Bilde: Patric Johansson/House of pictures

Slik får du den rette balansen på kjøkkenet

Kjøkken inspirasjon

BOLIGPLUSS: Det er en het trend å balansere mellom en strak og klassisk stil. Grønt er en innertier - la det bli nytt og nostalgisk! 

Grønt er en populær farge som i økende grad blir brukt i interiøret. Ekstra fin er den på et stramt kjøkken i en skandinavisk stil. Og det er kanskje ikke så rart at nettopp denne fargen har blitt så populær, når vi ser hvor fin den er mot lyst treverk og hvordan den gir det lyse rommet dybde og karakter.

Gir du den populære fargen trendy følge med en stor moderne ovn og en benkeplate i carraramarmor, får kjøkkenet et tidløst preg og et uttrykk av å være laget i dag.

Velg mellom flere forhandlere

Flere kjøkkenprodusenter har fått den populære fargen inn i fargevalget sitt, som blant annet Drømmekjøkkenet og Sigdal. Den lyse grønntonen har mange ulike navn beroende på hvilken produsent som lager kjøkkenet.

En het kjøkkentrend er å mikse det tradisjonelle med det tidsriktige. Foto: Patric Johansson/House of pictures 

Les flere spennende interiørartikler på www.boligpluss.no

Irene Mjaaseth er interiørarkitekt i Nobia og jobber med trender og farger. Hun ser en trend i å finne balansen mellom det stramme og det tradisjonelle på kjøkkenet.

– Miks av det stramme og det klassiske er en slager. Trenden skal bære preg av det nostalgiske og klassiske, men skal ikke være overdekorert. Vi kan kalle det «stramklassisk», forteller hun.

– Pastell har vært populært de siste årene og fortsetter også inn i 2015. For dem som ønsker en sart farge på kjøkkenet, er den grønne pastellfargen nydelig. Den er leken og kreativ, mener Mjaaseth.

Hun trekker også frem blått som en ny og spennende farge på kjøkkenet.

– Blått er en klassisk men også moderne farge som egner seg utmerket alene eller i kombinasjon med andre farger. Fargen er trendriktig og gir et harmonisk preg, forteller hun.

Stilen understrekes med en kjøkkenbenk i carraramarmor som er slipt uten u poleres. Naturfarger og tidløse detaljer er alltid fint i et kjøkkenmiljø. Foto: Patric Johansson/House of pictures 

Les flere inspirerende kjøkkenartikler på www.boligpluss.no

Monica Born er en av tre gründere bak merket Superfront som har spesialisert seg på å gjøre vanlige Ikea-skap til et møbel tilpasset den enkeltes stil. Hun tror flere nå enn før tør å velge kjøkkeninnredning som ikke er hvit.

– Flere ser at det finnes andre farger enn hvitt som er tidløse. Dette er kulører som ikke er bundet til en spesifikk epoke, men som like gjerne kunne vært brukt i en kirke på 1700-tallet som i et konditori fra tidlig 1900-tallet, forteller Born.

– Superfronts aerugo-grønn har blitt en trend fordi den er så tidløs, tror jeg. For de fleste er det viktig at et kjøkken holder i lengden, og da spiller selvfølgelig farger og materialer som eldes pent en rolle, avslutter Born.

En idé er å legge flid i detaljene. Her med nytt bestikk i treverk og gammelt bestikk i antikk sølv. Foto: Patric Johansson/House of pictures

Saken ble opprinnelig publisert på boligpluss.no

28 september 2015

Ingrid Espelid Hovigs beste kjøkkentips

Ingrid Espelid Hovig er hele Norges matmor, og har inspirert og formidlet kokekunst til flere generasjoner TV seere. Her gir hun tips til et godt og...

Dette er de største kjøkkentrendene i 2017

Mindre hvitt, mer sosialt og fortsatt funksjonelt er noen av nøkkeltrendene for det moderne kjøkkenet.

Her er høstens kjøkkentrender for 2013

Mokkafarger og skapstørrelser i nye formater er noen av høstens heteste kjøkkentrender i 2013.

Vårens friskeste serviser

Heldigvis går vi mot lysere tider. Hva med å møte våren med et flunkende nytt koppesett? Her er noen av årets beste nyheter akkurat nå!

Høstens trendy kjøkkeninnredninger

Her serveres høstens kjøkkennyheter, som gjør kjøkkenlivet enda mer funksjonelt og fancy.

Dekk bordet med fliser

En enkel og grei måte å piffe opp bord-dekningen på, er å bruke keramiske fliser.

Slik fikser du stilen

Gi kjøkkenet en ansiktsløfting! En stil som alltid holder stand er den rustikke romantikken.

Nytt kjøkken i gammeldags stil

Kjøkkenet ble designet rundt det creme-fargede Smeg-kjøleskapet, og med et stort og røft spisebord har kjøkkenet blitt det nye oppholdsrommet.

Fornye kjøkkenet!

Lyst til å fornye kjøkkenet uten å skifte ut alt? Vi har funnet de nyeste innovasjonene og fiffigste løsningene. Noe for både små og store lommebøker.

Kjøkken - Slik ble kjøkkenet lysere

Kjøkkenet til Camilla von Otter var gammelt og slitt, nå er kjøkkenet lyst og "fresht".

10 nye kjøkkenfavoritter

Litt hjelp i kjøkkenet takker vel ingen nei til? Med riktig verktøy blir det lettere og går raskere å lage mat, bake og gjøre rent.

Lyst og vakkert på 8 kvadrat

Motedesigner Cecilie Juvodden bor i et gammelt murhus fra 1920-tallet sentralt i Oslo. Kjøkkenet i boligen er på 8 kvadratmeter.

Gjør kjøkkenlivet smartere

Med bevisste valg kan du gjøre livet på kjøkkenet enklere, smartere og mer stilfullt. Her gir vi deg 10 kjøkkennyheter som gir deg oppskriften på det...

12 skritt til et nytt kjøkken

Trøtt av ditt gamle kjøkken? Er det for mørkt, for trangt, for upraktisk eller bare for fullt?! Vi guider deg hele veien med 12 smarte tips.

Fire flotte funksjoner til kjøkkenet

Disse fire løsningene vil hjelpe deg å holde orden på kjøkkenet.