Anne Brith og Anita deler sine favorittredskaper med deg.
Anne Brith og Anita deler sine favorittredskaper med deg.

Se hvilke redskaper matbloggerne ikke kan unnvære

Kjøkkenmaskiner

De lager mat og skriver om mat – vi har spurt fire matbloggere om hva som er deres absolutte favorittredskap på kjøkkenet.

Anne Brith Davidsen – kjøkkenmaskin

- Det må bli kjøkkenmaskinen, jeg klarer meg absolutt ikke uten den! Maskinen er en lyseblå fra KitchenAid og jeg bruker den daglig - til og med når jeg skal lage pannekaker, sier Anne Brith Davidsen.

Hun er kjent fra tv-programmet "Hele Norge baker" og drev tidligere bloggen Villa Perlesukker, men blogger nå under sitt eget navn på annebrith.no.

- Det mange ikke vet med en kjøkkenmaskin, er at man aldri skal piske ting på høyeste hastighet. Det som da skjer både med kakerører og for eksempel marengs, er at massen blir ustabil og at kaken da kan falle sammen. Skjer dette, er det ofte piskingen på full hastighet som er årsaken! tipser Anne Brith Davidsen.

Anita Stokke Blomvik – stavmikser

- Min favorittreiskap er Bamix stavmiksar med ekstra tilhøyr (kvern og foodprosessor). Den tek liten plass og er i bruk dagleg på kjøkkenet, anten til å jamne supper, kverne nøtter og frø eller lage fiskekaker, sier Anita Stokke Blomvik, som skriver bloggen kvardagsmat.no.

- Den er så kjekk at den fekk vere med som einaste kjøkkendings i flyttelasset då vi pakka for eit år i Malaysia, og blei mykje brukt der borte også.

Bamix Delux stavmikser, kr 1399 hos kitchenone.no

Olav Birkeland –  støpejernsgryte

- En av mine favoritter er støpejernsgryta. Den har veldig stor varmekapasitet og er veldig anvendelig. Jeg bruker den til alt fra fritering, gryteretter som kan stå lenge i ovnen mens jeg går søndagstur eller til å lage deilige, eltefrie brød, forteller Olav Birkeland, som står bak bloggen Hobbykokken.no.

Olav er såpass opptatt av å ha utstyret i orden at han til og med har skrevet en bok om det - "Den velutstyrte mannen" - sammen med Jørgen O. Grann.

Støpejernsgryte fra Le Creuset, kr 1399 hos tilbords.no.

TIPS! Slik rengjør du kjøkkenutstyret ditt på den smarteste måten.

Helle Øder Valebrokk – rivjern

- Mitt favorittverktøy er et Microplane-rivjern. Jeg elsker revet sitrusskall i nesten alt jeg lager, og da kan jeg ikke klare meg uten et slikt jern, sier Helle Øder Valebrokk, bloggeren bak helleskitchen.org.

- Det er også ypperlig til å rive ingefær, hvitløk og krydder som f.eks muskattnøtt. Microplane har flere modeller og jeg har et par stykker. Ett av jernene er perfekt til å rive parmesan eller sjokolade, og det er jo et must i kjøkkenskuffen.

Microplane Elite Zester, kr 259 hos bakerenogkokken.no

GLAD I SITRUS? Her er 5 grunner til å ikke kaste appelsinskallet! 

8 desember 2015

Unngå brann på kjøkkenet med komfyrvakt

Årlig starter minst 150 boligbranner på komfyren. Likevel gjør vi svært lite for å sikre oss. Bare seks prosent har montert komfyrvakt, en teknisk...

Kjøkkenutstyret som må holdes rent

Kjøkkenutstyr som kaffetrakter, vannkoker, vaffeljern og mikrobølgeovn brukes ofte, men kanskje stemoderlig behandlet med tanke på rengjøring. Slik...

Vi velger seks favoritter!

Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til hus og hage.

God morgenkaffe!

Kaffemaskiner med kapselfunksjoner i friske farger og former liver opp på kjøkkenet.

Funksjonelle foodprosessorer

Velger du å investere i en foodprosessor, sparer du tid på kjøkkenet og kan konsentrere deg om andre nødvendige gjøremål.

Frityr uten olje

Frityrkoker som nesten ikke bruker olje kan være redningen for chipselskere som vil vise seg i bikini til sommeren.

Kunsten å lage god traktekaffe

Du behøver ikke være barrista for å lage god traktekaffe. Men det er likevel et par ting du bør passe på.

Test av håndstøvsugere

Vi har testet seks forskjellige håndstøvsugere på kjøkkenet.

Hobbykokkens favoritter

God redskap er mer en halve jobben! De beste kjøkkenmaskinene ser nesten likedan ut som for 30-40 år siden, og er så solide at de går i arv.

Rengjør blenderen på 30 sekunder

Det kan være tungvint å vaske blenderen. Heldigvis finnes det et enkelt triks som løser problemene på bare noen sekunder.

Snedige maskiner til kjøkkenet

Den tiden er forbi da kjøleskap og komfyr var det eneste av faste elektriske inventar på kjøkkenet. Nå bugner det av utvalg for de som ønsker seg snedig...

Test av vannkokere

Størrelsen betyr nesten alt for at vannkokeren skal være lett å håndtere, synes vårt testpanel. Se hvilken koker som fikk beste karakter!

Så lett rengjør du mikroen med sitron

Vi tester knepet som tryller bort den inngrodde skitten i mikrobølgeovnen på bare noen minutter. Alt du trenger er en sitron!

Derfor bør du skaffe deg en "slow cooker"

Har du vurdert å skaffe deg en langtidskoker? Her er hvorfor - eller hvorfor ikke - du bør ha en stående.

Test av kaffemaskiner

Er du en kresen kaffedrikker? Da vet vi hva du bør ønske deg til jul. De siste månedene har Vi i villa testet tre frittstående kaffemaskiner i topp­sjik...