Ikke tøm ut pastavannet.
Ikke tøm ut pastavannet. Bilde: iStockphoto

Derfor skal du aldri helle ut alt pastavannet

Mat

Pastaretter ganske enkle å lage. Allikevel kan det lett gå galt, hvis du ikke kjenner til dette enkle pasta-trikset. 

Det er en god ide å lære av italienerne når man skal lage perfekte pastaretter. Mange av oss tilbereder nemlig pastaen feil.

Italienske mødre og pastakokker vil aldri gjøre som mange av oss nordmenn gjør: Å helle pastaen over i et dørslag slik at alt vannet forsvinner ned i vasken, før vi setter pastaen og sausen på bordet. 

For det første fører dette til at pastaen blir fortere kald og for det andre vil ikke aromaen fra den smakfulle pastasausen trekke inn i pastaen. 

Tre råd til perfekt pasta

1. Når pastaen nesten er ferdigkokt, skal du ta kjelen av platen. 

2. Deretter løfter du pastaen med en pastaskje eller et lite dørslag over i gryten med pastasaus. 

Les også:

Høstens tapetnyheter

Med tapet er det enkelt å forandre en vegg eller et helt rom. Her er noen av høstens lekre nyheter

3. Bland pastaen og sausen godt sammen. Tilsett deretter litt av vannet fra kjelen med pasta. Pastavannet inneholder stivelse som gjør at retten får riktig konsistens.  

I videoen under kan du se hvordan den italiensk-amerikanske kokken Andrew Carmellini tilbereder og serverer en pastarett. 

6. desember 2016
Mer om Mat

Slik fjerner du fastbrent knekk fra stekepanna

Mat Fastbrent knekk er et utbredt problem i disse førjulstider. Her lærer du hvordan du får løsnet det fra stekepanna. 

Annonsørinnhold

Slik får du mer energi!

Mat 6 smarte tips som garantert funker.

Derfor bør du spise mer belgfrukter

Mat Belgfrukter gjør at blodsukkeret stiger saktere, i tillegg inneholder de lite fett og er svært næringsrike.

Slik lager du brente mandler (søte og salte)

Mat Her får du to enkle oppskrifter på både søte og salte brente mandler. Perfekt julesnacks!  

12 urter du kan dyrke hele året - kun med vann!

Mat Grønne planter uten grønne fingre? Joda, det er mulig. Disse 12 urtene krever minimalt med stell, tid og næring.

Vill, villere, vafler

Mat Lyst til å gjøre noe spennende ut av vaffelrøra? Her er 10 gode ideer til forskjellige vaffelvarianter du kan prøve deg på.

Derfor smaker usunn mat så godt

Mat Har du lurt på hvorfor usunn mat smaker så godt? Det har en helt naturlig forklaring.

Derfor bør du IKKE bruke bakepapir

Mat Bakepapir er kanskje et uunnværlig redskap på kjøkkenet, men du bør faktisk unngå det.

Slik fryser du ned egg, melk og andre meieriprodukter

Mat Noen ganger kjøper man inn for mye mat. Da er det greit å vite at egg og meieriprodukter, som melk og ost kan legges i fryseren.

Slik fryser du brødskiver – og bevarer smak og konsistens

Mat Joda, det er mulig å holde brødet ferskt, selv om du fryser det. Bare du kan denne teknikken. 

Denne maten går (nesten) aldri ut på dato

Mat Selv om maten har gått ut på dato, kan du risikere å kaste mat som kunne brukes. Vi har samlet syv matvarer som du fint kan ha i skapet i lang tid.

Grille i helgen? Pass på dette!

Mat Vær særlig obs når du griller kyllingkjøtt og marinerer. – Bakteriene florerer hvis man ikke passer på, sier ekspert.

Lag kakepynt av blomstene i hagen

Mat En rekke blomster kan spises og passer perfekt som vakker pynt på kaken. Vi viser deg hvordan du kandiserer blomster.

Slik modner du advokadoen på 10 minutter

Mat Er du også lei av at avokadoene dine aldri er modne når du skal bruke dem? Dette trikset viser hvordan du modner dem lynraskt.

10 matvarer du alltid bør ha i kjøleskapet

Mat For en sunn og kjapp middag hver eneste dag, bør du alltid kjøpe med deg disse råvarene hjem fra butikken.