Annonsørinnhold

Vet du hva denne ventilen brukes til?

Kjøkkenmaskiner

Denne kan være årsåken til at du må betale mye mer hvis uhellet er ute og du får vannlekkasje på kjøkkenet ditt.

Ved siden av kranen din, enten på kjøkkenet eller på vaskerommet, finnes det en liten tapp. Eller en ventil, om du vil.

Har du noen gang snudd på den? Vet du hva den er til?

Nei, ikke vi heller.

Ventilen vil være den avgjørende faktoren når du har hatt vannlekkasje og forsikringsselskapet kommer på befaring. Hvis ventilen hele tiden har stått oppe, kan du få avkorting på forsikringen og en hard lekse lært.

Ventilen må nemlig manuelt skrus av og på, men det er lett å glemme i hverdagsmylderet.

De aller fleste kraner har en slik ventil; ulempen er at ingen bruker den. Dermed står vannet på hele døgnet og hver dag, og sjansen for at vannet løper løsk, er større.

Løsningen er liten

Det du kan gjøre, er å kontakte en rørlegger som kan bestille en elektronisk avstengningsventil til deg slik at du rett og slett blir tvunget til å ha vannet av.

Ventilen krever ingen hull i benkeplaten, masse styr med ledninger eller store utgifter. Det du får levert og montert, er en liten knapp som kan settes enten på benken eller festes under vasken og en liten, svart boks som trådløst tar i mot signalene fra knappen.

Dette er den eneste synlige delen av stengningsknappen. Til og med denne kan du skjule hvis du vil. Foto: Oras

Det geniale ved produktet er at du ikke får startet oppvaskmaskinen eller vaskemaskinen med mindre du trykker på knappen. Vannet skrur seg dermed på, og blir holdt åpent i 3 timer. Holder du knappen inne ekstra lenge, er vannet på i 12 timer.

Vannet i vasken vil altså som fungere som før, men vannet til oppvaskmaskinen blir stengt av.

Avstengningsventilen er spesielt smart når du skal være borte fra huset i flere dager i strekk; du slipper med andre ord å bekymre deg for vannlekkasje på kjøkkenet og vaskerommet noen gang igjen.

Avstengingsventilen kan bestilles enten med batteri eller med støpsel slik at den drives av strøm. Produktet må bestilles via rørlegger, og det kan være smart å bestille en ekstra til hytta i samme slengen.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

20 april 2016
Mer om Kjøkkenmaskiner

Unngå brann på kjøkkenet med komfyrvakt

Kjøkkenmaskiner Årlig starter minst 150 boligbranner på komfyren. Likevel gjør vi svært lite for å sikre oss. Bare seks prosent har montert komfyrvakt, en teknisk innretning som forebygger komfyrbrann.

Kjøkkenutstyret som må holdes rent

Kjøkkenmaskiner Kjøkkenutstyr som kaffetrakter, vannkoker, vaffeljern og mikrobølgeovn brukes ofte, men kanskje stemoderlig behandlet med tanke på rengjøring. Slik...

Vi velger seks favoritter!

Kjøkkenmaskiner Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til hus og hage.

God morgenkaffe!

Kjøkkenmaskiner Kaffemaskiner med kapselfunksjoner i friske farger og former liver opp på kjøkkenet.

Matbloggernes favorittredskaper

Kjøkkenmaskiner Se hva Anne Brith og tre andre matbloggere ikke kan klare seg uten på kjøkkenet!

Funksjonelle foodprosessorer

Kjøkkenmaskiner Velger du å investere i en foodprosessor, sparer du tid på kjøkkenet og kan konsentrere deg om andre nødvendige gjøremål.

Frityr uten olje

Kjøkkenmaskiner Frityrkoker som nesten ikke bruker olje kan være redningen for chipselskere som vil vise seg i bikini til sommeren.

Kunsten å lage god traktekaffe

Kjøkkenmaskiner Du behøver ikke være barrista for å lage god traktekaffe. Men det er likevel et par ting du bør passe på.

Test av håndstøvsugere

Kjøkkenmaskiner Vi har testet seks forskjellige håndstøvsugere på kjøkkenet.

Hobbykokkens favoritter

Kjøkkenmaskiner God redskap er mer en halve jobben! De beste kjøkkenmaskinene ser nesten likedan ut som for 30-40 år siden, og er så solide at de går i arv.

Rengjør blenderen på 30 sekunder

Kjøkkenmaskiner Det kan være tungvint å vaske blenderen. Heldigvis finnes det et enkelt triks som løser problemene på bare noen sekunder.

Snedige maskiner til kjøkkenet

Kjøkkenmaskiner Den tiden er forbi da kjøleskap og komfyr var det eneste av faste elektriske inventar på kjøkkenet. Nå bugner det av utvalg for de som ønsker seg snedig...

Test av vannkokere

Kjøkkenmaskiner Størrelsen betyr nesten alt for at vannkokeren skal være lett å håndtere, synes vårt testpanel. Se hvilken koker som fikk beste karakter!

Så lett rengjør du mikroen med sitron

Kjøkkenmaskiner Vi tester knepet som tryller bort den inngrodde skitten i mikrobølgeovnen på bare noen minutter. Alt du trenger er en sitron!

Derfor bør du skaffe deg en "slow cooker"

Kjøkkenmaskiner Har du vurdert å skaffe deg en langtidskoker? Her er hvorfor - eller hvorfor ikke - du bør ha en stående.