10 nye kjøkkenfavoritter

Kjøkken inspirasjon

Litt hjelp i kjøkkenet takker vel ingen nei til? Med riktig
verktøy blir det lettere og går raskere å lage mat, bake og gjøre rent.

1. Kasserolle og sil i ett
Supreme Non-Stick kasserolle 2,0 liter har et belegg som gjør at ikke noe fester seg til bunnen, den har også intergrert sil i lokket og helletut. De dobbelte, varmeisolerende håndtakene gjør at man ikke trenger å holde på lokket når man heller av kokvannet. Mindre risiko for å brenne seg.

OBH Nordica: 699 kroner.


2. Slutt å slumpe når du baker
Et digitalt en-litersmål med volummarkeringer på siden og en kjøkkenvekt i bunnen er perfekt for deg som vil ha et eksakt resultat. Den har en nøyaktighet på ett gram og på et LCD dispaly ser du hvor mye du har i målet, med et ”klikk” kan du nullstille vekten og fylle på med neste ingrediens.

Coolstuff.no, 215 kroner.

3. Bort med finger­avtrykkene
Det blir stadig flere overflater i rustfritt stål i det moderne kjøkkenet og det er mange kjærringråd for å få bort fingeravtrykk og fettflekker som har en tendens til å sette seg på dem. Et riktig godt middel er Stålrens (krem eller spray) fra Electrolux. Også de andre hvitevareleverandrørene har forskjellige midler for dette. De fjerner merker, men etterlater også en beskyttende hinne som gjør at fingeravtrykk ikke setter seg like lett igjen.

Electrolux, 145 kroner.

Les også:

Skadedyr er symptomer

Har du skadedyr i boligen? De er ofte et symptom på at du har andre problemer i boligen.

4. Godt for hånden
En kniv trenger ikke være avlang, når ting skal hakkes er det lettest å bruke en avrundet kniv der du får et godt grep.

Normann Copenhagen/Illums Bolighus, 300 ­kroner.

 

 

5. Lås favorittflasken
Kanskje ikke den aller viktigste kjøkkendetaljen, men likevel verdifull når det er behov for den. Bottle Lock gjør det mulig å låse flasken med favorittvinen eller beskytte din ekslusive olivenolje. Låsen settes på som en vanlig kork og programmeres med en firesifret kode.

Teknikkmagasinet, 199,90 kroner.

Les også:

Nye fliser til badet

Å renovere badet er en kostbar og omstendelig jobb. Man kan kanskje derfor være fristet til å slå til på et parti med billigfliser for å spare kostnad...


6. Et ”must” for deg som elsker ­rawfood!
Er du hektet på rawfood trenden og unngår oppvarmet mat? Rawfood entusiaster hevder at næringen og ensymene i en mengde råvarer forsvinner ved varmebehandling og tilbereder råvarene på en annen måte, som for eksempel ved å tørke dem. Tørkeovnen Excalibur har ni brett og tørker forskjellige råvarer raskt. Perfekt for deg som vil lage Rawfood kjeks, cashewbiffer eller tørke frukt, sopp og urter.

Renée Voltaire, 3775 kroner

7. Som et automatisk rivjern
Moulinex Fresh Express river, ­skiver og strimler råvarene dine. Den er rene proffmaskinen med sine fem forskjellige tromler, som du enkelt bytter for hånd. Den er varsom, men likevel kraftig, slik at du kan både skive ost og rive gul­røtter.

Elkjøp, 699 kroner.

Les også:

Slik får du skreddersydd ferdighus

Et skreddersydd ferdighus er fullt mulig. Start tidlig og søk faghjelp, og du kan få et ferdighus som er unikt for deg.

8. Praktisk for ­krydder
Den lille, praktiske krydderkvernen med oppsamlingsskål heter Fix og er en av høstens nyheter fra Sagaform. Den er formgitt av Julia Treutiger i steingods. Den har en bølgeformet tut og er lett å rengjøre.

Sagaform, 499 kroner.

 

 

9. Slipe sløve kniver
Liten innsats – stor uttelling. Å slipe kjøkkenknivene er en god idé og man blir alltid overrasket over hvor godt resultatet blir. Den elektriske knivsliperen SharpX har et patentert slipehjul for best mulig sliping.

OBH Nordica, 799 kroner.

10. Selvrensende ovn
Det er sjelden man har lyst til å rengjøre ovnen, det har fabrikantene forstått og stadig flere ovner lanseres med pyrolyseteknikk. Pyrolyse er en funksjon som gjør at ovnen kan rengjøre seg selv. Når du kjører pyrolyseprogramment varmes ovnen opp til 500 grader hvilket gjør at fett og matrester forkulles. Når den har kjølnet er det bare å tørke lett av den emaljerte overflaten.

En av ovnene på markedet som har pyrolyse er HB76A-1560S fra Siemens. 13 590 kroner.

Klikk neste for å lese om fem ganske unødvendige kjøkkenartikler.

