Bilde: Getty Images

Lag kakepynt av blomstene i hagen

Mat

En rekke blomster kan spises og passer perfekt som vakker pynt på kaken. Vi viser deg hvordan du kandiserer blomster.

Alle elsker blomster i en eller annen form: i hagen, i hånda eller på bordet. Hva er ikke da bedre enn å også pynte kaken med ekte blomster fra egen hage?

Det finnes nemlig en rekke blomster som kan spises: roser, nellik, lavendel, ringblomst, geitrams, stemorsblomst, løvetann, blomkarse, agurkurt og kattost.

Er du usikker på hvilke blomster som er gifte og ikke, finner du en oversikt hos Giftsentralen her.

Slik kandiserer du blomster

Å kandisere blomster betyr at man trekker blomstene i sukker. Denne metoden er ypperlig hvis du vil ha litt ekstra pen og ikke minst unik pynt til kaken. Og det er slettes ikke vanskelig"

For å kandisere blomstene trenger du:

– spiselige blomster (kun blomsterhodet, ikke stilk osv)

– sukker

– eggehvite

Det er viktig å være helt sikker på at blomsten du velger kan spises. Ikke bruk blomster fra veigrøften eller fra butikk, ettersom de mest sannsynlig har vært sprøytet med sprøytemidler.

Slik går du frem:

1. Visp eggehviten med en gaffel. Du skal ikke vispe hviten helt stiv.

2. Dypp blomsten i eggehviten med en gaffel eller bruk pensel. La overflødig eggehvite renne av blomsten.

3. Dypp blomsten i sukker og rist av overflødig sukker.

4. La blomstene tørke på bakepapir i 24 til 48 timer. Tørketiden kommer an på tykkelsen til blomstene. Snu dem gjerne en eller to ganger under tørkeperioden.

5. Når blomstene har tørket oppbevares de i en tett boks med matpapir imellom. Ikke vent for med å bruke blomstene. Husk også på å vær varsom med dem, de kan være skjøre!

Stemorsblomster passer perfekt til å kandiseres. Foto: Getty Images

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

27 mai 2016

Lag himmelske sjokoladepannekaker

Ta pannekakekosen til nye høyder med disse deilige sjokoladepannekakene!

Så lenge holder matvarene dine seg i frysen

Er du blant dem som tror at matvarer holder seg for alltid, så lenge de ligger i frysen? Her er en oversikt over hvor lenge maten faktisk kan fryses...

Slik skreller du en appelsin i ett snitt

Og appelsinen kan pakkes sammen igjen med en gummistrikk.

15 kjøkkentriks du ikke klarer deg uten

Lær deg disse smarte triksene, så blir livet på kjøkkenet blir mye enklere!

Så enkelt skreller du ingefær

Ja, det er mulig å skrelle en ingefær uten å skjære bort halvparten.

Sjokolade er den beste kuren mot hoste

Når du hoster og harker, bør du finne frem sjokoladen. Ifølge en engelsk professor, er sjokolade mer effektivt mot hoste enn andre hostemedisiner.

11 typiske feil du gjør når du koker pasta

Å koke pasta er ikke bare å koke pasta. Her får du tips til hvordan du koker pasta helt riktig.

10 kyllingretter hele familien vil elske

Lei av kylling og ris? Prøv en av våre favoritt-oppskrifter!

Derfor bør du ikke bruke varmt vann fra springen til mat og drikke

Bruker du varmtvann fra springen til matlaging eller til tevann? Da bør du tenke deg godt om - i verste fall kan du bli alvorlig syk.

Hullet i pastaskjeen har en smart funksjon

Nei, det er ikke bare for at vannet skal renne gjennom.

Denne maten går (nesten) aldri ut på dato

Selv om maten har gått ut på dato, kan du risikere å kaste mat som kunne brukes. Vi har samlet syv matvarer som du fint kan ha i skapet i lang tid.

Grille i helgen? Pass på dette!

Vær særlig obs når du griller kyllingkjøtt og marinerer. – Bakteriene florerer hvis man ikke passer på, sier ekspert.

Hvilke matvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En av disse matvarene trenger du ikke å skylle i vann. De tre øvrige skal skylles i vann. Se hvilke matvarer alltid skal under kranen og hvilke som...

Slik kutter du opp grønnsaker og frukt

Når man skal kutte opp frukt og grønnsaker, er det greit å lære seg noen lure triks.

Visste du at brødet egentlig skulle oppbevares slik?

Vi kaster mye brød, rett og slett fordi det ikke oppbevares riktig. Her er fire viktige oppbevaringstips, som mange av oss åpenbart har glemt.