15 kjøkkentriks du ikke klarer deg uten

Mat

Lær deg disse smarte triksene, så blir livet på kjøkkenet blir mye enklere!

1. Sjekk om eggene er friske

Er du i tvil om eggene kan brukes? Putt egget ned i et glass vann. Synker egget til bunns, er det friskt. Flyter det opp til overflaten, er det dårlig. 

2. Unngå at saltet klumper seg

Putt litt ris i saltbøssen. Det vil gjøre at saltet holder seg tørt - risen absoberer fuktigheten som fører til at saltet klumper seg. 

3. Bevar boblene i champagnen

Ikke hell ut champagnerestene fra dagen før. Du kan gi nytt liv til boblene, hvis du putter en rosin eller to ned i champagnen. 

Les også:

Derfor bør du spise mer belgfrukter

Belgfrukter gjør at blodsukkeret stiger saktere, i tillegg inneholder de lite fett og er svært næringsrike.

4. Frys ned smøret

Du kan trygt kjøpe en del smør når det er billig - hvis du har plass i fryseren da. Smøret kan faktisk holde seg friskt i fryseren i opp til 6 måneder hvis du pakker det lufttett. 

5. Speed opp fruktmodningen

Har du frukt i kjøleskapet som du vil få til å modne raskere, kan du legge de i en papirpose sammen med et eple. Epler frigir gass som gjør at modningsprosessen går raskere hos andre frukter. 

6. Lauvbærblad mot småkryp

Har du funnet småkryp og matmøll som går på matvarene dine? Legg et lauvbærblad ned i beholderen med mel, pasta eller ris. Det vil skremme vekk det meste. 

Les også:

Måten du koker ris på kan gå utover helsa di

Bruker du denne metoden for å koke ris, unngår du å få i deg kreftfremkallende arsen.

7. Sett honningen i mikrobølgeovnen

Hvis honningen har krystallisert seg og blitt litt tåkete, kan du sette den i mikrobølgeovnen. 30 sekunder på medium styrke gjør susen. 

8. Redd brent melk

Hvis melken har brent seg på komfyren, så kan du tilsette en knivspiss salt. Det vil fjerne den brente lukten og smaken. 

Les også:

Slik får du krydderurtene til å vare

Dør korianderen din alltid på kjøkkenbenken? Det finnes en strategi for å holde liv i friske urter. Først må du finne ut om du har med en myk eller...

9. Stikk hull i sitronen

Ikke kast bort en hel sitron ved å dele den i to når du bare trenger et par dråper. Du kan få mye mer nytte av sitronen, og den holder seg lenger, hvis du stikker et lite hull i sitronen og får ut dråpene på den måten. 

10. Hold bananene samlet

Utsett bananenes bruningsprosess ved å ikke skille dem fra klasen. Sørg derfor for å kjøpe dem i klaser på butikken - og ikke stykkvis. 

11. Redd suppen

Du trenger ikke å kaste suppen hvis du oppdager at du har hatt oppi altfor mye salt. Legg en halv potet i suppekjelen (eller et eple), og la den småkoke i 10 minutter. Når du tar den ut igjen vil poteten ha trukket til seg mye av saltsmaken. 

12. Frys ned osten

Du kan forlenge levetiden til dine oster ved å legge dem i fryseren. Pakk dem inn igjen i orginalembalasjen og legg de i en plastboks, når du er ferdig med dem. Sett dem deretter i fryseren. Ta de opp igjen dagen før de skal serveres igjen. Trikset fungerer best på bløte oster med høyt fettinnhold. 

13. Unngå slimete sjampinjonger

Alle kjenner til at sjampinjonger som har ligget i kjøleskapet noen dager, blir litt slimete. Det kan du unngå ved å pakke de inn i kjøkkenrull, før du legger de i kjøleskapet. 

14. Forleng grønnsakenes liv

Du kan bruke et lignende triks på andre grønnsaker i kjøleskapet. Legg litt kjøkkenpapir i bunnen av grønnsakskuffen. Papiret vil suge opp en del av fukten, som fører til at grønnsakene råtner i kjøleskapet. 

15. Gjør grønnsakene sprø

Hvis grønnsakene dine har blitt slappe og mistet noe av sin sprøhet: Legg dem i vann sammen med en rå potet. Nå vil du oppleve at reddik, gulerøtter og selleri blir friskere. 

Kilde: countryliving

24 oktober 2016
Mer om Mat
Annonsørinnhold

Slik får du mer energi!

Mat 6 smarte tips som garantert funker.

Derfor bør du spise mer belgfrukter

Mat Belgfrukter gjør at blodsukkeret stiger saktere, i tillegg inneholder de lite fett og er svært næringsrike.

Slik lager du brente mandler (søte og salte)

Mat Her får du to enkle oppskrifter på både søte og salte brente mandler. Perfekt julesnacks!

Derfor bør du IKKE bruke bakepapir

Mat Bakepapir er kanskje et uunnværlig redskap på kjøkkenet, men du bør faktisk unngå det.

12 urter du kan dyrke hele året - kun med vann!

Mat Grønne planter uten grønne fingre? Joda, det er mulig. Disse 12 urtene krever minimalt med stell, tid og næring.

Vill, villere, vafler

Mat Lyst til å gjøre noe spennende ut av vaffelrøra? Her er 10 gode ideer til forskjellige vaffelvarianter du kan prøve deg på.

Derfor smaker usunn mat så godt

Mat Har du lurt på hvorfor usunn mat smaker så godt? Det har en helt naturlig forklaring.

Denne maten går (nesten) aldri ut på dato

Mat Selv om maten har gått ut på dato, kan du risikere å kaste mat som kunne brukes. Vi har samlet syv matvarer som du fint kan ha i skapet i lang tid.

Grille i helgen? Pass på dette!

Mat Vær særlig obs når du griller kyllingkjøtt og marinerer. – Bakteriene florerer hvis man ikke passer på, sier ekspert.

Lag kakepynt av blomstene i hagen

Mat En rekke blomster kan spises og passer perfekt som vakker pynt på kaken. Vi viser deg hvordan du kandiserer blomster.

Hvilke matvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

Mat En av disse matvarene trenger du ikke å skylle i vann. De tre øvrige skal skylles i vann. Se hvilke matvarer alltid skal under kranen og hvilke som...

Bak glutenfrie Chocolate chip cookies

Mat Prøv Hjemmefikserne Carro og Karins oppskrift på nydelige glutenfrie Chocolate chip cookies. Lær også å lage glutenfritt mel!

Slik lager du mat i oppvaskmaskinen

Mat Ja, du kan tilberede de lekreste retter i oppvaskmaskinen. 

Slik modner du advokadoen på 10 minutter

Mat Er du også lei av at avokadoene dine aldri er modne når du skal bruke dem? Dette trikset viser hvordan du modner dem lynraskt.

10 matvarer du alltid bør ha i kjøleskapet

Mat For en sunn og kjapp middag hver eneste dag, bør du alltid kjøpe med deg disse råvarene hjem fra butikken.