10 nye kjøkkenfavoritter

Kjøkken inspirasjon

Litt hjelp i kjøkkenet takker vel ingen nei til? Med riktig
verktøy blir det lettere og går raskere å lage mat, bake og gjøre rent.

1. Kasserolle og sil i ett
Supreme Non-Stick kasserolle 2,0 liter har et belegg som gjør at ikke noe fester seg til bunnen, den har også intergrert sil i lokket og helletut. De dobbelte, varmeisolerende håndtakene gjør at man ikke trenger å holde på lokket når man heller av kokvannet. Mindre risiko for å brenne seg.

OBH Nordica: 699 kroner.


2. Slutt å slumpe når du baker
Et digitalt en-litersmål med volummarkeringer på siden og en kjøkkenvekt i bunnen er perfekt for deg som vil ha et eksakt resultat. Den har en nøyaktighet på ett gram og på et LCD dispaly ser du hvor mye du har i målet, med et ”klikk” kan du nullstille vekten og fylle på med neste ingrediens.

Coolstuff.no, 215 kroner.

3. Bort med finger­avtrykkene
Det blir stadig flere overflater i rustfritt stål i det moderne kjøkkenet og det er mange kjærringråd for å få bort fingeravtrykk og fettflekker som har en tendens til å sette seg på dem. Et riktig godt middel er Stålrens (krem eller spray) fra Electrolux. Også de andre hvitevareleverandrørene har forskjellige midler for dette. De fjerner merker, men etterlater også en beskyttende hinne som gjør at fingeravtrykk ikke setter seg like lett igjen.

Electrolux, 145 kroner.

4. Godt for hånden
En kniv trenger ikke være avlang, når ting skal hakkes er det lettest å bruke en avrundet kniv der du får et godt grep.

Normann Copenhagen/Illums Bolighus, 300 ­kroner.

 

 

5. Lås favorittflasken
Kanskje ikke den aller viktigste kjøkkendetaljen, men likevel verdifull når det er behov for den. Bottle Lock gjør det mulig å låse flasken med favorittvinen eller beskytte din ekslusive olivenolje. Låsen settes på som en vanlig kork og programmeres med en firesifret kode.

Teknikkmagasinet, 199,90 kroner.


6. Et ”must” for deg som elsker ­rawfood!
Er du hektet på rawfood trenden og unngår oppvarmet mat? Rawfood entusiaster hevder at næringen og ensymene i en mengde råvarer forsvinner ved varmebehandling og tilbereder råvarene på en annen måte, som for eksempel ved å tørke dem. Tørkeovnen Excalibur har ni brett og tørker forskjellige råvarer raskt. Perfekt for deg som vil lage Rawfood kjeks, cashewbiffer eller tørke frukt, sopp og urter.

Renée Voltaire, 3775 kroner

7. Som et automatisk rivjern
Moulinex Fresh Express river, ­skiver og strimler råvarene dine. Den er rene proffmaskinen med sine fem forskjellige tromler, som du enkelt bytter for hånd. Den er varsom, men likevel kraftig, slik at du kan både skive ost og rive gul­røtter.

Elkjøp, 699 kroner.

8. Praktisk for ­krydder
Den lille, praktiske krydderkvernen med oppsamlingsskål heter Fix og er en av høstens nyheter fra Sagaform. Den er formgitt av Julia Treutiger i steingods. Den har en bølgeformet tut og er lett å rengjøre.

Sagaform, 499 kroner.

 

 

9. Slipe sløve kniver
Liten innsats – stor uttelling. Å slipe kjøkkenknivene er en god idé og man blir alltid overrasket over hvor godt resultatet blir. Den elektriske knivsliperen SharpX har et patentert slipehjul for best mulig sliping.

OBH Nordica, 799 kroner.

10. Selvrensende ovn
Det er sjelden man har lyst til å rengjøre ovnen, det har fabrikantene forstått og stadig flere ovner lanseres med pyrolyseteknikk. Pyrolyse er en funksjon som gjør at ovnen kan rengjøre seg selv. Når du kjører pyrolyseprogramment varmes ovnen opp til 500 grader hvilket gjør at fett og matrester forkulles. Når den har kjølnet er det bare å tørke lett av den emaljerte overflaten.

En av ovnene på markedet som har pyrolyse er HB76A-1560S fra Siemens. 13 590 kroner.

Klikk neste for å lese om fem ganske unødvendige kjøkkenartikler.

