RUSTIKK fra Wik & Walsøe
RUSTIKK fra Wik & Walsøe Bilde: Wik & Walsøe

Vårens friskeste serviser

Kjøkken inspirasjon

Heldigvis går vi mot lysere tider. Hva med å møte våren med et flunkende nytt koppesett? Her er noen av årets beste nyheter akkurat nå!

Wik & Walsøe har i disse dager nettopp lansert to helt nye serviser: FNUGG og RUSTIKK.

To serviser med svært ulike personligheter, men med sterk felles forankring i Wik & Walsøes verdigrunnlag:

Høy kvalitet og varig verdi

FNUGG smyger seg naturlig inn i Wik & Walsøe-familien, med sitt rene og klassiske utseende: Dette enkle serviset i gjennomskinnelig benporselen overrasker med sin nesten usynlige platinadekor – derav navnet.

Servise passer fint for spesielle anledninger. Med sin naturlige eleganse blir dette gourmetserviset midtpunktet på festbordet.

RUSTIKK, med sin naturlige og levende form markerer designduoens Wik & Walsøes evne og vilje til å være i stadig bevegelse. Serviset er håndmalt og håndglasert med en helt spesiell glasur, dermed blir hver del unik.

Rustikk er et solid hverdagsservise.

Det er fremstilt i høybrent feltspatporselen som er tvers igjennom tett. Glasurfargene er lune og varme; de ulike nyansene kan settes sammen akkurat slik du selv ønsker.

Intens korall, varm oliven eller dus beige – RUSTIKK er tidsriktig, ærlig og nyskapende.

Felles for de to servisene

De har både personlig preg, god kvalitet og lang varighet. Begge servisene tåler oppvaskmaskin. Wik & Walsøe anbefaler også bruk av glansemiddel, noe som gir motstandsdyktig og glansfull overflate, og forlenger servisenes levetid.

Siden etableringen i 2006 har Ragnhild Wik og Linda Svedal Walsøe bygget stein på stein. På fem korte år har de utviklet firmaet til en sterk merkevare på det norske markedet, produktene deres selges også i utvalgte utenlandske butikker.

Wik & Walsøe-produkter produseres i samarbeid med erfarne håndverkere i Bangladesh. Materialet er fineste feltspatporselen, som fremstilles av rene og blyfrie naturmaterialer.

For mer info: www.wik-walsoe.no

Feire våren med nye skåler

Våren er tiden for å feire – feire bryllup, feire nasjonaldagen, feire at solen er på vei. Kanskje du har kjøpt nye leilighet, startet i ny jobb, eller rett og slett kjenner noen som fortjener å feires. Det finnes alltid en god grunn til å feire!

Kosta Boda tilbyr glass som passer enhver feiring. Glass som tilfører litt fest i hverdagen, glass som kan gi oppmerksomhet til noen du er glad i, glass til de store dagene i livet. Glass til bobler, glass til forfriskende lemonade, eller glass til årets første jordbær med is.

"By Me" designet av Martti Rytkönen

"By Me" er Martti Rutkönens første produkt for Kosta Boda. Han har tidligere designet mange favoritter for Orrefors, og har nå tilført sin design til Kosta Bodas vårkolleksjon.

Glasskåler fra Kosta Boda.

"By Me" som er en serie skåler på stett, utformet etter tradisjonelle skandinaviske mønstre, men helt klart med et moderne uttrykk. Skålene kommer i tre friske vårfarger.

Hva vil du fylle skålene med? Friske bær? Smykker? Nøtter? Bare fantasien setter grenser!

For mer info: www.kostaboda.no

Nytt krus fra Porsgrund Porselen

Kruset har fått navn etter formgiveren Tias Eckhoff, en norsk designer av internasjonalt kaliber.

Eckhoff har skapt produkter for kjente merkenavn som Stelton og Georg Jensen, og gjennom hele karrieren har han fokusert på kvalitet og funksjonalitet.

Nyt våren med ett nytt krus!

Produktene han har skapt bærer preg av dette, og selges fortsatt flere titalls år etter det kom på markedet!

Kruset Tias er stilrent, men har samtidig en original strek som gjør seg godt på bordet. Perfekt til små kopper kaffe eller te!

For mer info: www.cg.no

4 februar 2013

Få maks ut av spiseplassen

Middager, lekser, hobbysysler og spillkvelder – slik får du en fleksibel spiseplass som fyller flere funksjoner.

Ett kjøkken - tre stiler

Er du lei av ditt gamle kjøkken? Med en hvit, flislagt base, er det lett å skifte stil. Her får du tre varianter av det samme kjøkket.

Tinas beste tips til et godt kjøkken

For kjendiskokk Tina Nordström handler alt om funksjon. Få hennes beste til å skape et godt kjøkken.

Kjøkken: Frisk opp kjøkkenet med fargerike detaljer

Kjøkkenet kan fint fornyes uten de helt store oppussings- og investeringsutgiftene. Sett fram litt tilbehør i en farge eller fargegruppe og ditt kjøkken...

Kjøkken: Kjøkkentrendene for 2012

Vi vil fortsatt ha den tradisjonelle, koselige stilen på kjøkkenet, men en strengere og renere trend kommer nå for fullt. Her er kjøkkentrendene for...

10 nye kjøkkenfavoritter

Litt hjelp i kjøkkenet takker vel ingen nei til? Med riktig verktøy blir det lettere og går raskere å lage mat, bake og gjøre rent.

Ingrid Espelid Hovigs beste kjøkkentips

Ingrid Espelid Hovig er hele Norges matmor, og har inspirert og formidlet kokekunst til flere generasjoner TV seere. Her gir hun tips til et godt og...

Fornye kjøkkenet!

Lyst til å fornye kjøkkenet uten å skifte ut alt? Vi har funnet de nyeste innovasjonene og fiffigste løsningene. Noe for både små og store lommebøker.

Fire flotte funksjoner til kjøkkenet

Disse fire løsningene vil hjelpe deg å holde orden på kjøkkenet.

19 tips til hvordan du frisker opp kjøkkenet

Det er mulig å friske opp kjøkkenet uten at det koster deg skjorta.

Fotografens kjøkken

Få kjøkkenrom kan skilte med en så personlig atmosfære som dette. Med utsøkt blikk for å kombinere sarte pasteller med røffe skapdører i sort og transpa...

Lyst og vakkert på 8 kvadrat

Motedesigner Cecilie Juvodden bor i et gammelt murhus fra 1920-tallet sentralt i Oslo. Kjøkkenet i boligen er på 8 kvadratmeter.

Vårlige kjøkkentekstiler

Nye tekstiler i vårens glade farger er en billig og enkel måte å gi kjøkkenet et lite løft.

12 skritt til et nytt kjøkken

Trøtt av ditt gamle kjøkken? Er det for mørkt, for trangt, for upraktisk eller bare for fullt?! Vi guider deg hele veien med 12 smarte tips.

8 tips om orden og system på kjøkkenet

Det er lett å rydde når alt har sin faste plass – da er jobben fort gjort!