Bilde: AMM

Høstens heteste kaffetrender

Kjøkkenmaskiner

Nordmenn ligger på verdenstoppen i kaffedrikking. Vi drikker i snitt 4,5 kopper kaffe hver dag og vi nyter mer og mer kaffe mot slutten av året. I disse dager lanseres nye kaffemaskiner som blant annet tar minimalt med plass til smal priser, lager to kopper kaffe på en gang, og byr på varm melk.

En av de nye kaffemaskinene som lanseres høsten 2012 er kaffemaskinen U. Den passer for alle som har liten plass.

Den lille maskin representerer en ny generasjon kaffemaskiner som er designet for å passe inn i et liv på liten plass.

Nyhet 1, U -  fra Nespresso

Denne moderne kaffemaskinen husker kaffemengden i favorittkoppen din, den har flyttbar vanntank for å kunne passe inn på kjøkkenbenken din og den har spesialdesignet ekstrautstyr som kan tilpasses dine ønsker.

U har justerbare magnetiske brett til kapsler og annet tilbehør for å gjøre det mulig å sette ditt eget preg på kaffehjørnet. Den har dessuten automatisk kapselmater – og kaffen din brygges med en gang kapselen er på plass.

Maskinen finnes foreløpig i kremhvit og sort, men kommer også i grått og oransje på sikt. 

Les også:

Kaffe for den kresne

Utvalget av kaffemaskiner blir stadig større, med priser fra rundt 2000 kroner og oppover. Men før du kjøper en espressomaskin, er det flere ting du...

Nespresso-historien begynte for 25 år siden med en enkel ide: å gjøre det mulig for alle å lage den perfekte kopp kaffe hjemme.

Ved å utvikle U, som er den neste generasjonens kaffemaskin byr man på økt brukervennlighet, og sofistikert design som passer inn i det moderne liv.

Fleksibel kaffepause

Her nytes en tidlig frokost med espressokaffe. Foto: AMM

Du slipper å velge størrelse på kaffen din hver gang takket være forhåndsprogrammerte på U som lager følgende kopper kaffe, ristretto-, espresso- og lungo-størrelser.

U har en rund vanntank som enkelt kan flyttes rundt maskinen. På den måten endrer maskinen form for å kunne passe inn i sine omgivelser. Us koppholder er også designet for å passe til både store og små kaffekopper slik at du kan konfigurere din egen maskin til ditt personlige kafferitual.

Les også:

Funksjonelle foodprosessorer

Velger du å investere i en foodprosessor, sparer du tid på kjøkkenet og kan konsentrere deg om andre nødvendige gjøremål.

I tillegg til rask oppvarmingstid på 25 sekunder har U motorisert brygging, det vil si at kaffen din begynner å lages i det sekundet kapselen innføres og den automatiske materen lukker seg.

Intelligent og miljøvennlig

Siden U stopper automatisk er den også en renslig maskinen – den setter en stopper for all drypping og fjerner den brukte kapselen automatisk. Maskinen er dessuten laget av 30 prosent resirkulerbart materiale (ikke i kontakt med mat) og den skrur seg automatisk av etter ni minutters inaktivitet.

Fakta:

Maskinen kommer i to klassiske farger– Pure Cream og Pure Black

Pris 999 kroner.  

Les også:

Slik snekrer du gangmøbler

Tenk flerfunksjonelt når du skal lage et møbel som passer i gangen. Tenk gjennom familiens behov og hva dere gjør i gangen. Her kan du se hvordan du...

Nyhet 2, Senso Twist fra Phillips

Med denne maskinen kan  nyte enda mer smakfull SENSEO®-kaffe takket være nye og avanserte funksjoner.

Nå kan du regulere valg av styrke via nytt berøringspanelet. Du kan få en eller to kopper kaffe på under ett minutt

• Automatisk avslåing etter 15 minutter for å spare energi

• Justerbar tut som passer til favorittkoppen

• Lysindikasjon gir deg en påminnelse om når du må avkalke.

• Unikt berøringspanel for intuitiv bruk  

• To styrkeinnstillinger: liten og sterk eller stor og mild kopp kaffe

• Personlig kaffeminne som husker hva slags kaffe du liker

• Ulike kaffeblandinger og smaker

Er designet for å bruke kaffeputer fra Friele som hovedsakelig er laget av vanlige papirfibre, men inneholder også ca 25 prosent plast som gjør det mulig å forsegle putene. Kaffeputene fra Friele SENSEO® er ikke klorbleket. I stedet har man benyttet oksygen for å bleke dem.

