10 matvarer du alltid bør ha i kjøleskapet

I hvertfall ifølge hobbykokk og matblogger Helle Øder Valebrokk.

matvarer i kjøleskap

I en hektisk hverdag er det ikke uvanlig at man glemmer å kjøpe alt man trenger til et sunt og fullverdig måltid. Derfor bør kjøleskapet ditt alltid inneholde nok til at du får fôret familien, i hvertfall over en viss standard.

Det er lett å tenke at middagen er klar så lenge man har kjøtt og gønnsaker i fryseren, men går man ikke fort lei det? Ingenting er som mettende, friske og gode råvarer som blandes opp til en deilig middag. Men når man da først står i butikken, er det ikke lett å vite hva man skal plukke med seg.

Uunværlige matvarer

Hobbykokk Helle Øder Valebrokk blogger under navnet Helles Kitchen, og har blitt veldig populær for sine personlige oppskrifter og ekte ingredienser.

For henne er et par ting helt uunværlig i kjøleskapet, og et par av matvarene er noe du kanskje ikke ville tenkt på selv:

  • Smør
  • Sitron
  • Vin
  • Ingefær
  • Chili
  • Egg
  • Bacon
  • Rømme
  • Parmesan
  • Urter

– Med disse ingrediensene kan jeg alltid lage et smakfullt måltid. Sitron trenger man for eksempel for å gi syre til en rett, og ingefær bruker jeg daglig i kokt vann med honning og sitronsaft som te, forteller Øder Valebrokk, og legger til:

– Bacon, what’s not to like?

frossen mat
Foto: Getty Images.

Kvalitetsvarer

Hvilke matvarer bør man legge litt penger i?

– Godt økologisk kjøtt. Skal man spise det, bør man begrense mengden og heller unne seg kjøtt fra dyr som har levd et fint liv, mener jeg. Når jeg først da handler kjøtt, kjøper jeg kvalitet fra leverandører jeg stoler på. 

Hvilke matvarer kan man med fordel handle litt billigere?

– Frukt og grønnsaker når de er på salg, og for eksempel paprika i pakke. Ikke stort annet.

Øder Valebrokk forteller også at hun helst ikke kjøper dobbelt opp av noe som helst fordi hun er opptatt av å ikke kaste mat. Hun kjøper heller ofte inn enn å sitte igjen med altfor mye mat.

Til frys

I fryseren til hobbykokken finner du blant annet sopp, bær og vilt- og lammekjøtt i sesong.

Les også: 11 geniale ting du kan fryse ned

Som enhver matelsker har hun alltid godt bacon liggende, og som travel matblogger lager og fryser hun også opp ekstra posjoner som gjør hverdagen lettere.