15 kjøkkentriks du ikke klarer deg uten

Mat

Lær deg disse smarte triksene, så blir livet på kjøkkenet blir mye enklere!

1. Sjekk om eggene er friske

Er du i tvil om eggene kan brukes? Putt egget ned i et glass vann. Synker egget til bunns, er det friskt. Flyter det opp til overflaten, er det dårlig. 

2. Unngå at saltet klumper seg

Putt litt ris i saltbøssen. Det vil gjøre at saltet holder seg tørt - risen absoberer fuktigheten som fører til at saltet klumper seg. 

3. Bevar boblene i champagnen

Ikke hell ut champagnerestene fra dagen før. Du kan gi nytt liv til boblene, hvis du putter en rosin eller to ned i champagnen. 

4. Frys ned smøret

Du kan trygt kjøpe en del smør når det er billig - hvis du har plass i fryseren da. Smøret kan faktisk holde seg friskt i fryseren i opp til 6 måneder hvis du pakker det lufttett. 

5. Speed opp fruktmodningen

Har du frukt i kjøleskapet som du vil få til å modne raskere, kan du legge de i en papirpose sammen med et eple. Epler frigir gass som gjør at modningsprosessen går raskere hos andre frukter. 

6. Lauvbærblad mot småkryp

Har du funnet småkryp og matmøll som går på matvarene dine? Legg et lauvbærblad ned i beholderen med mel, pasta eller ris. Det vil skremme vekk det meste. 

7. Sett honningen i mikrobølgeovnen

Hvis honningen har krystallisert seg og blitt litt tåkete, kan du sette den i mikrobølgeovnen. 30 sekunder på medium styrke gjør susen. 

8. Redd brent melk

Hvis melken har brent seg på komfyren, så kan du tilsette en knivspiss salt. Det vil fjerne den brente lukten og smaken. 

9. Stikk hull i sitronen

Ikke kast bort en hel sitron ved å dele den i to når du bare trenger et par dråper. Du kan få mye mer nytte av sitronen, og den holder seg lenger, hvis du stikker et lite hull i sitronen og får ut dråpene på den måten. 

10. Hold bananene samlet

Utsett bananenes bruningsprosess ved å ikke skille dem fra klasen. Sørg derfor for å kjøpe dem i klaser på butikken - og ikke stykkvis. 

11. Redd suppen

Du trenger ikke å kaste suppen hvis du oppdager at du har hatt oppi altfor mye salt. Legg en halv potet i suppekjelen (eller et eple), og la den småkoke i 10 minutter. Når du tar den ut igjen vil poteten ha trukket til seg mye av saltsmaken. 

12. Frys ned osten

Du kan forlenge levetiden til dine oster ved å legge dem i fryseren. Pakk dem inn igjen i orginalembalasjen og legg de i en plastboks, når du er ferdig med dem. Sett dem deretter i fryseren. Ta de opp igjen dagen før de skal serveres igjen. Trikset fungerer best på bløte oster med høyt fettinnhold. 

13. Unngå slimete sjampinjonger

Alle kjenner til at sjampinjonger som har ligget i kjøleskapet noen dager, blir litt slimete. Det kan du unngå ved å pakke de inn i kjøkkenrull, før du legger de i kjøleskapet. 

13. Undgå slimede champignoner

Alle kender de småslimede champignoner, som man finder frem efter et par dage i køleskabet. Undgå at champignonerne bliver våde og fedtede ved at pakke dem ind i køkkenrulle, inden du putter dem ind i køleskabet. 

14. Forleng grønnsakenes liv

Du kan bruke et lignende triks på andre grønnsaker i kjøleskapet. Legg litt kjøkkenpapir i bunnen av grønnsakskuffen. Papiret vil suge opp en del av fukten, som fører til at grønnsakene råtner i kjøleskapet. 

15. Gjør grønnsakene sprø

Hvis grønnsakene dine har blitt slappe og mistet noe av sin sprøhet: Legg dem i vann sammen med en rå potet. Nå vil du oppleve at reddik, gulerøtter og selleri blir friskere. 

Kilde: countryliving

24 oktober 2016

Lag himmelske sjokoladepannekaker

Ta pannekakekosen til nye høyder med disse deilige sjokoladepannekakene!

Så lenge holder matvarene dine seg i frysen

Er du blant dem som tror at matvarer holder seg for alltid, så lenge de ligger i frysen? Her er en oversikt over hvor lenge maten faktisk kan fryses...

Slik skreller du en appelsin i ett snitt

Og appelsinen kan pakkes sammen igjen med en gummistrikk.

Så enkelt skreller du ingefær

Ja, det er mulig å skrelle en ingefær uten å skjære bort halvparten.

Sjokolade er den beste kuren mot hoste

Når du hoster og harker, bør du finne frem sjokoladen. Ifølge en engelsk professor, er sjokolade mer effektivt mot hoste enn andre hostemedisiner.

11 typiske feil du gjør når du koker pasta

Å koke pasta er ikke bare å koke pasta. Her får du tips til hvordan du koker pasta helt riktig.

10 kyllingretter hele familien vil elske

Lei av kylling og ris? Prøv en av våre favoritt-oppskrifter!

Derfor bør du ikke bruke varmt vann fra springen til mat og drikke

Bruker du varmtvann fra springen til matlaging eller til tevann? Da bør du tenke deg godt om - i verste fall kan du bli alvorlig syk.

Hullet i pastaskjeen har en smart funksjon

Nei, det er ikke bare for at vannet skal renne gjennom.

Denne maten går (nesten) aldri ut på dato

Selv om maten har gått ut på dato, kan du risikere å kaste mat som kunne brukes. Vi har samlet syv matvarer som du fint kan ha i skapet i lang tid.

Grille i helgen? Pass på dette!

Vær særlig obs når du griller kyllingkjøtt og marinerer. – Bakteriene florerer hvis man ikke passer på, sier ekspert.

Lag kakepynt av blomstene i hagen

En rekke blomster kan spises og passer perfekt som vakker pynt på kaken. Vi viser deg hvordan du kandiserer blomster.

Hvilke matvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En av disse matvarene trenger du ikke å skylle i vann. De tre øvrige skal skylles i vann. Se hvilke matvarer alltid skal under kranen og hvilke som...

Slik kutter du opp grønnsaker og frukt

Når man skal kutte opp frukt og grønnsaker, er det greit å lære seg noen lure triks.

Visste du at brødet egentlig skulle oppbevares slik?

Vi kaster mye brød, rett og slett fordi det ikke oppbevares riktig. Her er fire viktige oppbevaringstips, som mange av oss åpenbart har glemt.