#br

Det er mange ting som virker smarte ved første øyekast. Men det er ikke alltid at man faktisk trenger en ny ting til hver rett man skal tilberede. Redaksjonen har ­gravet fram sine aller værste kjøkken­redskaper fra skuffer og skap!

1. Stina Abenius. Det virket så bra da vi planla: Å ha en liten oppvaskkum med kran på kjøkken­øya ved komfyren. Men den ble jo så liten! Hva skulle man gjøre der? Vi løste det ved å sette en kullsyrekran der, så nå kan alle fylle boblevann i glassene ved middagsbordet. Men nødvendig? Nja.

 

 

 

 

2. Lisbeth Fosser. En liten, kjekk sak til å male ostebiter i. Praktisk, men osten klistrer seg fast i bunnen av rillene og det tar lengre tid å rengjøre den enn å rive osten på et vanlig rivjern. Brukervennlig: Nei. Skuffefyll: Ja.

3. Michael Ullman. Kjøpte en juicepress i jakten på et sunt liv. Å presse en appelsin om dagen virket så nyttig! Men, så leste jeg en artikkel om alt sukkeret som er i nypresset juice, så nå står den i skam­m­e­kroken …

4. Camilla von Otter. En jordbærstrimler kan visstnok brukes både til egg og til annen frukt, men nødvendig …
Svar nei. Litt søt … ja.

5. Anne Lene Drillestad. Ekslusiv og flott kaffe­maskin. Lager god kaffe, men det blir for mye ”pes”. Moro å ha: Tja . Benkefyll: Ja.

5 oktober 2011

Ingrid Espelid Hovigs beste kjøkkentips

Ingrid Espelid Hovig er hele Norges matmor, og har inspirert og formidlet kokekunst til flere generasjoner TV seere. Her gir hun tips til et godt og...

Dette er de største kjøkkentrendene i 2017

Mindre hvitt, mer sosialt og fortsatt funksjonelt er noen av nøkkeltrendene for det moderne kjøkkenet.

Her er høstens kjøkkentrender for 2013

Mokkafarger og skapstørrelser i nye formater er noen av høstens heteste kjøkkentrender i 2013.

Vårens friskeste serviser

Heldigvis går vi mot lysere tider. Hva med å møte våren med et flunkende nytt koppesett? Her er noen av årets beste nyheter akkurat nå!

Høstens trendy kjøkkeninnredninger

Her serveres høstens kjøkkennyheter, som gjør kjøkkenlivet enda mer funksjonelt og fancy.

Dekk bordet med fliser

En enkel og grei måte å piffe opp bord-dekningen på, er å bruke keramiske fliser.

Slik fikser du stilen

Gi kjøkkenet en ansiktsløfting! En stil som alltid holder stand er den rustikke romantikken.

Nytt kjøkken i gammeldags stil

Kjøkkenet ble designet rundt det creme-fargede Smeg-kjøleskapet, og med et stort og røft spisebord har kjøkkenet blitt det nye oppholdsrommet.

Fornye kjøkkenet!

Lyst til å fornye kjøkkenet uten å skifte ut alt? Vi har funnet de nyeste innovasjonene og fiffigste løsningene. Noe for både små og store lommebøker.

Kjøkken - Slik ble kjøkkenet lysere

Kjøkkenet til Camilla von Otter var gammelt og slitt, nå er kjøkkenet lyst og "fresht".

Lyst og vakkert på 8 kvadrat

Motedesigner Cecilie Juvodden bor i et gammelt murhus fra 1920-tallet sentralt i Oslo. Kjøkkenet i boligen er på 8 kvadratmeter.

Gjør kjøkkenlivet smartere

Med bevisste valg kan du gjøre livet på kjøkkenet enklere, smartere og mer stilfullt. Her gir vi deg 10 kjøkkennyheter som gir deg oppskriften på det...

12 skritt til et nytt kjøkken

Trøtt av ditt gamle kjøkken? Er det for mørkt, for trangt, for upraktisk eller bare for fullt?! Vi guider deg hele veien med 12 smarte tips.

Fire flotte funksjoner til kjøkkenet

Disse fire løsningene vil hjelpe deg å holde orden på kjøkkenet.

Slik gjorde de det gamle kjøkkenet topp moderne

Ved å tenke utenfor boksen forvandlet Marianne og mannen det gamle kjøkkenet til et hypermoderne kjøkken. – Vi kunne ikke bodd her med den løsningen...