Bilde: Kagge Forlag

Slik lager du himmelske sjokoladepannekaker

Mat

Ta pannekakekosen til nye høyder med disse deilige sjokoladepannekakene!

Ingenting er bedre enn å kose seg med et par pannekaker med syltetøy i ny og ne. 

Men har du hørt om de ultragode sjokoladepannekakene før?

Ta pannekakestekingen til nye høyder med denne deilige oppskriften til Ane Nordvik Hasselberg og Gry Nordvik Karlsen fra boken "Takkemat – flat mat på takke og i panne".

Har du ikke takke kan du fint steke pannekakene i stekepannen.

Sjokoladepannekakene serveres som dessert eller istedenfor kake – eller til frokost om du vil kose deg skikkelig!

Dette trenger du til ca. 10 porsjoner:

100 g mørk sjokolade (gjerne 70 % kakao)

2 ss kakao

3 ss meierismør (ca. 50 g)

6 dl lettmelk

3 dl hvetemel

3 egg

3 ss sukker

3 ss mørk rom (kan sløyfes)

1⁄2 ts salt

Smør til steking

Sjokoladesaus

100 g mørk hakket sjokolade (gjerne 70 % kakao)

50 g meierismør

50 g brunt sukker

2 dl kremfløte

En klype salt

2–3 ss rom (kan sløyfes)

3 dl kremfløte

2 dl blåbær

Slik gjør du det:

– Sett takken eller stekepannen på middels varme.

– Varm melk til røren i en kasserolle. Tilsett sjokolade og smør, rør til det er oppløst. Avkjøl, og tilsett resten av ingrediensene, bland godt.

– La røren stå i 2 timer.

– Stek pannekaker på ca. 15 centimeter i diameter på middels varm, smurt takke/stekepanne.

– Når de har stekt på den ene siden i et par minutter, og er stivnet på overflaten, brettes de doble. Stek dem litt til, og brett dem dobbelt igjen. Avkjøl til de er lunkne.

– Sjokoladesaus: Hakk opp sjokolade. Varm opp fløte, smør og sukker i en kasserolle. Rør godt, slik at alt er blandet og sukker og smør har smeltet. Ta kasserollen av varmen og rør inn den hakkede sjokoladen, salt og eventuelt rom.

– Server sjokoladesausen i en mugge. Skal den oppbevares, bør den stå tildekket og kaldt. Varm den gjerne litt opp når den skal serveres.

– Server sjokoladepannekakene med pisket krem, sjokoladesaus og blåbær.

Få flere gode oppskrifter – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

12. november 2016

Mer om Mat

Dette er den ideelle oljen til steking

Mat Hvilke typer matolje egner seg egentlig best til steking - og er det egentlig så ille å steke i smør? Få 5 råd om sunn og sikker steking

4 gode grunner til at du bør spise mer sjokolade

Mat Gode nyheter til alle sjokoladeelskere! Flere studier viser faktisk også at mørk sjokolade er bra for helsen din.

Slik fjerner du fastbrent knekk fra stekepanna

Mat Fastbrent knekk er et utbredt problem i disse førjulstider. Her lærer du hvordan du får løsnet det fra stekepanna.

10 utrolige kaker for gutter (og tøffe jenter)

Mat Har du eventyrlystne barn som fortjener en kake utenom det vanlige? Da MÅ du se disse 10 elleville kakene. 

Enkel og rask oppskrift på smakfull ingefærshot

Mat En ingefærshots inneholder en masse fine ingredienser som styrker immunforsvaret ditt. Vi gir deg den perfekte oppskrift på ingefærshots med eple.

Slik baker du  gode rundstykker

Mat Her får du enkel oppskrift på hjemmebakte rundstykker, og 10 tips til hele bakeprosessen: Elting, heving, pensling og mye mer.

Annonsørinnhold

Slik får du mer energi!

Mat 6 smarte tips som garantert funker.

Derfor bør du spise mer belgfrukter

Mat Belgfrukter gjør at blodsukkeret stiger saktere, i tillegg inneholder de lite fett og er svært næringsrike.

Slik lager du brente mandler (søte og salte)

Mat Her får du to enkle oppskrifter på både søte og salte brente mandler. Perfekt julesnacks!

Pasta lagret i romtemperatur kan være dødelig

Mat De fleste av oss har spist gamle pastarester. Men visste du at pasta som har stått lenge i romtemperatur kan være direkte dødelig?

Slik koker du perfekte bløtkokte egg

Mat Det er mange meninger om hva som er et perfekt bløtkokt egg, men svaret får du her.

12 urter du kan dyrke hele året - kun med vann!

Mat Grønne planter uten grønne fingre? Joda, det er mulig. Disse 12 urtene krever minimalt med stell, tid og næring.

Vill, villere, vafler

Mat Lyst til å gjøre noe spennende ut av vaffelrøra? Her er 10 gode ideer til forskjellige vaffelvarianter du kan prøve deg på. 

Derfor smaker usunn mat så godt

Mat Har du lurt på hvorfor usunn mat smaker så godt? Det har en helt naturlig forklaring.

Derfor bør du IKKE bruke bakepapir

Mat Bakepapir er kanskje et uunnværlig redskap på kjøkkenet, men du bør faktisk unngå det.