Bilde: iStockphoto

Plassmangel i kjøkkenskapet? Disse 9 tingene må ut

Kjøkkenmaskiner

Det fyller seg raskt opp i kjøkkenskapene - vi hjelper deg med å rydde!

 

1. Panteflasker

Gjør det til en vane å pante flasker og bokser jevnlig - de hører ihvertfall ikke hjemme i kjøkkenskapene. De tar bare opp plass og i tillegg tilstrekker de seg fluer. 

via GIPHY

2. Papptallerkener uten innpakning

Hvis papptallerkene fra forrige års piknik har ligget uten innpakking i kjøkkenskapet, så er det bare å kaste de. De har tiltrukket seg lukter og støv fra andre ting i skapet. 

3. Ekstra kopper og krus

Helt ærlig, trenger du egentlig de 45 koppene og krusene som står i skapet? Vi skjønner at det er vanskelig å ta farvel med krus og kopper, som du har samlet opp gjennom årene eller serviset som du arvet fra mormor. 

Men det er faktisk helt i orden å pakke vekk tingene du ikke bruker. Sett dem for eksempel i kjelleren eller finn et mer passende sted til tingene du er ekstra glad i.

Les også:

Bruker du kaffefilteret feil?

Har du lurt på hvorfor kaffefiltere aldri passer helt i kaffetrakteren? Les dette trikset, og du vil aldri bruke kaffefilter på samme måte igjen.

4. Gamle kafferester

Malte kaffebønner begynner å miste smaken etter tre måneder, og når de er eldre enn 5-6 måneder så bør de kastes ut. Gi heller plassen til noe annet. 

5. Boksmat

Det er mulig at du kjøpte de boksene med ansjos til en spesiell anledning - og du vet at de aldri vil bli spist. Selv om boksmat nærmest kan holde seg i det uendelige, er det kanskje på tide å kvitte seg med dem eller fjerne de fra kjøkkenskapet. 

6. Åpne vinflasker

Så sant du ikke planlegger å lage eddik, så kan du trygt kvitte deg med åpne rødvinsflasker. Rødvin holder seg ikke mer enn cirka 5 dager i kjøkkenskapet. 

Les også:

Grunnen til at du ikke burde skylle tingene du putter i oppvaskmaskinen

Skal serviset skylles før det settes i oppvaskmaskinen? Du tror kanskje det, men vi gir deg fire grunner til hvorfor du bør la være.

7. Jule- og påskegodteri

Ut med det! Godteri holder seg ikke evig - og det er ikke meningen at de uspiste påskeeggene skal spises til jul. 

8. Åpne mel- og sukkerposer 

Særlig etter en varm sommer er det viktig å sjekke mel- og sukkerposer en ekstra gang. Hvis de ikke har vært lukket ordentlig, kan innholdet ha klumpet seg - eller enda verre: Være angrepet av møll. Det beste er å alltid oppbevare sine melposer godt lukket. Hvis de har stått helt åpne, er det best å kaste dem.

9. Gamle olivenoljeflasker

Olivenolje holder seg lenge hvis den er uåpnet og oppbevares på at kjølig og tørt sted. Men hvis den har stått i mer enn ett år og oljen har fått en blek kulør så er den bare å kaste. 

Les også:

Vasker du opp i en skitten oppvaskmaskin?

Har du husket å rense oppvaskmaskinen? Den kan nemlig gjemme på ubehagelige overraskelser.

13. oktober 2016

Mer om Kjøkkenmaskiner

Derfor må du ikke sette glassene opp-ned

Kjøkkenmaskiner Setter du glassene opp ned for å forhindre at de støver ned? Da risikerer du å ødelegge glassene permanent.

Så lett rengjør du mikroen med sitron

Kjøkkenmaskiner Vi tester knepet som tryller bort den inngrodde skitten i mikrobølgeovnen på bare noen minutter. Alt du trenger er en sitron!

5 smarte kjøkkenmaskiner med wifi som gjør livet enklere

Kjøkkenmaskiner Vi bruker apper og elektroniske maskiner daglig. Hvorfor ikke la appene gjøre jobben på kjøkkenet også? Her er 5 smarte kjøkkenmaskiner som gjør hverdag...

Annonsørinnhold

Vet du hva denne ventilen brukes til?

Kjøkkenmaskiner Denne kan være årsåken til at du må betale mye mer hvis uhellet er ute og du får vannlekkasje på kjøkkenet ditt.

Vasker du opp i en skitten oppvaskmaskin?

Kjøkkenmaskiner Har du husket å rense oppvaskmaskinen? Den kan nemlig gjemme på ubehagelige overraskelser.

Grunnen til at du ikke burde skylle tingene du putter i oppvaskmask...

Kjøkkenmaskiner Skal serviset skylles før det settes i oppvaskmaskinen? Du tror kanskje det, men vi gir deg fire grunner til hvorfor du bør la være.

Derfor bør du skaffe deg en "slow cooker"

Kjøkkenmaskiner Har du vurdert å skaffe deg en langtidskoker? Her er hvorfor - eller hvorfor ikke - du bør ha en stående.

Matbloggernes favorittredskaper

Kjøkkenmaskiner Se hva Anne Brith og tre andre matbloggere ikke kan klare seg uten på kjøkkenet!

Rengjort disse i det siste?

Kjøkkenmaskiner Når rengjorde du egentlig kaffetrakteren, vannkokeren, vaffeljernet eller mikrobølgeovnen sist? Slik gjør du det rent!

Vi velger seks favoritter!

Kjøkkenmaskiner Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til hus og hage.

Test av espressomaskiner

Kjøkkenmaskiner Vi tester fire forskjellige espressomaskiner. Her er det noe for enhver smak enten du liker lekkert design, smarte funksjoner eller vil ha flere kaffe­m...

Hobbykokkens favoritter

Kjøkkenmaskiner God redskap er mer en halve jobben! De beste kjøkkenmaskinene ser nesten likedan ut som for 30-40 år siden, og er så solide at de går i arv.

Kaffe for den kresne

Kjøkkenmaskiner Utvalget av kaffemaskiner blir stadig større, med priser fra rundt 2000 kroner og oppover. Men før du kjøper en espressomaskin, er det flere ting du bør tenke over, blant annet hvor ofte du kommer til å bruke maskinen.

Test av espressomaskiner

Kjøkkenmaskiner Espressomaskinene har blitt testet, og de beste er kåret.

Funksjonelle foodprosessorer

Kjøkkenmaskiner Velger du å investere i en foodprosessor, sparer du tid på kjøkkenet og kan konsentrere deg om andre nødvendige gjøremål.