Dette er de største kjøkkentrendene i 2017

Kjøkken inspirasjon

Mindre hvitt, mer sosialt og fortsatt funksjonelt er noen av nøkkeltrendene for det moderne kjøkkenet. 

Stor kjøkkenøy, funksjonelle skuffer og smarte teknologiske løsninger.
Stor kjøkkenøy, funksjonelle skuffer og smarte teknologiske løsninger. Bilde: Drømmekjøkkenet og Epoq

Det sies at kjøkkenet er husets hjerte, og aldri har vel den uttalelsen vært mer riktig enn nå. Når folk skal bygge sitt nye kjøkken, legger de vekt på det sosiale i tillegg til det funksjonelle.

– Kjøkkenet er det stedet i hjemmet der våre nye vaner og livsstil merkes tydeligst, bekrefter Ola Danielsson, produktsjef i  Drømmekjøkkenet. 

– Fra å være et rent funksjonelt rom for tilberedning og oppbevaring av mat, er kjøkkenet i dag en integrert del av hjemme, både visuelt og funksjonelt.

Det betyr at kjøkken og stue flettes sammen i større grad enn før, gjerne med åpne løsninger. I tillegg er en stor kjøkkenøy høyt på ønskelisten for mange.

– Kjøkkenøya er familiens samlingspunkt. Her lager man mat, gjør lekser, spiller, leser og drikker et godt glass vin, sier Rune Eriksen, salgssjef for Epoq-kjøkken hos Elkjøp.

Les også:

Derfor bør du glede deg til klokka 17.28 i dag

Det er vinter, mørkt og førjulsstress over hele landet. Men her er en nyhet du garantert blir glad for å høre.

Færre overskap, mer farger

Når det gjelder trender på farger og utforming, kan det se ut som mange av oss begynner å åpne for annet enn det hvite og tradisjonelle som har dominert markedet lenge.

Kjøkkenet er blitt en del av stuen, og det reflekteres også i designet. System 10 fra Drømmekjøkkenet er skapt med tanken om gli inn i boligens øvrige rom. Foto: Drømmekjøkkenet. 

– Tendensen med det hvite beveger seg mer mot det mørke og grå, sier Ola Danielsson hos Drømmekjøkkenet. 

Selv om mange fortsatt går for hvitt og lysere gråtoner, er det også mer av varmere gråtoner, mørkeblått og grønt. Også tre i varme kulører er på vei tilbake. Denne trenden bekreftes også hos Elkjøp.

– Vi merker en økende interesse for en typisk nordisk stil med fronter med trestruktur. Stadig flere kunder tør også kombinere farger på kjøkkenet, for eksempel lyse overskap mot mørke underskap, forteller Rune Eriksen.

Les også:

Velg en smart kjøkkenkran

Kullsyre eller varmt vann direkte fra kranen, eller en fin designservantkran i farge? Her er noen av vårens mest trendy kjøkkenkraner.

Selv om mange nå velger bort overskap, til fordel for en mer luftig løsning, er vi fortsatt opptatt av å god plass til funksjonell oppbevaring. Da blir løsningen gjerne flere høyskap på rekke, der det også er plass til hvitevarer.

Nye, spennende materialer på kjøkkenet

Skandinaviske kjøkken har tradisjonelt vært preget av treverk. Her har vi også begynt å ta til oss andre trender og påvirkning fra resten av verden.

– Metall er på vei inn. Og man vil gjerne blande forskjellige materialer, som malte flater, tre og stein, sier Ola Danielsson.

Kombinasjonen av forskjellige materialer åpner for en hel rekke nye uttrykk, og gir rom for å vise personlighet og egen smak.

I takt med at kjøkkenet blir stadig viktigere, er også folk villige til å legge litt mer penger i rommet. Vi vil være stolte av kjøkkenet vårt og vise det fram. 

Les også:

Slik fryser du ned egg, melk og andre meieriprodukter

Noen ganger kjøper man inn for mye mat. Da er det greit å vite at egg og meieriprodukter, som melk og ost kan legges i fryseren.

Epoq-kjøkkenet Edge med svarte fronter. Ingen overskap, men flere høyskap med integrerte hvitevarer. Foto: Epoq/Elkjøp.

– Vi ser en større variasjon av hva et kjøkken kan være. Du velger ikke lenger mellom moderne eller tradisjonell nordisk stil – det finnes en rekke varianter mellom disse. Man kombinerer tre mot metall, hvitt mot svart, struktur mot slette overflater, sier Eriksen. 

