Lag kakepynt av blomstene i hagen

En rekke blomster kan spises og passer perfekt som vakker pynt på kaken. Vi viser deg hvordan du kandiserer blomster.


Alle elsker blomster i en eller annen form: i hagen, i hånda eller på bordet. Hva er ikke da bedre enn å også pynte kaken med ekte blomster fra egen hage?

Det finnes nemlig en rekke blomster som kan spises: roser, nellik, lavendel, ringblomst, geitrams, stemorsblomst, løvetann, blomkarse, agurkurt og kattost.

Er du usikker på hvilke blomster som er gifte og ikke, finner du en oversikt hos Giftsentralen her.

Slik kandiserer du blomster

Å kandisere blomster betyr at man trekker blomstene i sukker. Denne metoden er ypperlig hvis du vil ha litt ekstra pen og ikke minst unik pynt til kaken. Og det er slettes ikke vanskelig»

For å kandisere blomstene trenger du:

– spiselige blomster (kun blomsterhodet, ikke stilk osv)

– sukker

– eggehvite

Det er viktig å være helt sikker på at blomsten du velger kan spises. Ikke bruk blomster fra veigrøften eller fra butikk, ettersom de mest sannsynlig har vært sprøytet med sprøytemidler.

Slik går du frem:

1. Visp eggehviten med en gaffel. Du skal ikke vispe hviten helt stiv.

2. Dypp blomsten i eggehviten med en gaffel eller bruk pensel. La overflødig eggehvite renne av blomsten.

3. Dypp blomsten i sukker og rist av overflødig sukker.

4. La blomstene tørke på bakepapir i 24 til 48 timer. Tørketiden kommer an på tykkelsen til blomstene. Snu dem gjerne en eller to ganger under tørkeperioden.

5. Når blomstene har tørket oppbevares de i en tett boks med matpapir imellom. Ikke vent for med å bruke blomstene. Husk også på å vær varsom med dem, de kan være skjøre!

Stemorsblomster passer perfekt til å kandiseres. Foto: Getty Images