Bilde: Patric Johansson/House of pictures

Slik får du den rette balansen på kjøkkenet

Kjøkken inspirasjon

BOLIGPLUSS: Det er en het trend å balansere mellom en strak og klassisk stil. Grønt er en innertier - la det bli nytt og nostalgisk! 

Grønt er en populær farge som i økende grad blir brukt i interiøret. Ekstra fin er den på et stramt kjøkken i en skandinavisk stil. Og det er kanskje ikke så rart at nettopp denne fargen har blitt så populær, når vi ser hvor fin den er mot lyst treverk og hvordan den gir det lyse rommet dybde og karakter.

Gir du den populære fargen trendy følge med en stor moderne ovn og en benkeplate i carraramarmor, får kjøkkenet et tidløst preg og et uttrykk av å være laget i dag.

Velg mellom flere forhandlere

Flere kjøkkenprodusenter har fått den populære fargen inn i fargevalget sitt, som blant annet Drømmekjøkkenet og Sigdal. Den lyse grønntonen har mange ulike navn beroende på hvilken produsent som lager kjøkkenet.

En het kjøkkentrend er å mikse det tradisjonelle med det tidsriktige. Foto: Patric Johansson/House of pictures 

Les flere spennende interiørartikler på www.boligpluss.no

Irene Mjaaseth er interiørarkitekt i Nobia og jobber med trender og farger. Hun ser en trend i å finne balansen mellom det stramme og det tradisjonelle på kjøkkenet.

– Miks av det stramme og det klassiske er en slager. Trenden skal bære preg av det nostalgiske og klassiske, men skal ikke være overdekorert. Vi kan kalle det «stramklassisk», forteller hun.

– Pastell har vært populært de siste årene og fortsetter også inn i 2015. For dem som ønsker en sart farge på kjøkkenet, er den grønne pastellfargen nydelig. Den er leken og kreativ, mener Mjaaseth.

Hun trekker også frem blått som en ny og spennende farge på kjøkkenet.

– Blått er en klassisk men også moderne farge som egner seg utmerket alene eller i kombinasjon med andre farger. Fargen er trendriktig og gir et harmonisk preg, forteller hun.

Stilen understrekes med en kjøkkenbenk i carraramarmor som er slipt uten u poleres. Naturfarger og tidløse detaljer er alltid fint i et kjøkkenmiljø. Foto: Patric Johansson/House of pictures 

Les flere inspirerende kjøkkenartikler på www.boligpluss.no

Monica Born er en av tre gründere bak merket Superfront som har spesialisert seg på å gjøre vanlige Ikea-skap til et møbel tilpasset den enkeltes stil. Hun tror flere nå enn før tør å velge kjøkkeninnredning som ikke er hvit.

– Flere ser at det finnes andre farger enn hvitt som er tidløse. Dette er kulører som ikke er bundet til en spesifikk epoke, men som like gjerne kunne vært brukt i en kirke på 1700-tallet som i et konditori fra tidlig 1900-tallet, forteller Born.

– Superfronts aerugo-grønn har blitt en trend fordi den er så tidløs, tror jeg. For de fleste er det viktig at et kjøkken holder i lengden, og da spiller selvfølgelig farger og materialer som eldes pent en rolle, avslutter Born.

En idé er å legge flid i detaljene. Her med nytt bestikk i treverk og gammelt bestikk i antikk sølv. Foto: Patric Johansson/House of pictures

Saken ble opprinnelig publisert på boligpluss.no

28. september 2015
Mer om Kjøkken inspirasjon

Slik velger du nytt gulv til kjøkkenet

Kjøkken inspirasjon Kjøkkenet er for mange husets viktigste rom. Her trengs et gulv som tåler hverdagens utfordringer.

Slik fornyer du kjøkkenet - uten å blakke deg

Kjøkken inspirasjon Det trenger ikke koste en formue å fornye kjøkkenet. Her får du fem tips til kjøkkenfornying på lavbudsjett.

Dette er de største kjøkkentrendene i 2017

Kjøkken inspirasjon Mindre hvitt, mer sosialt og fortsatt funksjonelt er noen av nøkkeltrendene for det moderne kjøkkenet.

Få maks ut av spiseplassen

Kjøkken inspirasjon Middager, lekser, hobbysysler og spillkvelder – slik får du en fleksibel spiseplass som fyller flere funksjoner. 

Ett kjøkken - tre stiler

Kjøkken inspirasjon Er du lei av ditt gamle kjøkken? Med en hvit, flislagt base, er det lett å skifte stil. Her får du tre varianter av det samme kjøkket.

Tinas beste tips til et godt kjøkken

Kjøkken inspirasjon For kjendiskokk Tina Nordström handler alt om funksjon. Få hennes beste til å skape et godt kjøkken.

Fornye kjøkkenet!

Kjøkken inspirasjon Lyst til å fornye kjøkkenet uten å skifte ut alt? Vi har funnet de nyeste innovasjonene og fiffigste løsningene. Noe for både små og store lommebøker.

Slik skal kjøkkenet se ut i 2011

Kjøkken inspirasjon Et nytt år betyr produktnyheter i de aller fleste bransjer, også på kjøkkenet. Hva er viktig for oss nordmenn på kjøkkenfronten, og hva slags design...

Fire flotte funksjoner til kjøkkenet

Kjøkken inspirasjon Disse fire løsningene vil hjelpe deg å holde orden på kjøkkenet.

19 tips til hvordan du frisker opp kjøkkenet

Kjøkken inspirasjon Det er mulig å friske opp kjøkkenet uten at det koster deg skjorta.

Fotografens kjøkken

Kjøkken inspirasjon Få kjøkkenrom kan skilte med en så personlig atmosfære som dette. Med utsøkt blikk for å kombinere sarte pasteller med røffe skapdører i sort og transpa...

Lyst og vakkert på 8 kvadrat

Kjøkken inspirasjon Motedesigner Cecilie Juvodden bor i et gammelt murhus fra 1920-tallet sentralt i Oslo. Kjøkkenet i boligen er på 8 kvadratmeter.

Vårlige kjøkkentekstiler

Kjøkken inspirasjon Nye tekstiler i vårens glade farger er en billig og enkel måte å gi kjøkkenet et lite løft.

12 skritt til et nytt kjøkken

Kjøkken inspirasjon Trøtt av ditt gamle kjøkken? Er det for mørkt, for trangt, for upraktisk eller bare for fullt?! Vi guider deg hele veien med 12 smarte tips.

Skreddersydd i klassisk stil

Kjøkken inspirasjon I et staselig 1920-talls hus på Nordstrand med spisst tak og smårutede vinduer har eierne valgt å rendyrke den nostalgiske stilen også i interiøret, i...