Gjør kjøkkenlivet smartere

Kjøkken inspirasjon

Med bevisste valg kan du gjøre livet på kjøkkenet enklere, smartere og mer stilfullt. Her gir vi deg 10 kjøkkennyheter som gir deg oppskriften på det gode kjøkkenliv akkurat nå.

Nordmenn elsker stavmikseren

Barnefamilie eller single feinschmeckere, lite etter stort kjøkken, ung eller eldre, det spiller ingen rolle – stavmikseren er i bruk på hvert andre kjøkken i norske husholdninger.

I en forbrukerundersøkelse svarer 55,1 prosent at de bruker stavmikser i matlagingen. Andelen blant kvinner er høyest. Her oppgir hele 64,6 prosent at de benytter stavmikser i matlagingen.

Stavmikseren Ultramix Pro er nylig lansert i Norge og er inspirert av Electrolux’ produktlinje for profesjonelle kokker og gjort tilgjengelig på forbrukermarkedet. Motoren er på hele 700 Watt og foten har tre knivbladet i stedet for tradisjonelt to. Dette gjør mikseren svært effektiv og proff. Foten er laget i metall og er 26 cm lang slik at den kommer til i store gryter og former.

Mer informasjon:

www.electrolux.no

Bruk stekepanne som tåler en støyt

I år markerer Høyang-Polaris sitt 100 års jubileum ved å lansere en ny og innovativ stekepanne med metall-teknologi som gjør at den ikke blir varmere enn 230 grader på induksjonstopper.

Overoppheting er den mest vanlige årsaken til at en panne skades. Stekepannen kan brukes på alle koketopper.

Stekepannen Hard Face NOH lanseres i to størrelser, 24 og 28 cm.

Mer informasjon:

www.fiskars.no

Velg den smarteste saksen

Fiskars forandret verdens oppfatning av saksen i 1967 da det oransje håndtaket gjorde profesjeonelle verktøy tilgjengelige for massene.

45 år senere introduserer Fiskars en ny innovasjon i klipping.

Med ServoCut teknologien er det lett å klippe i selv det mest staeste materialet.

Med ServoCut klemmes saksebladene sammen når materialets motstand blir utfordret.

Finnes nå i fem ulike modeller.

Mer informasjon:

www.fiskars.no

Stilren og praktisk kjøkkendesign

Når du skal kjøpe nytt kjøkken lønner deg seg å gå grundig til verks slik at du får et optimalt kjøkken som varer lenge.

HTH har fått inn flere nye modeller for i år, og nå er mørke kjøkkkenfronter svært så hot.

HTH gir funkjsonsgaranti i ti år på alle funksjonsdeler i skapelementene.

Dersom en modell går ut gir HTH fortsatt supplering i inntil to år. Samtlige av HTHs kjøkkene er dessuten sertifisert av Dansk Indeklima Mærking.

Mer informasjon:

www.hth.no

Småting som gjør livet enda enklere på kjøkkenet

Ikea lanserer i år en rekke nye smarte oppbevaringsløsninger – som gjør livet på liten plass langt mindre problematisk enn før.

ARV bröllop serveringsfat med lokk.

Her er et lite utvalg av nyhetene: ARV bröllop serveringsfat med lokk, GLÄNTA brødkurv, TRIVSAM serveringsbolle, ÄDELSTEN snurrebrett i marmor, BLOSSANDE kaffetilbehør.

GLÄNTA brødkurv

Mer informasjon:

www.ikea.no

Dekk bordet med høstens servisenyhet

Ittalia lanserer i år en helt ny dekketøyserie som kombinerer det tradisjonelle med det moderne.

Seks designere fra ulike bransjer, fashion, produt, grafisk- og digitial design står bak den nye serien fra Ittalia.

Serien heter Sarjaton, som betyr serieløs, for å refere til de mange kombinasjonsmulighetene dette konseptet gir.

Det består av 26 individuelle deler,  Den består blant annet av kopper, glass, krus, tallerkener, tekstiler, trebrett og skåler.

Mer informasjon:

www.fiskars.no

Få orden på småtingene med kurver

Kurver i nesten alle størrelser av naturmaterialer er både dekorative og smarte å skjule rot i, enten de står på gulvet, oppå et skap eller en i en hylle.

Mer informasjon:

www.homeandcottage.no

Fargeglede for de minste

Nå i høst har Ikea relansert Kalas barneservise med nye detaljer som gjør måltidene , selskapene og landturene enda morsommere. Settene med skåler, tallerkner, bestikk og krus i plast tåler oppvaskmaskin og mikrobølgeovn, og de er BPA-fri.

