Annonsørinnhold

Vet du hva denne ventilen brukes til?

Kjøkkenmaskiner

Denne kan være årsåken til at du må betale mye mer hvis uhellet er ute og du får vannlekkasje på kjøkkenet ditt.

Ved siden av kranen din, enten på kjøkkenet eller på vaskerommet, finnes det en liten tapp. Eller en ventil, om du vil.

Har du noen gang snudd på den? Vet du hva den er til?

Nei, ikke vi heller.

Ventilen vil være den avgjørende faktoren når du har hatt vannlekkasje og forsikringsselskapet kommer på befaring. Hvis ventilen hele tiden har stått oppe, kan du få avkorting på forsikringen og en hard lekse lært.

Ventilen må nemlig manuelt skrus av og på, men det er lett å glemme i hverdagsmylderet.

De aller fleste kraner har en slik ventil; ulempen er at ingen bruker den. Dermed står vannet på hele døgnet og hver dag, og sjansen for at vannet løper løsk, er større.

Løsningen er liten

Det du kan gjøre, er å kontakte en rørlegger som kan bestille en elektronisk avstengningsventil til deg slik at du rett og slett blir tvunget til å ha vannet av.

Ventilen krever ingen hull i benkeplaten, masse styr med ledninger eller store utgifter. Det du får levert og montert, er en liten knapp som kan settes enten på benken eller festes under vasken og en liten, svart boks som trådløst tar i mot signalene fra knappen.

Dette er den eneste synlige delen av stengningsknappen. Til og med denne kan du skjule hvis du vil. Foto: Oras

Det geniale ved produktet er at du ikke får startet oppvaskmaskinen eller vaskemaskinen med mindre du trykker på knappen. Vannet skrur seg dermed på, og blir holdt åpent i 3 timer. Holder du knappen inne ekstra lenge, er vannet på i 12 timer.

Vannet i vasken vil altså som fungere som før, men vannet til oppvaskmaskinen blir stengt av.

Avstengningsventilen er spesielt smart når du skal være borte fra huset i flere dager i strekk; du slipper med andre ord å bekymre deg for vannlekkasje på kjøkkenet og vaskerommet noen gang igjen.

Avstengingsventilen kan bestilles enten med batteri eller med støpsel slik at den drives av strøm. Produktet må bestilles via rørlegger, og det kan være smart å bestille en ekstra til hytta i samme slengen.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

20. april 2016
Mer om Kjøkkenmaskiner

Derfor må du ikke sette glassene opp-ned

Kjøkkenmaskiner Setter du glassene opp ned for å forhindre at de støver ned? Da risikerer du å ødelegge glassene permanent.

Kan man koke det samme vannet to ganger?

Kjøkkenmaskiner Er du blant dem som har fått høre at man ikke kan koke det samme vannet to ganger? Fortvil ikke, flere forskere tar nå livet av denne myten.

Så lett rengjør du mikroen med sitron

Kjøkkenmaskiner Vi tester knepet som tryller bort den inngrodde skitten i mikrobølgeovnen på bare noen minutter. Alt du trenger er en sitron!

Vasker du opp i en skitten oppvaskmaskin?

Kjøkkenmaskiner Har du husket å rense oppvaskmaskinen? Den kan nemlig gjemme på ubehagelige overraskelser.

Grunnen til at du ikke burde skylle tingene du putter i oppvaskmask...

Kjøkkenmaskiner Skal serviset skylles før det settes i oppvaskmaskinen? Du tror kanskje det, men vi gir deg fire grunner til hvorfor du bør la være.

Derfor bruker du kaffefilteret feil

Kjøkkenmaskiner Har du også undret deg over hvorfor kaffefiltre aldri passer helt i kaffetrakteren? Dette trikset vil endre dine kaffevaner og du vil aldri bruke kaffef...

Derfor bør du skaffe deg en "slow cooker"

Kjøkkenmaskiner Har du vurdert å skaffe deg en langtidskoker? Her er hvorfor - eller hvorfor ikke - du bør ha en stående.

Matbloggernes favorittredskaper

Kjøkkenmaskiner Se hva Anne Brith og tre andre matbloggere ikke kan klare seg uten på kjøkkenet!

Rengjort disse i det siste?

Kjøkkenmaskiner Når rengjorde du egentlig kaffetrakteren, vannkokeren, vaffeljernet eller mikrobølgeovnen sist? Slik gjør du det rent!

Vi velger seks favoritter!

Kjøkkenmaskiner Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til hus og hage.

Test av espressomaskiner

Kjøkkenmaskiner Vi tester fire forskjellige espressomaskiner. Her er det noe for enhver smak enten du liker lekkert design, smarte funksjoner eller vil ha flere kaffe­m...

Hobbykokkens favoritter

Kjøkkenmaskiner God redskap er mer en halve jobben! De beste kjøkkenmaskinene ser nesten likedan ut som for 30-40 år siden, og er så solide at de går i arv.

Kaffe for den kresne

Kjøkkenmaskiner Utvalget av kaffemaskiner blir stadig større, med priser fra rundt 2000 kroner og oppover. Men før du kjøper en espressomaskin, er det flere ting du bør tenke over, blant annet hvor ofte du kommer til å bruke maskinen.

Test av espressomaskiner

Kjøkkenmaskiner Espressomaskinene har blitt testet, og de beste er kåret.

Funksjonelle foodprosessorer

Kjøkkenmaskiner Velger du å investere i en foodprosessor, sparer du tid på kjøkkenet og kan konsentrere deg om andre nødvendige gjøremål.