Frityr uten olje

Kjøkkenmaskiner
Frityrkoker som nesten ikke bruker olje kan være redningen for chipselskere som vil vise seg i bikini til sommeren.
Tefal lanserer nå  et produkt som lar deg lage en kilo chips med kun én spiseskje olje.
- Det gjør at chipsen kun har 3% fett, mot 18% fett i chipsene fra McDonalds, forteller Kjersti Løge, markedskoordinator hos Groupe SEB.

- Det tar cirka en halv time å lage chipsene, og maskinen har et lydsignal som varsler når maten er ferdig. Chips laget i Actifry blir sprø og luftige, og de er stekt på alle kanter ettersom oljen fordeles jevnt. Smaken blir veldig god, og chipsen smaker fetere enn den er, sier Løge.

Selv om maskinen lager chips som smaker som frityrstekt, er den mer enn en frityrerstatning. I følge Løge kan du bruke den omtrent som en varmluftsovn, noe som åpner opp for tilberedning av en hel rekke retter.

- Du kan lage alt mulig i Actifryen. Du kan lage fisk, kylling, gryteretter og vegetarmat. Hvis du lager andre retter, som kylling, blir det nesten som en stekepanne hvor maten blir rørt rundt av seg selv. Da blir alt jevnt stekt. Kylling laget i Actifry blir veldig saftig, forteller Løge som har prøvd ut maskinen hjemme hos seg selv.

Actifry består av en bolle med slippbelegg og en spatel i midten som rører om i maten. Fordi det ikke blir så varmt som i frityrgryter, kan du bruke akkurat den oljen du vil, selv olivenolje som forringes ved for høye temperaturer.

- Du slipper å helle ut og ta vare på oljen mellom hver gang du bruker maskinen, og det lukter heller ikke frityr når du tilbereder maten.

Maskinen er i tillegg lett å rengjøre. Bollen med slippbelegg tar du ut av maskinen, og både bolle og spatel kan du sette i oppvaskmaskinen.

Actifry blir lansert i løpet av mai, og selges gjennom Expert.
Veiledende pris er 1999 kroner.
23 oktober 2008

Unngå brann på kjøkkenet med komfyrvakt

Årlig starter minst 150 boligbranner på komfyren. Likevel gjør vi svært lite for å sikre oss. Bare seks prosent har montert komfyrvakt, en teknisk...

Kjøkkenutstyret som må holdes rent

Kjøkkenutstyr som kaffetrakter, vannkoker, vaffeljern og mikrobølgeovn brukes ofte, men kanskje stemoderlig behandlet med tanke på rengjøring. Slik...

Vi velger seks favoritter!

Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til hus og hage.

God morgenkaffe!

Kaffemaskiner med kapselfunksjoner i friske farger og former liver opp på kjøkkenet.

Matbloggernes favorittredskaper

Se hva Anne Brith og tre andre matbloggere ikke kan klare seg uten på kjøkkenet!

Funksjonelle foodprosessorer

Velger du å investere i en foodprosessor, sparer du tid på kjøkkenet og kan konsentrere deg om andre nødvendige gjøremål.

Kunsten å lage god traktekaffe

Du behøver ikke være barrista for å lage god traktekaffe. Men det er likevel et par ting du bør passe på.

Test av håndstøvsugere

Vi har testet seks forskjellige håndstøvsugere på kjøkkenet.

Hobbykokkens favoritter

God redskap er mer en halve jobben! De beste kjøkkenmaskinene ser nesten likedan ut som for 30-40 år siden, og er så solide at de går i arv.

Rengjør blenderen på 30 sekunder

Det kan være tungvint å vaske blenderen. Heldigvis finnes det et enkelt triks som løser problemene på bare noen sekunder.

Snedige maskiner til kjøkkenet

Den tiden er forbi da kjøleskap og komfyr var det eneste av faste elektriske inventar på kjøkkenet. Nå bugner det av utvalg for de som ønsker seg snedig...

Test av vannkokere

Størrelsen betyr nesten alt for at vannkokeren skal være lett å håndtere, synes vårt testpanel. Se hvilken koker som fikk beste karakter!

Så lett rengjør du mikroen med sitron

Vi tester knepet som tryller bort den inngrodde skitten i mikrobølgeovnen på bare noen minutter. Alt du trenger er en sitron!

Derfor bør du skaffe deg en "slow cooker"

Har du vurdert å skaffe deg en langtidskoker? Her er hvorfor - eller hvorfor ikke - du bør ha en stående.

Test av kaffemaskiner

Er du en kresen kaffedrikker? Da vet vi hva du bør ønske deg til jul. De siste månedene har Vi i villa testet tre frittstående kaffemaskiner i topp­sjik...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til ein[email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no