Han trekker fram benkeplater i kvarts, granitt eller Avonite, som er en akrylbasert materiale, som noe vi kommer til å se enda mer til framover.

Teknologi på kjøkkenet

Dessuten har de teknologiske framskrittene også begynt å sette sitt preg på livene våre – også på kjøkkenet. Her ser vi nok bare starten på hvordan nyttige dingser kan gjøre husarbeidet lettere og skape nye muligheter i hverdagen framover. Som at du kan se innsiden av kjøleskapet ditt fra butikken, for å sjekke hva du mangler.

– I tillegg har vi løsninger som stikkontakter i benkeplaten med mulighet for mobillading, elektriske skuffer uten håndtak og integrert plass til Ipad, nevner Eriksen fra Elkjøp.

Nøkkeltrendene for kjøkkenet 2017 

  • Åpne løsninger med en stor, sosial kjøkkenøy.
  • Hvitt blir gradvis avløst av grått og mørkere farger, samt fronter i tre.
  • Innrammede skapmoduler, færre overskap og flere høyskap.
  • God oppbevaring og fine funksjoner står fortsatt i høysetet.
  • Teknologien gjør sitt inntog på kjøkkenbenken.

Vil du ha flere tips og nyheter om hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

27. mars 2017
Mer om Kjøkken inspirasjon

Slik fornyer du kjøkkenet - uten å blakke deg

Kjøkken inspirasjon Det trenger ikke koste en formue å fornye kjøkkenet. Her får du fem tips til kjøkkenfornying på lavbudsjett.

Få maks ut av spiseplassen

Kjøkken inspirasjon Middager, lekser, hobbysysler og spillkvelder – slik får du en fleksibel spiseplass som fyller flere funksjoner.

Ett kjøkken - tre stiler

Kjøkken inspirasjon Er du lei av ditt gamle kjøkken? Med en hvit, flislagt base, er det lett å skifte stil. Her får du tre varianter av det samme kjøkket.

Tinas beste tips til et godt kjøkken

Kjøkken inspirasjon For kjendiskokk Tina Nordström handler alt om funksjon. Få hennes beste til å skape et godt kjøkken.

Slik får du den rette balansen på kjøkkenet

Kjøkken inspirasjon BOLIGPLUSS: Det er en het trend å balansere mellom en strak og klassisk stil. Grønt er en innertier - la det bli nytt og nostalgisk!

Slik fikser du stilen

Kjøkken inspirasjon Gi kjøkkenet en ansiktsløfting! En stil som alltid holder stand er den rustikke romantikken.

Fornye kjøkkenet!

Kjøkken inspirasjon Lyst til å fornye kjøkkenet uten å skifte ut alt? Vi har funnet de nyeste innovasjonene og fiffigste løsningene. Noe for både små og store lommebøker.

Slik skal kjøkkenet se ut i 2011

Kjøkken inspirasjon Et nytt år betyr produktnyheter i de aller fleste bransjer, også på kjøkkenet. Hva er viktig for oss nordmenn på kjøkkenfronten, og hva slags design...

Fire flotte funksjoner til kjøkkenet

Kjøkken inspirasjon Disse fire løsningene vil hjelpe deg å holde orden på kjøkkenet.

19 tips til hvordan du frisker opp kjøkkenet

Kjøkken inspirasjon Det er mulig å friske opp kjøkkenet uten at det koster deg skjorta.

Fotografens kjøkken

Kjøkken inspirasjon Få kjøkkenrom kan skilte med en så personlig atmosfære som dette. Med utsøkt blikk for å kombinere sarte pasteller med røffe skapdører i sort og transpa...

Lyst og vakkert på 8 kvadrat

Kjøkken inspirasjon Motedesigner Cecilie Juvodden bor i et gammelt murhus fra 1920-tallet sentralt i Oslo. Kjøkkenet i boligen er på 8 kvadratmeter.

Vårlige kjøkkentekstiler

Kjøkken inspirasjon Nye tekstiler i vårens glade farger er en billig og enkel måte å gi kjøkkenet et lite løft.

12 skritt til et nytt kjøkken

Kjøkken inspirasjon Trøtt av ditt gamle kjøkken? Er det for mørkt, for trangt, for upraktisk eller bare for fullt?! Vi guider deg hele veien med 12 smarte tips.

Skreddersydd i klassisk stil

Kjøkken inspirasjon I et staselig 1920-talls hus på Nordstrand med spisst tak og smårutede vinduer har eierne valgt å rendyrke den nostalgiske stilen også i interiøret, i...