på plass. Den kan i dag nytes både fra spisestuen og fra sofagruppen, da den har glassfront som gjør det mulig å se flammene fra to sider.

I dag er samtlige vegger og tak i hele 1. etasje nye og malt i en lys fargetone, som ytterligere forsterker følelsen av mer lys og luft i boligen.

I taket er det bygget inn downlights.Her også lagt inn et avansert lyd-, lys- og ventilasjonssystem som er skjult i tak og vegger.

Gulvet er flunkende nytt, bestående av heltre eikegulv. Det gir lunhet til hvite vegger, samtidig som det skaper en eksklusiv helhet.

Ting tar tid
Da ekteparet satte i gang med oppussingen, regnet de ikke med at fornyelsen skulle ta så lang tid som den faktisk gjorde.

Noe av årsaken til den lange prosessen var blant annet en del dramatikk rundt levering av hvitevarene. Det hele startet med at komfyrtoppen ble stjålet fra fraktfirmaet DHL.

Deretter brant mikrobølgeovnen opp på et containerskip. Kjøleskapet var transportskadet, og kjøkkenviften kom til slutt etter lang tids forsinkelser. Bare oppvaskmaskinen og stekeovnen var i rute på oppgitt leveringsdato.

– Vi syntes etter hvert det hele ble noe komisk, men vi tok det med fatning, sier huseier. Oppussing tar alltid lengre tid enn man tror.

Alt i alt tok det om lag åtte måneder å bygge om kjøkkenet og stuen. I denne perioden måtte vi bo deler av tiden på hytta, da vi var uten muligheter til å lage mat hjemme.

– Snekkerarbeidet som er utført er av ypperste klasse. – Her har vi vært heldige fra første stund. Det er en nytelse å studere de fine detaljene i skapløsningene, det nye gulvet, veggene og taket.

– De lyse veggene er vi også strålende fornøyd med. Nå kommer nemlig både kunst og gamle skap mye bedre til sin rett i interiøret,mener paret.

Dette ble gjort: Dette ble brukt:
 • Alt gammelt inventar er revet ut, blant annet eikekjøkken fra 1978.
 • Vegg mellom kjøkken og spisestue er revet ned.
 • Alle overflater er nye, med nybygd tak, nye vegger og gulv.
 • Kjøkkeninnredning: Drange Snekkerverksted i Søgne
 • Hvitevarer: Siemens
 • Fliser: Oppdal skifer
 • Tømrer: Leif Inglingstad
 • Eikegulv: Slottsgulv
 • Panel: Drange
 • Snekkerverksted i Søgne
 • Lydanlegg: Kjetil Wangen
 • Ventilasjonssystem: Ingeniør S. D. Båstad

23. oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Merethes Hus - kjøkkenet

Kjøkkeninnredning Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

Kjøkkeninnredning I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Storstue med åpent kjøkken

Kjøkkeninnredning Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to...

Håndsnekret designkjøkken

Kjøkkeninnredning Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne fått et skreddersydd kjøkken som ingen andre har maken til.

Herregårdskjøkken til minipris

Kjøkkeninnredning På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Kjøkkeninnredning Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Kjøkkeninnredning Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville ha da hun skulle fornye kjøkkenet i det nyervervede huset i Drammen.

Flott i blått - kjøkken

Kjøkkeninnredning Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Kjøkkeninnredning Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integre...

Puss opp kjøkkenet - mellom

Kjøkkeninnredning Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Kjøkkeninnredning Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

Kjøkkeninnredning I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprin...

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkeninnredning Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer.  Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg de harde fakta om de største kjøkkenleverandørene. 

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredning Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.

Planlegg ditt drømmekjøkken

Kjøkkeninnredning Kjøkkenet skal være en praktisk arbeidsplass, ha god atmosfære og et pent interiør. Her er noen tips til hva du bør tenke på når du skal velge kjøkkenlø...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no