Bilde: iStockphoto

Plassmangel i kjøkkenskapet? Disse 9 tingene må ut

Kjøkkenmaskiner

Det fyller seg raskt opp i kjøkkenskapene - vi hjelper deg med å rydde!

 

1. Panteflasker

Gjør det til en vane å pante flasker og bokser jevnlig - de hører ihvertfall ikke hjemme i kjøkkenskapene. De tar bare opp plass og i tillegg tilstrekker de seg fluer. 

via GIPHY

2. Papptallerkener uten innpakning

Hvis papptallerkene fra forrige års piknik har ligget uten innpakking i kjøkkenskapet, så er det bare å kaste de. De har tiltrukket seg lukter og støv fra andre ting i skapet. 

3. Ekstra kopper og krus

Helt ærlig, trenger du egentlig de 45 koppene og krusene som står i skapet? Vi skjønner at det er vanskelig å ta farvel med krus og kopper, som du har samlet opp gjennom årene eller serviset som du arvet fra mormor. 

Men det er faktisk helt i orden å pakke vekk tingene du ikke bruker. Sett dem for eksempel i kjelleren eller finn et mer passende sted til tingene du er ekstra glad i.

4. Gamle kafferester

Malte kaffebønner begynner å miste smaken etter tre måneder, og når de er eldre enn 5-6 måneder så bør de kastes ut. Gi heller plassen til noe annet. 

5. Boksmat

Det er mulig at du kjøpte de boksene med ansjos til en spesiell anledning - og du vet at de aldri vil bli spist. Selv om boksmat nærmest kan holde seg i det uendelige, er det kanskje på tide å kvitte seg med dem eller fjerne de fra kjøkkenskapet. 

6. Åpne vinflasker

Så sant du ikke planlegger å lage eddik, så kan du trygt kvitte deg med åpne rødvinsflasker. Rødvin holder seg ikke mer enn cirka 5 dager i kjøkkenskapet. 

7. Jule- og påskegodteri

Ut med det! Godteri holder seg ikke evig - og det er ikke meningen at de uspiste påskeeggene skal spises til jul. 

8. Åpne mel- og sukkerposer 

Særlig etter en varm sommer er det viktig å sjekke mel- og sukkerposer en ekstra gang. Hvis de ikke har vært lukket ordentlig, kan innholdet ha klumpet seg - eller enda verre: Være angrepet av møll. Det beste er å alltid oppbevare sine melposer godt lukket. Hvis de har stått helt åpne, er det best å kaste dem.

9. Gamle olivenoljeflasker

Olivenolje holder seg lenge hvis den er uåpnet og oppbevares på at kjølig og tørt sted. Men hvis den har stått i mer enn ett år og oljen har fått en blek kulør så er den bare å kaste. 

13 oktober 2016

Unngå brann på kjøkkenet med komfyrvakt

Årlig starter minst 150 boligbranner på komfyren. Likevel gjør vi svært lite for å sikre oss. Bare seks prosent har montert komfyrvakt, en teknisk...

Kjøkkenutstyret som må holdes rent

Kjøkkenutstyr som kaffetrakter, vannkoker, vaffeljern og mikrobølgeovn brukes ofte, men kanskje stemoderlig behandlet med tanke på rengjøring. Slik...

Vi velger seks favoritter!

Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til hus og hage.

God morgenkaffe!

Kaffemaskiner med kapselfunksjoner i friske farger og former liver opp på kjøkkenet.

Matbloggernes favorittredskaper

Se hva Anne Brith og tre andre matbloggere ikke kan klare seg uten på kjøkkenet!

Funksjonelle foodprosessorer

Velger du å investere i en foodprosessor, sparer du tid på kjøkkenet og kan konsentrere deg om andre nødvendige gjøremål.

Frityr uten olje

Frityrkoker som nesten ikke bruker olje kan være redningen for chipselskere som vil vise seg i bikini til sommeren.

Kunsten å lage god traktekaffe

Du behøver ikke være barrista for å lage god traktekaffe. Men det er likevel et par ting du bør passe på.

Test av håndstøvsugere

Vi har testet seks forskjellige håndstøvsugere på kjøkkenet.

Hobbykokkens favoritter

God redskap er mer en halve jobben! De beste kjøkkenmaskinene ser nesten likedan ut som for 30-40 år siden, og er så solide at de går i arv.

Rengjør blenderen på 30 sekunder

Det kan være tungvint å vaske blenderen. Heldigvis finnes det et enkelt triks som løser problemene på bare noen sekunder.

Snedige maskiner til kjøkkenet

Den tiden er forbi da kjøleskap og komfyr var det eneste av faste elektriske inventar på kjøkkenet. Nå bugner det av utvalg for de som ønsker seg snedig...

Test av vannkokere

Størrelsen betyr nesten alt for at vannkokeren skal være lett å håndtere, synes vårt testpanel. Se hvilken koker som fikk beste karakter!

Så lett rengjør du mikroen med sitron

Vi tester knepet som tryller bort den inngrodde skitten i mikrobølgeovnen på bare noen minutter. Alt du trenger er en sitron!

Derfor bør du skaffe deg en "slow cooker"

Har du vurdert å skaffe deg en langtidskoker? Her er hvorfor - eller hvorfor ikke - du bør ha en stående.