Bilde: Cedric Archer

Hobbykokkens favoritter

Kjøkkenmaskiner

God redskap er mer en halve jobben! De beste kjøkkenmaskinene ser nesten likedan ut som for 30-40 år siden, og er så solide at de går i arv.

Kyllingprodusent Arnt- Harald Stange fra Tønsberg elsker å lage mat og betegner seg selv som en skikkelig hobbykokk.

– Jeg lager middag hver eneste dag selv om det bare er til meg selv, og inviterer gjerne venner til gode måltider i helgene, sier Arnt-Harald.

Arnt-Harald Stange er mannen bak kvalitetsproduktet Stangekylling, et begrep blant matkjennere. For ni år siden ble han da også tildelt Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris for sin innsats på dette området.

– En god kjøkkenmaskin er selvsagt viktig å ha, sier Stange, og henter frem mixmasteren av merket KitchenAid. Kjøkkenmaskinen har han fått anbefalt av profesjonelle kokkevenner og er svært fornøyd. Det samme gjelder stavmixeren.


Saftsentrifugen er i daglig bruk på Stanges kjøkken. Her saft av appelsin og gulrot produsert i løpet av noen sekunder.

– Bamix’en min er helt uvurderlig. Jeg kjøpte for mange år siden og bruker den først og fremst til å jevne supper og sauser. God kyllingkraft jevnet med forskjellige grønnsaker blir til en deilig, næringsrik suppe. Kyllingkraft jevnet med sopp til en ypperlig saus, presiserer hobbykokken mens han plukker frem ulike elektriske kjøkkenhjelpemidler fra hyller og skap i sitt hyggelige og velutstyrte kjøkken på gården like utenfor Tønsberg.

Sunne safter
Spesielt glad er Arnt-Harald Stange i saftsentrifugen sin. Den er i bruk så og si hver eneste dag. Nedfallsfrukt, appelsiner, mango, fersken, bær eller grønnsaker. Saftsentrifugen fyller glass med gode sunnhetsdrikker, helt uten konserveringsmidler, på minuttet. – I tillegg et godt hjelpemiddel når jeg lager sorbeter, legger han til, og løfter frem den italienske iskrem-maskinen.

Se kjøkkenmaskiner her!

Selvlaget iskrem
– Fløteis eller sorbet – serveringsklar i løpet av en halvtime. Tilsett frukt, bær, nøtter, sjokolade eller lag deilige sorbeter, sier han entusiastisk. Foodprosessoren brukes mest til pisking av eggedosis og krem og til hakking av nøtter og urter, dessuten til rasping av grønnsaker, mens husets blender fortrinnsvis benyttes til hakking av is og til å lage smooties.

Velg kjøkkemaskin etter behov
* Er du glad i å lage mat fra grunnen av, er mulighetene mange med en skikkelig kjøkkenmaskin. Men ikke alle baker mange brød i slengen eller lager sine egne pølser. Løsningen kan da være å anskaffe en enklere maskin.

* Prisen på en kraftig kjøkkenmaskin starter på rundt 3000 kroner. Ekstrautstyr betyr som regel tillegg i prisen. Til gjengjeld har en tradisjonell kjøkkenmaskin lang levetid. Mange av modellene er så solide at de går i arv.

* Lager du mat i mindre porsjoner, kan en god foodprossessor være tilstrekkelig. Den kan i prinsippet utføre mye av det samme som en større kjøkkenmaskin, er langt rimeligere og har mange tilleggsfunksjoner inkludert i prisen.

* Med en god stavmixer kan du mose, piske og blande. Jevne sauser og supper.

* En blender hjelper deg med å mose babymat, knuse is, lage smooties, drinker og milkshake.

* Håndmixeren er grei å ha når du skal piske krem, lage eggedosis eller blande sammen enkle deiger.

* Saftsentrifuge lager sunnhetsdrinker av bær, frukt og grønnsaker på få sekunder.

* Ismaskin produserer din egen favoritt-fløteis eller sorbet i løpet av en halvtime.

9. oktober 2009

Mer om Kjøkkenmaskiner

Derfor må du ikke sette glassene opp-ned

Kjøkkenmaskiner Setter du glassene opp ned for å forhindre at de støver ned? Da risikerer du å ødelegge glassene permanent.

Så lett rengjør du mikroen med sitron

Kjøkkenmaskiner Vi tester knepet som tryller bort den inngrodde skitten i mikrobølgeovnen på bare noen minutter. Alt du trenger er en sitron!

Plassmangel i kjøkkenskapet? Disse 9 tingene må ut

Kjøkkenmaskiner Det fyller seg raskt opp i kjøkkenskapene - vi hjelper deg med å rydde!

5 smarte kjøkkenmaskiner med wifi som gjør livet enklere

Kjøkkenmaskiner Vi bruker apper og elektroniske maskiner daglig. Hvorfor ikke la appene gjøre jobben på kjøkkenet også? Her er 5 smarte kjøkkenmaskiner som gjør hverdagen litt enklere.

Annonsørinnhold

Vet du hva denne ventilen brukes til?

Kjøkkenmaskiner Denne kan være årsåken til at du må betale mye mer hvis uhellet er ute og du får vannlekkasje på kjøkkenet ditt.

Vasker du opp i en skitten oppvaskmaskin?

Kjøkkenmaskiner Har du husket å rense oppvaskmaskinen? Den kan nemlig gjemme på ubehagelige overraskelser.

Grunnen til at du ikke burde skylle tingene du putter i oppvaskmask...

Kjøkkenmaskiner Skal serviset skylles før det settes i oppvaskmaskinen? Du tror kanskje det, men vi gir deg fire grunner til hvorfor du bør la være.

Derfor bør du skaffe deg en "slow cooker"

Kjøkkenmaskiner Har du vurdert å skaffe deg en langtidskoker? Her er hvorfor - eller hvorfor ikke - du bør ha en stående.

Matbloggernes favorittredskaper

Kjøkkenmaskiner Se hva Anne Brith og tre andre matbloggere ikke kan klare seg uten på kjøkkenet!

Rengjort disse i det siste?

Kjøkkenmaskiner Når rengjorde du egentlig kaffetrakteren, vannkokeren, vaffeljernet eller mikrobølgeovnen sist? Slik gjør du det rent! 

Vi velger seks favoritter!

Kjøkkenmaskiner Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til hus og hage.

Test av espressomaskiner

Kjøkkenmaskiner Vi tester fire forskjellige espressomaskiner. Her er det noe for enhver smak enten du liker lekkert design, smarte funksjoner eller vil ha flere kaffe­m...

Kaffe for den kresne

Kjøkkenmaskiner Utvalget av kaffemaskiner blir stadig større, med priser fra rundt 2000 kroner og oppover. Men før du kjøper en espressomaskin, er det flere ting du bør tenke over, blant annet hvor ofte du kommer til å bruke maskinen.

Test av espressomaskiner

Kjøkkenmaskiner Espressomaskinene har blitt testet, og de beste er kåret.

Funksjonelle foodprosessorer

Kjøkkenmaskiner Velger du å investere i en foodprosessor, sparer du tid på kjøkkenet og kan konsentrere deg om andre nødvendige gjøremål.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no