15 kjøkkentriks du ikke klarer deg uten

Mat

Lær deg disse smarte triksene, så blir livet på kjøkkenet blir mye enklere!

1. Sjekk om eggene er friske

Er du i tvil om eggene kan brukes? Putt egget ned i et glass vann. Synker egget til bunns, er det friskt. Flyter det opp til overflaten, er det dårlig. 

2. Unngå at saltet klumper seg

Putt litt ris i saltbøssen. Det vil gjøre at saltet holder seg tørt - risen absoberer fuktigheten som fører til at saltet klumper seg. 

3. Bevar boblene i champagnen

Ikke hell ut champagnerestene fra dagen før. Du kan gi nytt liv til boblene, hvis du putter en rosin eller to ned i champagnen. 

4. Frys ned smøret

Du kan trygt kjøpe en del smør når det er billig - hvis du har plass i fryseren da. Smøret kan faktisk holde seg friskt i fryseren i opp til 6 måneder hvis du pakker det lufttett. 

5. Speed opp fruktmodningen

Har du frukt i kjøleskapet som du vil få til å modne raskere, kan du legge de i en papirpose sammen med et eple. Epler frigir gass som gjør at modningsprosessen går raskere hos andre frukter. 

6. Lauvbærblad mot småkryp

Har du funnet småkryp og matmøll som går på matvarene dine? Legg et lauvbærblad ned i beholderen med mel, pasta eller ris. Det vil skremme vekk det meste. 

7. Sett honningen i mikrobølgeovnen

Hvis honningen har krystallisert seg og blitt litt tåkete, kan du sette den i mikrobølgeovnen. 30 sekunder på medium styrke gjør susen. 

8. Redd brent melk

Hvis melken har brent seg på komfyren, så kan du tilsette en knivspiss salt. Det vil fjerne den brente lukten og smaken. 

9. Stikk hull i sitronen

Ikke kast bort en hel sitron ved å dele den i to når du bare trenger et par dråper. Du kan få mye mer nytte av sitronen, og den holder seg lenger, hvis du stikker et lite hull i sitronen og får ut dråpene på den måten. 

10. Hold bananene samlet

Utsett bananenes bruningsprosess ved å ikke skille dem fra klasen. Sørg derfor for å kjøpe dem i klaser på butikken - og ikke stykkvis. 

11. Redd suppen

Du trenger ikke å kaste suppen hvis du oppdager at du har hatt oppi altfor mye salt. Legg en halv potet i suppekjelen (eller et eple), og la den småkoke i 10 minutter. Når du tar den ut igjen vil poteten ha trukket til seg mye av saltsmaken. 

12. Frys ned osten

Du kan forlenge levetiden til dine oster ved å legge dem i fryseren. Pakk dem inn igjen i orginalembalasjen og legg de i en plastboks, når du er ferdig med dem. Sett dem deretter i fryseren. Ta de opp igjen dagen før de skal serveres igjen. Trikset fungerer best på bløte oster med høyt fettinnhold. 

13. Unngå slimete sjampinjonger

Alle kjenner til at sjampinjonger som har ligget i kjøleskapet noen dager, blir litt slimete. Det kan du unngå ved å pakke de inn i kjøkkenrull, før du legger de i kjøleskapet. 

14. Forleng grønnsakenes liv

Du kan bruke et lignende triks på andre grønnsaker i kjøleskapet. Legg litt kjøkkenpapir i bunnen av grønnsakskuffen. Papiret vil suge opp en del av fukten, som fører til at grønnsakene råtner i kjøleskapet. 

15. Gjør grønnsakene sprø

Hvis grønnsakene dine har blitt slappe og mistet noe av sin sprøhet: Legg dem i vann sammen med en rå potet. Nå vil du oppleve at reddik, gulerøtter og selleri blir friskere. 

Kilde: countryliving

24. oktober 2016

Norges Vakreste Hage - stem på din favoritt!
Merethehageglad
Janne_paalandet
Husmannsplassen
Vestlandhage
Created with PollMaker
Mer om Mat

Du har åpnet isbitposen helt feil i alle år!

Mat Nå kan du endelig slutte å irritere deg over at isbitene flyr i alle mulige retninger.

Dette er den ideelle oljen til steking

Mat Hvilke typer matolje egner seg egentlig best til steking - og er det egentlig så ille å steke i smør? Få 5 råd om sunn og sikker steking

4 gode grunner til at du bør spise mer sjokolade

Mat Gode nyheter til alle sjokoladeelskere! Flere studier viser faktisk også at mørk sjokolade er bra for helsen din.

Slik fjerner du fastbrent knekk fra stekepanna

Mat Fastbrent knekk er et utbredt problem i disse førjulstider. Her lærer du hvordan du får løsnet det fra stekepanna. 

10 utrolige kaker for gutter (og tøffe jenter)

Mat Har du eventyrlystne barn som fortjener en kake utenom det vanlige? Da MÅ du se disse 10 elleville kakene.

Enkel og rask oppskrift på smakfull ingefærshot

Mat En ingefærshots inneholder en masse fine ingredienser som styrker immunforsvaret ditt. Vi gir deg den perfekte oppskrift på ingefærshots med eple.

Slik baker du  gode rundstykker

Mat Her får du enkel oppskrift på hjemmebakte rundstykker, og 10 tips til hele bakeprosessen: Elting, heving, pensling og mye mer. 

Annonsørinnhold

Slik får du mer energi!

Mat 6 smarte tips som garantert funker.

Derfor bør du spise mer belgfrukter

Mat Belgfrukter gjør at blodsukkeret stiger saktere, i tillegg inneholder de lite fett og er svært næringsrike.

Slik lager du brente mandler (søte og salte)

Mat Her får du to enkle oppskrifter på både søte og salte brente mandler. Perfekt julesnacks!  

Pasta lagret i romtemperatur kan være dødelig

Mat De fleste av oss har spist gamle pastarester. Men visste du at pasta som har stått lenge i romtemperatur kan være direkte dødelig?

Slik koker du perfekte bløtkokte egg

Mat Det er mange meninger om hva som er et perfekt bløtkokt egg, men svaret får du her.

12 urter du kan dyrke hele året - kun med vann!

Mat Grønne planter uten grønne fingre? Joda, det er mulig. Disse 12 urtene krever minimalt med stell, tid og næring. 

Vill, villere, vafler

Mat Lyst til å gjøre noe spennende ut av vaffelrøra? Her er 10 gode ideer til forskjellige vaffelvarianter du kan prøve deg på.

Derfor smaker usunn mat så godt

Mat Har du lurt på hvorfor usunn mat smaker så godt? Det har en helt naturlig forklaring.