Mer informasjon:

www.ikea.no

Gi plass til dampovnen

Sunn mat er i vinden som aldri før, og tilberedningsmetodene blir stadig mer sofistikerte for å imøtekomme forbrukernes ønsker.

Nå utvides sortimentet fra Electrolux  med en kompaktdampovn for små kjøkkener.  En kompaktovn har de samme funksjonene som ovner med full størrelse: multifunksjoner, varmluft og grill, varmluft og damp, intervalldamp, samt kun varmluft.

En kombidamper er en ovn som i tillegg til å steke, bake og grille mat, også kan dampe den – og kombinere tilberedningsmåter for å fremskape et perfekt resultat på steken, brødet, gratengen eller grønnsakene.

Damp har lenge vært brukt av profesjonelle kokker. Nå kan alle som liker å lage mat ha muligheten til å lage sunne, smakfulle og delikate retter på enkelt vis, uansett om de har et lite eller stort kjøkken.

Mer informasjon:

www.electrolux.no

Sats på godt arbeidslys

Med lampen Hektar fra Ikea får du godt arbeidslys i tillegg til et vintage og industrielt uttrykk  på kjøkkenet. De er laget i ulike modeller, som hengelamper, gulvlamper, og vegg og klemmespotter.

Designeren Ola Wihlborg var inspirert av bistroer, teaterscener og gamle fabrikker fra svunnene tider da han designet den nye Hektar-lampe serien.

For mer info:

www.ikea.no

27. september 2012
Mer om Kjøkken inspirasjon

Ingrid Espelid Hovigs beste kjøkkentips

Kjøkken inspirasjon Ingrid Espelid Hovig er hele Norges matmor, og har inspirert og formidlet kokekunst til flere generasjoner TV seere. Her gir hun tips til et godt og praktisk kjøkken.

Dette er de største kjøkkentrendene i 2017

Kjøkken inspirasjon Mindre hvitt, mer sosialt og fortsatt funksjonelt er noen av nøkkeltrendene for det moderne kjøkkenet.

Her er høstens kjøkkentrender for 2013

Kjøkken inspirasjon Mokkafarger og skapstørrelser i nye formater er noen av høstens heteste kjøkkentrender i 2013.

Vårens friskeste serviser

Kjøkken inspirasjon Heldigvis går vi mot lysere tider. Hva med å møte våren med et flunkende nytt koppesett? Her er noen av årets beste nyheter akkurat nå!

Høstens trendy kjøkkeninnredninger

Kjøkken inspirasjon Her serveres høstens kjøkkennyheter, som gjør kjøkkenlivet enda mer funksjonelt og fancy.

Dekk bordet med fliser

Kjøkken inspirasjon En enkel og grei måte å piffe opp bord-dekningen på, er å bruke keramiske fliser.

Slik fikser du stilen

Kjøkken inspirasjon Gi kjøkkenet en ansiktsløfting! En stil som alltid holder stand er den rustikke romantikken.

Nytt kjøkken i gammeldags stil

Kjøkken inspirasjon Kjøkkenet ble designet rundt det creme-fargede Smeg-kjøleskapet, og med et stort og røft spisebord har kjøkkenet blitt det nye oppholdsrommet.

Fornye kjøkkenet!

Kjøkken inspirasjon Lyst til å fornye kjøkkenet uten å skifte ut alt? Vi har funnet de nyeste innovasjonene og fiffigste løsningene. Noe for både små og store lommebøker.

Kjøkken - Slik ble kjøkkenet lysere

Kjøkken inspirasjon Kjøkkenet til Camilla von Otter var gammelt og slitt, nå er kjøkkenet lyst og "fresht".

10 nye kjøkkenfavoritter

Kjøkken inspirasjon Litt hjelp i kjøkkenet takker vel ingen nei til? Med riktig verktøy blir det lettere og går raskere å lage mat, bake og gjøre rent.

Lyst og vakkert på 8 kvadrat

Kjøkken inspirasjon Motedesigner Cecilie Juvodden bor i et gammelt murhus fra 1920-tallet sentralt i Oslo. Kjøkkenet i boligen er på 8 kvadratmeter.

12 skritt til et nytt kjøkken

Kjøkken inspirasjon Trøtt av ditt gamle kjøkken? Er det for mørkt, for trangt, for upraktisk eller bare for fullt?! Vi guider deg hele veien med 12 smarte tips.

Fire flotte funksjoner til kjøkkenet

Kjøkken inspirasjon Disse fire løsningene vil hjelpe deg å holde orden på kjøkkenet.

Slik gjorde de det gamle kjøkkenet topp moderne

Kjøkken inspirasjon Ved å tenke utenfor boksen forvandlet Marianne og mannen det gamle kjøkkenet til et hypermoderne kjøkken. – Vi kunne ikke bodd her med den løsningen...