Bilde: Kagge Forlag

Slik lager du himmelske sjokoladepannekaker

Mat

Ta pannekakekosen til nye høyder med disse deilige sjokoladepannekakene!

Ingenting er bedre enn å kose seg med et par pannekaker med syltetøy i ny og ne. 

Men har du hørt om de ultragode sjokoladepannekakene før?

Ta pannekakestekingen til nye høyder med denne deilige oppskriften til Ane Nordvik Hasselberg og Gry Nordvik Karlsen fra boken "Takkemat – flat mat på takke og i panne".

Har du ikke takke kan du fint steke pannekakene i stekepannen.

Sjokoladepannekakene serveres som dessert eller istedenfor kake – eller til frokost om du vil kose deg skikkelig!

Dette trenger du til ca. 10 porsjoner:

100 g mørk sjokolade (gjerne 70 % kakao)

2 ss kakao

3 ss meierismør (ca. 50 g)

6 dl lettmelk

3 dl hvetemel

3 egg

3 ss sukker

3 ss mørk rom (kan sløyfes)

1⁄2 ts salt

Smør til steking

Sjokoladesaus

100 g mørk hakket sjokolade (gjerne 70 % kakao)

50 g meierismør

50 g brunt sukker

2 dl kremfløte

En klype salt

2–3 ss rom (kan sløyfes)

3 dl kremfløte

2 dl blåbær

Slik gjør du det:

– Sett takken eller stekepannen på middels varme.

– Varm melk til røren i en kasserolle. Tilsett sjokolade og smør, rør til det er oppløst. Avkjøl, og tilsett resten av ingrediensene, bland godt.

– La røren stå i 2 timer.

– Stek pannekaker på ca. 15 centimeter i diameter på middels varm, smurt takke/stekepanne.

– Når de har stekt på den ene siden i et par minutter, og er stivnet på overflaten, brettes de doble. Stek dem litt til, og brett dem dobbelt igjen. Avkjøl til de er lunkne.

– Sjokoladesaus: Hakk opp sjokolade. Varm opp fløte, smør og sukker i en kasserolle. Rør godt, slik at alt er blandet og sukker og smør har smeltet. Ta kasserollen av varmen og rør inn den hakkede sjokoladen, salt og eventuelt rom.

– Server sjokoladesausen i en mugge. Skal den oppbevares, bør den stå tildekket og kaldt. Varm den gjerne litt opp når den skal serveres.

– Server sjokoladepannekakene med pisket krem, sjokoladesaus og blåbær.

Få flere gode oppskrifter – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

12 november 2016
Mer om Mat
Annonsørinnhold

Slik får du mer energi!

Mat 6 smarte tips som garantert funker.

Derfor bør du spise mer belgfrukter

Mat Belgfrukter gjør at blodsukkeret stiger saktere, i tillegg inneholder de lite fett og er svært næringsrike.

Slik lager du brente mandler (søte og salte)

Mat Her får du to enkle oppskrifter på både søte og salte brente mandler. Perfekt julesnacks!

Derfor bør du IKKE bruke bakepapir

Mat Bakepapir er kanskje et uunnværlig redskap på kjøkkenet, men du bør faktisk unngå det.

12 urter du kan dyrke hele året - kun med vann!

Mat Grønne planter uten grønne fingre? Joda, det er mulig. Disse 12 urtene krever minimalt med stell, tid og næring.

Vill, villere, vafler

Mat Lyst til å gjøre noe spennende ut av vaffelrøra? Her er 10 gode ideer til forskjellige vaffelvarianter du kan prøve deg på.

Derfor smaker usunn mat så godt

Mat Har du lurt på hvorfor usunn mat smaker så godt? Det har en helt naturlig forklaring.

Denne maten går (nesten) aldri ut på dato

Mat Selv om maten har gått ut på dato, kan du risikere å kaste mat som kunne brukes. Vi har samlet syv matvarer som du fint kan ha i skapet i lang tid.

Grille i helgen? Pass på dette!

Mat Vær særlig obs når du griller kyllingkjøtt og marinerer. – Bakteriene florerer hvis man ikke passer på, sier ekspert.

Lag kakepynt av blomstene i hagen

Mat En rekke blomster kan spises og passer perfekt som vakker pynt på kaken. Vi viser deg hvordan du kandiserer blomster.

Hvilke matvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

Mat En av disse matvarene trenger du ikke å skylle i vann. De tre øvrige skal skylles i vann. Se hvilke matvarer alltid skal under kranen og hvilke som...

Bak glutenfrie Chocolate chip cookies

Mat Prøv Hjemmefikserne Carro og Karins oppskrift på nydelige glutenfrie Chocolate chip cookies. Lær også å lage glutenfritt mel!

Slik lager du mat i oppvaskmaskinen

Mat Ja, du kan tilberede de lekreste retter i oppvaskmaskinen. 

Slik modner du advokadoen på 10 minutter

Mat Er du også lei av at avokadoene dine aldri er modne når du skal bruke dem? Dette trikset viser hvordan du modner dem lynraskt.

10 matvarer du alltid bør ha i kjøleskapet

Mat For en sunn og kjapp middag hver eneste dag, bør du alltid kjøpe med deg disse råvarene hjem fra butikken.