Bak glutenfrie Chocolate chip cookies

Prøv Hjemmefikserne Carro og Karins oppskrift på nydelige glutenfrie Chocolate chip cookies. Lær også å lage glutenfritt mel!

Prøv Hele Sverige baker-Carros utrolig gode og glutenfrie Chocolate chip cookies.

Som en del av serien Hjemmefikserne deler hun og svenske Karin guider til morsomme prosjekter samt matoppskrifter her på Viivilla.no. LES MER: Dette er Hjemmefikserne

Oppskriften (ca 40 kaker)

Du trenger:

Til sjokoladedeigen:

Til den lyse deigen:

  • 125 g romtemperert smør
  • 1,5 dl rørsukker
  • 1,5 Muscovado-sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 4 dl glutenfri mix
  • 2 t bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 100 g mørk hakket sjokolade
ingredienser til glutenfrie cookies

Fremgangsmåte:

Sjokoladedeigen:

  1. Visp sammen smør, sukker og vaniljeekstrakt til det blir en myk blanding.
  2. Kakk i eggene og eggeplommen og visp det sammen.
  3. Bland alle tørre ingredienser og tilsett i deigen. Bland deigen sammen til den blir jevn og fin. Legg plast over bollen og sett den kjølig i 30 minutter.

Den lyse deigen:

  1. Lag denne deigen på samme måte som beskrevet over, men tilsett den hakkede sjokoladen til slutt og kna den inn i deigen. Legg plast over bollen og sett den kjølig i 30 min.
  2. Ta like store deler av begge deigene og rull til en bolle. Legg den på et stekebrett med bakepapir  og trykk den lett ned.
  3. Stek 10 til 12 cookies per brett i 175 graders varme i ca 12-15 minutter. Kakene skal være svakt myke i midten når du tar dem ut av ovnen.
  4. Oppbevar dem i en lufttett krukke.
glutenfrie cookies

Her ser du hvordan hun baker kakene steg for steg:

Les også: Saftig bananbrød – Få nytte av de brune bananene!