Frityr uten olje

Kjøkkenmaskiner
Frityrkoker som nesten ikke bruker olje kan være redningen for chipselskere som vil vise seg i bikini til sommeren.
Tefal lanserer nå  et produkt som lar deg lage en kilo chips med kun én spiseskje olje.
- Det gjør at chipsen kun har 3% fett, mot 18% fett i chipsene fra McDonalds, forteller Kjersti Løge, markedskoordinator hos Groupe SEB.

- Det tar cirka en halv time å lage chipsene, og maskinen har et lydsignal som varsler når maten er ferdig. Chips laget i Actifry blir sprø og luftige, og de er stekt på alle kanter ettersom oljen fordeles jevnt. Smaken blir veldig god, og chipsen smaker fetere enn den er, sier Løge.

Selv om maskinen lager chips som smaker som frityrstekt, er den mer enn en frityrerstatning. I følge Løge kan du bruke den omtrent som en varmluftsovn, noe som åpner opp for tilberedning av en hel rekke retter.

- Du kan lage alt mulig i Actifryen. Du kan lage fisk, kylling, gryteretter og vegetarmat. Hvis du lager andre retter, som kylling, blir det nesten som en stekepanne hvor maten blir rørt rundt av seg selv. Da blir alt jevnt stekt. Kylling laget i Actifry blir veldig saftig, forteller Løge som har prøvd ut maskinen hjemme hos seg selv.

Actifry består av en bolle med slippbelegg og en spatel i midten som rører om i maten. Fordi det ikke blir så varmt som i frityrgryter, kan du bruke akkurat den oljen du vil, selv olivenolje som forringes ved for høye temperaturer.

- Du slipper å helle ut og ta vare på oljen mellom hver gang du bruker maskinen, og det lukter heller ikke frityr når du tilbereder maten.

Maskinen er i tillegg lett å rengjøre. Bollen med slippbelegg tar du ut av maskinen, og både bolle og spatel kan du sette i oppvaskmaskinen.

Actifry blir lansert i løpet av mai, og selges gjennom Expert.
Veiledende pris er 1999 kroner.
23. oktober 2008
Mer om Kjøkkenmaskiner

Derfor må du ikke sette glassene opp-ned

Kjøkkenmaskiner Setter du glassene opp ned for å forhindre at de støver ned? Da risikerer du å ødelegge glassene permanent.

Så lett rengjør du mikroen med sitron

Kjøkkenmaskiner Vi tester knepet som tryller bort den inngrodde skitten i mikrobølgeovnen på bare noen minutter. Alt du trenger er en sitron!

Annonsørinnhold

Vet du hva denne ventilen brukes til?

Kjøkkenmaskiner Denne kan være årsåken til at du må betale mye mer hvis uhellet er ute og du får vannlekkasje på kjøkkenet ditt.

Vasker du opp i en skitten oppvaskmaskin?

Kjøkkenmaskiner Har du husket å rense oppvaskmaskinen? Den kan nemlig gjemme på ubehagelige overraskelser.

Grunnen til at du ikke burde skylle tingene du putter i oppvaskmask...

Kjøkkenmaskiner Skal serviset skylles før det settes i oppvaskmaskinen? Du tror kanskje det, men vi gir deg fire grunner til hvorfor du bør la være.

Derfor bruker du kaffefilteret feil

Kjøkkenmaskiner Har du også undret deg over hvorfor kaffefiltre aldri passer helt i kaffetrakteren? Dette trikset vil endre dine kaffevaner og du vil aldri bruke kaffef...

Derfor bør du skaffe deg en "slow cooker"

Kjøkkenmaskiner Har du vurdert å skaffe deg en langtidskoker? Her er hvorfor - eller hvorfor ikke - du bør ha en stående.

Matbloggernes favorittredskaper

Kjøkkenmaskiner Se hva Anne Brith og tre andre matbloggere ikke kan klare seg uten på kjøkkenet!

Rengjort disse i det siste?

Kjøkkenmaskiner Når rengjorde du egentlig kaffetrakteren, vannkokeren, vaffeljernet eller mikrobølgeovnen sist? Slik gjør du det rent!

Vi velger seks favoritter!

Kjøkkenmaskiner Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til hus og hage.

Test av espressomaskiner

Kjøkkenmaskiner Vi tester fire forskjellige espressomaskiner. Her er det noe for enhver smak enten du liker lekkert design, smarte funksjoner eller vil ha flere kaffe­m...

Hobbykokkens favoritter

Kjøkkenmaskiner God redskap er mer en halve jobben! De beste kjøkkenmaskinene ser nesten likedan ut som for 30-40 år siden, og er så solide at de går i arv.

Kaffe for den kresne

Kjøkkenmaskiner Utvalget av kaffemaskiner blir stadig større, med priser fra rundt 2000 kroner og oppover. Men før du kjøper en espressomaskin, er det flere ting du bør tenke over, blant annet hvor ofte du kommer til å bruke maskinen.

Test av espressomaskiner

Kjøkkenmaskiner Espressomaskinene har blitt testet, og de beste er kåret.

Funksjonelle foodprosessorer

Kjøkkenmaskiner Velger du å investere i en foodprosessor, sparer du tid på kjøkkenet og kan konsentrere deg om andre nødvendige gjøremål.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no