Pris kr 1002 kroner.

Herman Friele har inngått et samarbeid med Phillips der han har utviklet kaffeputer som er tilpasset den nye kaffemaskin SENSEO. Foto: AMM

Nyhet 3, fra Nestlé

Kaffemaskin fra Nestlé og Nescafé lyder det beskjedne navnet Nescafé Dolce Gusto DeLonghi. Disse maskinene lager store, gode kaffekopper ved hjelp av kapsler. I tillegg til at smaken og størrelsen på kaffen skal være tilpasset norske og nordiske kaffevaner, har den et fortrinn i forhold til de kapselkaffemaskinene som finnes i dag:

Du får kjøpt kapslene der du får kjøpt Nestlékaffe, altså i ordinære dagligvarebutikker. I tillegg vil de bli solgt der du kjøper kaffemaskinen. De er dermed  enklere tilgjengelig enn de andre variantene som er på markedet, med få utsalgssteder for kapslene.

Den andre nyheten er at man får kjøpt melk på kapsler, med holdbarhet langt utover ordinær meierimelk.

Melkekapslene brukes på samme måte som kaffekapslene, og det betyr enklere betjening, og færre deler enn kombimaskinene der man kan fylle på vanlig melk. Du slipper også problematikken med at melkekammeret blir surt.

20. september 2012
Mer om Kjøkkenmaskiner

Derfor må du ikke sette glassene opp-ned

Kjøkkenmaskiner Setter du glassene opp ned for å forhindre at de støver ned? Da risikerer du å ødelegge glassene permanent.

Kan man koke det samme vannet to ganger?

Kjøkkenmaskiner Er du blant dem som har fått høre at man ikke kan koke det samme vannet to ganger? Fortvil ikke, flere forskere tar nå livet av denne myten.

Annonsørinnhold

Vet du hva denne ventilen brukes til?

Kjøkkenmaskiner Denne kan være årsåken til at du må betale mye mer hvis uhellet er ute og du får vannlekkasje på kjøkkenet ditt.

Vasker du opp i en skitten oppvaskmaskin?

Kjøkkenmaskiner Har du husket å rense oppvaskmaskinen? Den kan nemlig gjemme på ubehagelige overraskelser.

Grunnen til at du ikke burde skylle tingene du putter i oppvaskmask...

Kjøkkenmaskiner Skal serviset skylles før det settes i oppvaskmaskinen? Du tror kanskje det, men vi gir deg fire grunner til hvorfor du bør la være.

Derfor bruker du kaffefilteret feil

Kjøkkenmaskiner Har du også undret deg over hvorfor kaffefiltre aldri passer helt i kaffetrakteren? Dette trikset vil endre dine kaffevaner og du vil aldri bruke kaffef...

Derfor bør du skaffe deg en "slow cooker"

Kjøkkenmaskiner Har du vurdert å skaffe deg en langtidskoker? Her er hvorfor - eller hvorfor ikke - du bør ha en stående.

Matbloggernes favorittredskaper

Kjøkkenmaskiner Se hva Anne Brith og tre andre matbloggere ikke kan klare seg uten på kjøkkenet!

Rengjort disse i det siste?

Kjøkkenmaskiner Når rengjorde du egentlig kaffetrakteren, vannkokeren, vaffeljernet eller mikrobølgeovnen sist? Slik gjør du det rent!

Vi velger seks favoritter!

Kjøkkenmaskiner Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til hus og hage.

Test av espressomaskiner

Kjøkkenmaskiner Vi tester fire forskjellige espressomaskiner. Her er det noe for enhver smak enten du liker lekkert design, smarte funksjoner eller vil ha flere kaffe­m...

Hobbykokkens favoritter

Kjøkkenmaskiner God redskap er mer en halve jobben! De beste kjøkkenmaskinene ser nesten likedan ut som for 30-40 år siden, og er så solide at de går i arv.

Kaffe for den kresne

Kjøkkenmaskiner Utvalget av kaffemaskiner blir stadig større, med priser fra rundt 2000 kroner og oppover. Men før du kjøper en espressomaskin, er det flere ting du bør tenke over, blant annet hvor ofte du kommer til å bruke maskinen.

Test av espressomaskiner

Kjøkkenmaskiner Espressomaskinene har blitt testet, og de beste er kåret.

Funksjonelle foodprosessorer

Kjøkkenmaskiner Velger du å investere i en foodprosessor, sparer du tid på kjøkkenet og kan konsentrere deg om andre nødvendige gjøremål.