#br

Det er mange ting som virker smarte ved første øyekast. Men det er ikke alltid at man faktisk trenger en ny ting til hver rett man skal tilberede. Redaksjonen har ­gravet fram sine aller værste kjøkken­redskaper fra skuffer og skap!

1. Stina Abenius. Det virket så bra da vi planla: Å ha en liten oppvaskkum med kran på kjøkken­øya ved komfyren. Men den ble jo så liten! Hva skulle man gjøre der? Vi løste det ved å sette en kullsyrekran der, så nå kan alle fylle boblevann i glassene ved middagsbordet. Men nødvendig? Nja.

 

 

 

 

2. Lisbeth Fosser. En liten, kjekk sak til å male ostebiter i. Praktisk, men osten klistrer seg fast i bunnen av rillene og det tar lengre tid å rengjøre den enn å rive osten på et vanlig rivjern. Brukervennlig: Nei. Skuffefyll: Ja.

3. Michael Ullman. Kjøpte en juicepress i jakten på et sunt liv. Å presse en appelsin om dagen virket så nyttig! Men, så leste jeg en artikkel om alt sukkeret som er i nypresset juice, så nå står den i skam­m­e­kroken …

4. Camilla von Otter. En jordbærstrimler kan visstnok brukes både til egg og til annen frukt, men nødvendig …
Svar nei. Litt søt … ja.

5. Anne Lene Drillestad. Ekslusiv og flott kaffe­maskin. Lager god kaffe, men det blir for mye ”pes”. Moro å ha: Tja . Benkefyll: Ja.

5. oktober 2011
Mer om Kjøkken inspirasjon

Slik velger du nytt gulv til kjøkkenet

Kjøkken inspirasjon Kjøkkenet er for mange husets viktigste rom. Her trengs et gulv som tåler hverdagens utfordringer.

Slik fornyer du kjøkkenet - uten å blakke deg

Kjøkken inspirasjon Det trenger ikke koste en formue å fornye kjøkkenet. Her får du fem tips til kjøkkenfornying på lavbudsjett.

Få maks ut av spiseplassen

Kjøkken inspirasjon Middager, lekser, hobbysysler og spillkvelder – slik får du en fleksibel spiseplass som fyller flere funksjoner.

Ett kjøkken - tre stiler

Kjøkken inspirasjon Er du lei av ditt gamle kjøkken? Med en hvit, flislagt base, er det lett å skifte stil. Her får du tre varianter av det samme kjøkket.

Tinas beste tips til et godt kjøkken

Kjøkken inspirasjon For kjendiskokk Tina Nordström handler alt om funksjon. Få hennes beste til å skape et godt kjøkken.

Slik får du den rette balansen på kjøkkenet

Kjøkken inspirasjon BOLIGPLUSS: Det er en het trend å balansere mellom en strak og klassisk stil. Grønt er en innertier - la det bli nytt og nostalgisk!

Fornye kjøkkenet!

Kjøkken inspirasjon Lyst til å fornye kjøkkenet uten å skifte ut alt? Vi har funnet de nyeste innovasjonene og fiffigste løsningene. Noe for både små og store lommebøker.

Slik skal kjøkkenet se ut i 2011

Kjøkken inspirasjon Et nytt år betyr produktnyheter i de aller fleste bransjer, også på kjøkkenet. Hva er viktig for oss nordmenn på kjøkkenfronten, og hva slags design...

Fire flotte funksjoner til kjøkkenet

Kjøkken inspirasjon Disse fire løsningene vil hjelpe deg å holde orden på kjøkkenet.

19 tips til hvordan du frisker opp kjøkkenet

Kjøkken inspirasjon Det er mulig å friske opp kjøkkenet uten at det koster deg skjorta.

Fotografens kjøkken

Kjøkken inspirasjon Få kjøkkenrom kan skilte med en så personlig atmosfære som dette. Med utsøkt blikk for å kombinere sarte pasteller med røffe skapdører i sort og transpa...

Lyst og vakkert på 8 kvadrat

Kjøkken inspirasjon Motedesigner Cecilie Juvodden bor i et gammelt murhus fra 1920-tallet sentralt i Oslo. Kjøkkenet i boligen er på 8 kvadratmeter.

Vårlige kjøkkentekstiler

Kjøkken inspirasjon Nye tekstiler i vårens glade farger er en billig og enkel måte å gi kjøkkenet et lite løft.

12 skritt til et nytt kjøkken

Kjøkken inspirasjon Trøtt av ditt gamle kjøkken? Er det for mørkt, for trangt, for upraktisk eller bare for fullt?! Vi guider deg hele veien med 12 smarte tips.

Skreddersydd i klassisk stil

Kjøkken inspirasjon I et staselig 1920-talls hus på Nordstrand med spisst tak og smårutede vinduer har eierne valgt å rendyrke den nostalgiske stilen også i interiøret, i...