Stivnet sukker kan være vanskelig å fjerne fra stekepanna.
Stivnet sukker kan være vanskelig å fjerne fra stekepanna. Bilde: Getty Images

Slik fjerner du fastbrent knekk fra stekepanna

Mat

Fastbrent knekk er et utbredt problem i disse førjulstider. Her lærer du hvordan du får løsnet det fra stekepanna. 

Knekk, altså smeltet sukker, er for mange en fast ingrediens på kjøkkenet i tiden før jul.

Vinn store premier i desember: Meld deg på Vi i villas julekalender! 

Men når pepperkakehuset er ferdig limt og sukkeret stivnet til en knallhard, ugjennomtrengelig masse - hva gjør man da? Hvordan løsner man den fastbrente knekken fra stekepanna? Den problemstillingen får du hjelp med her:  

Slik løsner du fastbrent knekk

#1: Varm opp stekepanna igjen, slik at det stivnete sukkeret smelter på nytt.

#2: Hell vann oppi stekepanna så det dekker alt sukkeret. OBS. Bruk varmt vann, så ikke temperaturforskjellen er så stor at hele kjøkkenet røyklegges.

Les også:

Slik slipper du å fjerne oljetanken

Etter 2020 skal alle norske boliger fase ut bruken av tradisjonell fyringsolje. Men visste du at du kan bruke biofyringsolje som et miljøvennlig...

#3: Kok opp, og bland sammen smeltet sukker og kokende vann til én flytende masse.

#4: Når alt sukkeret er oppløst i vannet, kan du helle ut all væsken i vasken.

Og dermed har du fjernet knekken OG fått en plettfri stekepanne, som igjen er klar for nye oppgaver. Lykke til, og husk at flytende sukker er fryktelig varmt og vondt å få på seg. Så vær varsom

Se også: Bygg et forskriftsmessig pepperkakehus

 

Les også:

Slik dyrker du i drivbenk

Med en drivbenk kan du starte sesongen flere uker tidligere enn uten.

4. desember 2017
Mer om Mat
Annonsørinnhold

Slik får du mer energi!

Mat 6 smarte tips som garantert funker.

Derfor bør du spise mer belgfrukter

Mat Belgfrukter gjør at blodsukkeret stiger saktere, i tillegg inneholder de lite fett og er svært næringsrike.

Slik lager du brente mandler (søte og salte)

Mat Her får du to enkle oppskrifter på både søte og salte brente mandler. Perfekt julesnacks!

Pasta lagret i romtemperatur kan være dødelig

Mat De fleste av oss har spist gamle pastarester. Men visste du at pasta som har stått lenge i romtemperatur kan være direkte dødelig?

12 urter du kan dyrke hele året - kun med vann!

Mat Grønne planter uten grønne fingre? Joda, det er mulig. Disse 12 urtene krever minimalt med stell, tid og næring.

Vill, villere, vafler

Mat Lyst til å gjøre noe spennende ut av vaffelrøra? Her er 10 gode ideer til forskjellige vaffelvarianter du kan prøve deg på.

Derfor smaker usunn mat så godt

Mat Har du lurt på hvorfor usunn mat smaker så godt? Det har en helt naturlig forklaring.

Derfor bør du IKKE bruke bakepapir

Mat Bakepapir er kanskje et uunnværlig redskap på kjøkkenet, men du bør faktisk unngå det.

Hvilken side av aluminumsfolien skal opp?

Mat Den blanke og matte siden på aluminiumsfolie har ulike egenskaper. Her får du vite hvilken side som skal inn mot maten.

Slik fryser du ned egg, melk og andre meieriprodukter

Mat Noen ganger kjøper man inn for mye mat. Da er det greit å vite at egg og meieriprodukter, som melk og ost kan legges i fryseren.

Slik fryser du brødskiver – og bevarer smak og konsistens

Mat Joda, det er mulig å holde brødet ferskt, selv om du fryser det. Bare du kan denne teknikken.

Denne maten går (nesten) aldri ut på dato

Mat Selv om maten har gått ut på dato, kan du risikere å kaste mat som kunne brukes. Vi har samlet syv matvarer som du fint kan ha i skapet i lang tid.

Grille i helgen? Pass på dette!

Mat Vær særlig obs når du griller kyllingkjøtt og marinerer. – Bakteriene florerer hvis man ikke passer på, sier ekspert.

Lag kakepynt av blomstene i hagen

Mat En rekke blomster kan spises og passer perfekt som vakker pynt på kaken. Vi viser deg hvordan du kandiserer blomster.

10 matvarer du alltid bør ha i kjøleskapet

Mat For en sunn og kjapp middag hver eneste dag, bør du alltid kjøpe med deg disse råvarene hjem fra butikken.