Her går praten livlig når familie og venner samles rundt det rustikke spisebordet.
Her går praten livlig når familie og venner samles rundt det rustikke spisebordet.

Nytt kjøkken i gammeldags stil

Kjøkken inspirasjon

Kjøkkenet ble designet rundt det creme-fargede Smeg-kjøleskapet, og med et stort og røft spisebord har kjøkkenet blitt det nye oppholdsrommet.

– Vi har bygget hus en gang før, forteller Suzanne Andersen, så da vi skulle i gang med nytt husprosjekt, visste vi akkurat hvordan vi ville ha det. Far i huset er byggmester og mor er interiørkonsulent så de var ganske bevisste på at de ville bygge et praktisk hus som var nøye gjennomtenkt slik at de senere slapp å begynne å bygge om og forandre på noe.

Kjøkkenvask og armatur i gammel stil fra Ikea. Lekre gardiner er kjøpt på nettet.

– Vi tegnet kjøkkenet selv og la vekt på at det skulle bli god plass til spisebord slik at vi kan samles mange rundt det, sier Suzanne. Før de i det hele tatt tegnet huset, bestemte hun seg for at de skulle ha et creme-farget SMEG kjøleskap, så det var det som satt standarden slik at farger og interiør skulle passe sammen med det! Det er mange skuffer i kjøkkeninnredningen, noe som er veldig praktisk. Viktig var det også med god benkeplass. Retro stil! Det er en anelse retro stil i hele huset, familien har dekorert med f.eks. gamle ski, telefoner og skilt.  

Kjøkkenet har også plass til en koselig sofa. Wallstickers setter prikken over i’n.

 

– Vi liker den stilen samtidig som det ser litt "glamorøst" ut, sier Suzanne, med unntak av  kjøleskapet så har vi handlet det meste for en billig penge.   Kjøkkeninnredningen og benkeplaten i stein er fra Ikea. Det er litt herregårdstil over det. Glassknottene fant vi på nettet. For uten Smeg kjøleskapet, er hvitevarene fra Ikea. Vi har også fått plass til en sofa her. Kjøkkenet er en naturlig samlingsplass når barna kommer hjem fra barnehage og skole. Kjøkkenet har blitt familiens nye oppholdsrom.

Suzanne Andersen er storfornøyd med kjøkkenet. Mange av detaljene er kjøpt på internett for en rimelig penge.

– For oss var det viktig med god planlegging av kjøkkenet, det er jo her vi oppholder oss mest. Vi brukte god tid på å tegne innredningen. God benkeplass og gode, romslige skuffer sto øverst på ønskelisten.

Et spennende og spesielt gulvbelegg.

Gulvet, som er laminat, fant vi på Geitanger Bygg. Det er veldig spesielt, ser ut som gamle trykk som de hadde på melsekker før i tiden. Flisene over kjøkkenbenken er fra Right Price Tiles. Det store, rustikke spisebordet med tilhørende benker er fra Home & Cottage.  De ser slitte ut, så vi trenger ikke være redd for riper og søl, noe som selvfølgelig er veldig praktisk når man har barn.

Takket være en god og grundig planlegging, var det få utfordinger under veis, alt gikk som planlagt. Familien er veldig fornøyd med kjøkkenet, det er ingenting de i ettertid har villet forandre på.

Suzannes beste kjøkkentips:

  • Bruk god tid til planlegging og til å tegne innredningen.
  • Rikelig med benkeplass.

Fakta om kjøkkenet:

Størrelse: 28 kvadratmeter
Kjøkkeninnredning: Lidingö fra Ikea
Benkeplate: Ikea
Kjøleskap: SMEG
Glassknotter: Kjøpt på nettet
Hvitevarer: Ikea
Fliser: Right Price Tiles
Gulv: Laminat fra Geitanger Bygg
Spisebord og benk: Home & Cottage
Lampe: Ikea

Frukt og grønnskaker er lett tilgjengelig, så her kan man "knaske" i vei.

23 august 2012

Ingrid Espelid Hovigs beste kjøkkentips

Ingrid Espelid Hovig er hele Norges matmor, og har inspirert og formidlet kokekunst til flere generasjoner TV seere. Her gir hun tips til et godt og...

Dette er de største kjøkkentrendene i 2017

Mindre hvitt, mer sosialt og fortsatt funksjonelt er noen av nøkkeltrendene for det moderne kjøkkenet.

Her er høstens kjøkkentrender for 2013

Mokkafarger og skapstørrelser i nye formater er noen av høstens heteste kjøkkentrender i 2013.

Vårens friskeste serviser

Heldigvis går vi mot lysere tider. Hva med å møte våren med et flunkende nytt koppesett? Her er noen av årets beste nyheter akkurat nå!

Høstens trendy kjøkkeninnredninger

Her serveres høstens kjøkkennyheter, som gjør kjøkkenlivet enda mer funksjonelt og fancy.

Dekk bordet med fliser

En enkel og grei måte å piffe opp bord-dekningen på, er å bruke keramiske fliser.

Slik fikser du stilen

Gi kjøkkenet en ansiktsløfting! En stil som alltid holder stand er den rustikke romantikken.

Fornye kjøkkenet!

Lyst til å fornye kjøkkenet uten å skifte ut alt? Vi har funnet de nyeste innovasjonene og fiffigste løsningene. Noe for både små og store lommebøker.

Kjøkken - Slik ble kjøkkenet lysere

Kjøkkenet til Camilla von Otter var gammelt og slitt, nå er kjøkkenet lyst og "fresht".

10 nye kjøkkenfavoritter

Litt hjelp i kjøkkenet takker vel ingen nei til? Med riktig verktøy blir det lettere og går raskere å lage mat, bake og gjøre rent.

Lyst og vakkert på 8 kvadrat

Motedesigner Cecilie Juvodden bor i et gammelt murhus fra 1920-tallet sentralt i Oslo. Kjøkkenet i boligen er på 8 kvadratmeter.

Gjør kjøkkenlivet smartere

Med bevisste valg kan du gjøre livet på kjøkkenet enklere, smartere og mer stilfullt. Her gir vi deg 10 kjøkkennyheter som gir deg oppskriften på det...

12 skritt til et nytt kjøkken

Trøtt av ditt gamle kjøkken? Er det for mørkt, for trangt, for upraktisk eller bare for fullt?! Vi guider deg hele veien med 12 smarte tips.

Fire flotte funksjoner til kjøkkenet

Disse fire løsningene vil hjelpe deg å holde orden på kjøkkenet.

Slik gjorde de det gamle kjøkkenet topp moderne

Ved å tenke utenfor boksen forvandlet Marianne og mannen det gamle kjøkkenet til et hypermoderne kjøkken. – Vi kunne ikke bodd her med den løsningen...