En sunn start på året

Kjøkkenmaskiner
Med riktig utstyr på kjøkkenet blir det lettere å virkeliggjøre nyttårsforsettet om et sunnere liv.

Foto: Frukt.no. En blåbærsmoothie er et sunt alternativ når søtsuget melder seg.

kan være løsningen når ribbefettet skvulper i årene og julekakene har lagt seg på hoftene.

Dampkoker
Grønnsaker beholder næringstoffene i større grad ved damping enn ved koking. I tillegg kan du tilberede maten uten å tilsette smør eller olje, noe som gjør underverk for midjen. Miele leverer dampkokere som innbygningsmodeller til kjøkkeninnredningen, mens Braun MultiGourmet Steamer i to etasjer og Princess Classic Steamer i tre etasjer får plass på kjøkkenbenken.

Juicer
Ferskpressert juice er en vitaminbombe, og med en juicer på kjøkkenbenken kan du lage akkurat den juicen du vil. Appelsin, eple, agurk, gulrot, selleri – bare smak og fantasi setter grenser. Med juiceren HR1854 fra Philips trenger du ikke en gang å dele opp fruktene før du mater dem inn i juiceren.

Og det er ingen grunn til å kaste fruktkjøttet som blir til overs. Fruktkjøttet er utmerket som basis i hjemmelagde skjønnhetsprodukter som skrubbkremer og ansiktsmasker. 


Smoothie
Et sunnere liv behøver ikke bety et liv uten farger og sødme. Med en blender eller smoothiemaskin kan du lage sunne, deilige smoothies som gir energi til den mørkeste januardag. Pass på at du velger en blender eller smoothiemaskin som kan knuse is, som for eksempel fargeklatten BL-1R Blender fra Wilfa.

En smoothie kan både være en god frokost og et sunt og smakfullt alternativ når søtsuget melder seg. Smoothie er dessuten enkelt å lage. Hiv en banan, litt vaniljeyoghurt og en håndfull jordbær eller blåbær i en blender eller smoothiemaskin, og noen sekunder senere har du en deilig dessert. Du finner flere oppskrifter på Frukt.no

23 oktober 2008

Unngå brann på kjøkkenet med komfyrvakt

Årlig starter minst 150 boligbranner på komfyren. Likevel gjør vi svært lite for å sikre oss. Bare seks prosent har montert komfyrvakt, en teknisk...

Kjøkkenutstyret som må holdes rent

Kjøkkenutstyr som kaffetrakter, vannkoker, vaffeljern og mikrobølgeovn brukes ofte, men kanskje stemoderlig behandlet med tanke på rengjøring. Slik...

Vi velger seks favoritter!

Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til hus og hage.

God morgenkaffe!

Kaffemaskiner med kapselfunksjoner i friske farger og former liver opp på kjøkkenet.

Matbloggernes favorittredskaper

Se hva Anne Brith og tre andre matbloggere ikke kan klare seg uten på kjøkkenet!

Funksjonelle foodprosessorer

Velger du å investere i en foodprosessor, sparer du tid på kjøkkenet og kan konsentrere deg om andre nødvendige gjøremål.

Frityr uten olje

Frityrkoker som nesten ikke bruker olje kan være redningen for chipselskere som vil vise seg i bikini til sommeren.

Kunsten å lage god traktekaffe

Du behøver ikke være barrista for å lage god traktekaffe. Men det er likevel et par ting du bør passe på.

Test av håndstøvsugere

Vi har testet seks forskjellige håndstøvsugere på kjøkkenet.

Hobbykokkens favoritter

God redskap er mer en halve jobben! De beste kjøkkenmaskinene ser nesten likedan ut som for 30-40 år siden, og er så solide at de går i arv.

Rengjør blenderen på 30 sekunder

Det kan være tungvint å vaske blenderen. Heldigvis finnes det et enkelt triks som løser problemene på bare noen sekunder.

Snedige maskiner til kjøkkenet

Den tiden er forbi da kjøleskap og komfyr var det eneste av faste elektriske inventar på kjøkkenet. Nå bugner det av utvalg for de som ønsker seg snedig...

Test av vannkokere

Størrelsen betyr nesten alt for at vannkokeren skal være lett å håndtere, synes vårt testpanel. Se hvilken koker som fikk beste karakter!

Så lett rengjør du mikroen med sitron

Vi tester knepet som tryller bort den inngrodde skitten i mikrobølgeovnen på bare noen minutter. Alt du trenger er en sitron!

Derfor bør du skaffe deg en "slow cooker"

Har du vurdert å skaffe deg en langtidskoker? Her er hvorfor - eller hvorfor ikke - du bør ha en stående.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no