Kjøkkeninnredning: Lindø Hvit er et kjøkken i Cottage-serien fra Marbodal.
Kjøkkeninnredning: Lindø Hvit er et kjøkken i Cottage-serien fra Marbodal. Bilde: Marbodal

Velge kjøkkeninnredning

Kjøkkeninnredning

Kjøkkenet er en stor investering som skal vare i mange år. Valg av kjøkkeninnredning er derfor en stor avgjørelse.

Når du skal velge kjøkkeninnredning, gjelder det å finne den kjøkkeninnredningen som både kler boligen, har de funksjoner du ønsker og behøver, og som passer din eller familiens personlighet. Heldigvis er utvalget stort.

Et landsens kjøkken

Marbodal har nå kastet seg på den landlige stilen, og lanserer en egen serie kjøkkeninnredninger med landlig inspirasjon.

– Cottage-serien har fokus på håndverk og snekkeri, og henter inspirasjon fra landet og naturen, forklarer Marbodal på sine nettsider.

Et eksempel på denne serien er kjøkkenet Lindø hvit (toppbildet). Dette er et lyst og lett kjøkken som gies en følelse av det gamle gjennom overskapsdørene som har flettet fylling. For å få den riktig landlige stilen kan du velge å innrede med sittebenk med skuffer under.

Også Sigdal har kastet seg på den landlige trenden. I tillegg til den mer staselige Herregaardsserien som lar tankene gå til det gamle storkjøkkenet, har de også den nettere Kyst-modellen.

Modellen Kyst fra Sigdal er en lys og uformell kjøkkeninnredning. Foto: Sigdal

– Laidback kjøkkenmodell i countrystil. Komfortabel og uformell innredning med senkede skuldre og lav puls, skriver Sigdal.

Kjøkkeninnredning på fjellet

I samme serie har Marbodal designet en kjøkkeninnredning som glir rett inn på hytta. Fjellhytte møter moderne storby er tanken bak designet av dette rustikke kjøkkenet i eik.

Moderne hyttekjøkken i eik. Foto: Marbodal  

Har du en av de tradisjonelle hyttene hvor plassen må utnyttes til det fulle, kan det være en idé å velge en kjøkkeninnredning fra et firma som spesialiserer seg på nettopp hyttekjøkken.

Kvandal leverer tradisjonelle hyttekjøkken som kan tilpasses ulike takhøyder. Foto: Kvandal

– Vi har lagt fokus på store valgmuligheter med mål, ikke minst gode muligheter for ulike takhøyder. Er det lavt under taket har vi likevel en fullgod løsning til dere, skriver Kvandal Kjøkken, som også legger vekt på å utvikle modeller som takler temperatursvingninger som kan oppstå på hytter.

Lekent og lystig
Men selv om trendene snur senere i kjøkkenverdenen og selv om kjøkkenet skal vare i mange år, er det ingen grunn til å slå seg til ro med et traust og ordinært kjøkken om du av natur er leken og vågal.

Tør du å uttrykke personligheten din også i valg av kjøkkeninnredning, finnes det spennende alternativer også for deg. Hva med denne eplegrønne kjøkkeninnredninge fra Sigdal?

Tør du sette farge på hverdagen? Foto: Sigdal

– Uno Palett er en kjøkkenmodell med utrolig mange muligheter for individuell utforming, kreative innfall og dekorativ innredning, skriver Sigdal på sine nettsider.

Mørk og mystisk kjøkkeninnredning

Er du snarere av den dystre sorten, kan du la din indre gother få komme til overflaten på kjøkkenet. HTH har modellen Straight sort høyglans, en lekker håndtaksfri kjøkkeninnredning i svart, høyglanset overflate.

Høyglanset moderne eleganse. Foto: HTH

Den høyglansede finishen gjør at noe av lyset likevel reflekteres i rommet til tross for den mørke fargen, mens fraværet av forstyrrende knotter og håndtak gir kjøkkeninnredningen en lekker og nesten sømløs overflate.

Dette er bare et lite knippe av alle de ulike stilene og modellene du kan velge mellom innen kjøkkeninnredninger. Ta deg god tid når du skal velge, og husk at det er mer enn bare stilen som avgjør når du velger kjøkken. Flere tips finner du i artikkelen Slik velger du kjøkkeninnredning.

Anbefalt av redaksjonen

27 november 2011

Merethes Hus - kjøkkenet

Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Kokkens kjøkken

I den gamle drengestuen på Røer gård på Nesodden har kokken Anna Røer skapt personlig atmosfære på kjøkkenet. Norske bondeantikviteter og fargerike...

Tidløst og trendy

Kombinasjonen av moderne komfort og klassisk form preger det nye kjøkkenet til et ektepar på Nordstrand.

Storstue med åpent kjøkken

Rett bak Frognerparken i Oslo har et par i 30-årene pusset opp en kjedet enebolig fra 1960. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to...

Håndsnekret designkjøkken

Etter mange år med trangt furukjøkken drømte familien om en mer praktisk og åpen kjøkkentilværelse. Ved hjelp av tømrermester Erik Aarsbog har eierne...

Herregårdskjøkken til minipris

På smalt budsjett har tusenkunstneren Pia Dann skapt et herskapelig kjøkken med Ikea-moduler, noen liter med maling, enkle tekstildraperier og rikelig...

Smarte finesser

Elegant kjøkken med smarte løsninger.

Italiensk kjøkkenglede

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville...

Flott i blått - kjøkken

Det er ikke alltid like lett å sette farge på et kjøkken, men for denne familien gikk det greit. Fargen på de blå stolene fikk bestemme.

Hyttekjøkken på lavbudsjett

Det er fullt mulig å skape god atmosfære på fritidseiendommens kjøkken til trossfor få kvadratmeter og stramt budsjett. Mobile skapløsninger med integre...

Puss opp kjøkkenet - mellom

Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Proffens kjøkken

Med fire barn og en brennende interesse for matlaging både profesjonelt og privat vet Helena Lidfeldt hvor viktig det er å ha et praktisk og lettstelt...

Kjøkken – bland nytt og gammelt

I en villa nær Moss har et ungt par bygget på et gammelt hus. I nybygget er det blitt plass til nytt kjøkken som er utformet i harmoni til husets opprin...

Kjøpeguide: Høstens nye kjøkken

Kjøkkenet er den nye stua, og vi nordmenn elsker å pusse opp rommet hvor vi lager mat, spiser og sosialiserer. Drømmer du om nytt kjøkken? Vi gir deg...

Hvor høy bør kjøkkenbenken være?

Kjøkkeninnredninger kommer ofte i faste høyder, men det er ikke gitt at de passer for alle og enhver.