Prøv Hele Sverige baker-Carros utrolig gode og glutenfrie Chocolate chip cookies.
Som en del av serien Hjemmefikserne deler hun og svenske Karin guider til morsomme prosjekter samt matoppskrifter her på Viivilla.no. LES MER: Dette er Hjemmefikserne
Oppskriften (ca 40 kaker)
Du trenger:
Til sjokoladedeigen:
- 125 g romtemperert smør
- 1,5 dl rørsukker
- 1,5 dl Muscovado-sukker
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 3 dl glutenfri melblanding (se oppskrift her)
- 1 dl kakao
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
Til den lyse deigen:
- 125 g romtemperert smør
- 1,5 dl rørsukker
- 1,5 Muscovado-sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 4 dl glutenfri mix
- 2 t bakepulver
- 1/2 ts salt
- 100 g mørk hakket sjokolade
Fremgangsmåte:
Sjokoladedeigen:
- Visp sammen smør, sukker og vaniljeekstrakt til det blir en myk blanding.
- Kakk i eggene og eggeplommen og visp det sammen.
- Bland alle tørre ingredienser og tilsett i deigen. Bland deigen sammen til den blir jevn og fin. Legg plast over bollen og sett den kjølig i 30 minutter.
Den lyse deigen:
- Lag denne deigen på samme måte som beskrevet over, men tilsett den hakkede sjokoladen til slutt og kna den inn i deigen. Legg plast over bollen og sett den kjølig i 30 min.
- Ta like store deler av begge deigene og rull til en bolle. Legg den på et stekebrett med bakepapir og trykk den lett ned.
- Stek 10 til 12 cookies per brett i 175 graders varme i ca 12-15 minutter. Kakene skal være svakt myke i midten når du tar dem ut av ovnen.
- Oppbevar dem i en lufttett krukke.