Bilde: produsentene

Slik skal kjøkkenet se ut i 2011

Kjøkken inspirasjon

Et nytt år betyr produktnyheter i de aller fleste bransjer, også på kjøkkenet. Hva er viktig for oss nordmenn på kjøkkenfronten, og hva slags design setter trenden for året 2011?

Kjøkkentrendene i Norge skapes etter behovet og etterspørselen fra folket. Derfor baseres ofte de nyeste trendene på hva kundene vil ha, gjerne med en moderne vri og med nytt og spennende design.
 
Sosialt samlingspunkt
Kjøkkenet har utviklet seg til å bli et rom som vi oppholder oss mye i, og det estetiske har derfor blitt like viktig som det praktiske. Store flater skaper god arbeidsplass, og gir rom for det sosiale. Har kjøkkentrendene endelig gitt etter for den matglade festløven?

 - Vi ser bare mer og mer av de åpne løsningene hos oss, forteller Anita Gjerde hos Sigdal Kjøkken til oss i Vi i Villa.

- En klar trend er å minimere stua til fordel for et større kjøkken. Rommet skal tilrettelegges for hygge, måltider, matlaging, lek og lekselesing. Enda trendforskerne forteller at kjøkkenet med tiden kommer til å trekke seg tilbake til det lukkede rom, er ikke dette tendensen hos oss i det hele tatt. Våre kunder velger gjerne løsninger som er så åpne og romslige som mulig. Vi selger mange øyer og  pynt, og kundene ønsker gjerne store og bastante lamper over kjøkkenet til å pynte opp de ellers slette flatene med, sier Gjerde.


Capi fra Sigdal. Denne kjøkkenmodellen fra Sigdal er inspirert av de siste designtrendene på interiørfronten.

Den nye kjøkkenfilosofien
Arbeidskjøkken er et begrep som gjelder i 2011, skal vi tro designteamet fra HTH. Dette skiller seg fra prangende kjøkken vi har sett mye av tidligere. Det er fritt frem å blande materialer, men kjøkkenet skal vare lenge, være praktisk og lett å holde rent. Dampovn er kanskje den viktigste hvitevaren i 2011, og kjøkkenets utrykk kan være en blanding av storkjøkken og landkjøkken. Vi er ikke lenger redde for asymmetri, og vi kan godt ha det frodig og hyggelig. Kjøkken og bad utgjør store investeringer; det er viktig å tenke egne behov og preferanser. Man skal like det lenge og det skal fungere hver dag.

Les også:

Steinhagen

Eva og Søren kan se ut over en behagelig steinhage som omgir den lille dammen. De har skapt et uterom som både er lettstelt og inspirerende.


Horizon Hvit fra HTH

Kjøkkendesign som en rød tråd
Gjerde påpeker at mange av deres kunder ønsker å dra kjøkkenet videre ut i andre rom i huset også. Som å bruke kjøkkenmoduler på soverommet, i gangen, på badet osv.

- Jeg føler at på denne måten følger de en rød tråd gjennom hele huset, fortsetter Gjerde. Derfor velger nok kunder de frontene som er enkle, og som passer helhetlig inn.


Mano Forte, kjøkken fra Kvik.

Kundene tør mer
- Vi merker at interessen for håndtaksløse fronter øker, og det samme gjør etterspørselen etter fronter som ikke er hvite, forteller Cathrine Rise, som er butikksjef ved Kvik kjøkken Trondheim til Vi i Villa. Vi selger også mange benkeplater i komposittstein, og har derfor utvidet sortimentet på kompositt, både fargemessig og i flere tykkelser, fortsetter Rise.

- Flere og flere kunder tør å leke seg med kombinasjoner av ulike benkeplater på samme kjøkken, for eksempel i heltre og kompositt. Det er fint å se at kundene begynner å eksperimentere litt på egenhånd, dette gir jo svært spennende resultater, avslutter Rise.

26 januar 2011
Mer om Kjøkken inspirasjon

Ingrid Espelid Hovigs beste kjøkkentips

Kjøkken inspirasjon Ingrid Espelid Hovig er hele Norges matmor, og har inspirert og formidlet kokekunst til flere generasjoner TV seere. Her gir hun tips til et godt og praktisk kjøkken.

Dette er de største kjøkkentrendene i 2017

Kjøkken inspirasjon Mindre hvitt, mer sosialt og fortsatt funksjonelt er noen av nøkkeltrendene for det moderne kjøkkenet.

Her er høstens kjøkkentrender for 2013

Kjøkken inspirasjon Mokkafarger og skapstørrelser i nye formater er noen av høstens heteste kjøkkentrender i 2013.

Vårens friskeste serviser

Kjøkken inspirasjon Heldigvis går vi mot lysere tider. Hva med å møte våren med et flunkende nytt koppesett? Her er noen av årets beste nyheter akkurat nå!

Høstens trendy kjøkkeninnredninger

Kjøkken inspirasjon Her serveres høstens kjøkkennyheter, som gjør kjøkkenlivet enda mer funksjonelt og fancy.

Dekk bordet med fliser

Kjøkken inspirasjon En enkel og grei måte å piffe opp bord-dekningen på, er å bruke keramiske fliser.

Slik fikser du stilen

Kjøkken inspirasjon Gi kjøkkenet en ansiktsløfting! En stil som alltid holder stand er den rustikke romantikken.

Nytt kjøkken i gammeldags stil

Kjøkken inspirasjon Kjøkkenet ble designet rundt det creme-fargede Smeg-kjøleskapet, og med et stort og røft spisebord har kjøkkenet blitt det nye oppholdsrommet.

Fornye kjøkkenet!

Kjøkken inspirasjon Lyst til å fornye kjøkkenet uten å skifte ut alt? Vi har funnet de nyeste innovasjonene og fiffigste løsningene. Noe for både små og store lommebøker.

Kjøkken - Slik ble kjøkkenet lysere

Kjøkken inspirasjon Kjøkkenet til Camilla von Otter var gammelt og slitt, nå er kjøkkenet lyst og "fresht".

10 nye kjøkkenfavoritter

Kjøkken inspirasjon Litt hjelp i kjøkkenet takker vel ingen nei til? Med riktig verktøy blir det lettere og går raskere å lage mat, bake og gjøre rent.

Lyst og vakkert på 8 kvadrat

Kjøkken inspirasjon Motedesigner Cecilie Juvodden bor i et gammelt murhus fra 1920-tallet sentralt i Oslo. Kjøkkenet i boligen er på 8 kvadratmeter.

Gjør kjøkkenlivet smartere

Kjøkken inspirasjon Med bevisste valg kan du gjøre livet på kjøkkenet enklere, smartere og mer stilfullt. Her gir vi deg 10 kjøkkennyheter som gir deg oppskriften på det gode kjøkkenliv akkurat nå.

12 skritt til et nytt kjøkken

Kjøkken inspirasjon Trøtt av ditt gamle kjøkken? Er det for mørkt, for trangt, for upraktisk eller bare for fullt?! Vi guider deg hele veien med 12 smarte tips.

Fire flotte funksjoner til kjøkkenet

Kjøkken inspirasjon Disse fire løsningene vil hjelpe deg å holde orden på kjøkkenet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no