Slik fryser du brødskiver – og bevarer smak og konsistens

Mat

Joda, det er mulig å holde brødet ferskt, selv om du fryser det. Bare du kan denne teknikken. 

Med dette tipset kan du fryse brød OG bevare smaken!
Med dette tipset kan du fryse brød OG bevare smaken! Bilde: iStock

Å fryse ned brød er ikke noen ny oppfinnelse. Men de fleste av oss som har spist en opptint skive har opplevd å sette tennene i noe halvtørre, smakløse greier med hard skorpe.

For mange av brødets egenskaper tåler ikke så godt fryse- og tineprosessen, og det går ut over smaken og matopplevelsen. Det kan bli seigt, tørt, misfarget og smuldrete – altså ikke akkurat det du ønsker at et brød skal være.

Men med dette trikset skal du se at brødet holder seg langt mer smakfullt, i hele 6 måneder etter nedfrysning!

Frys ned brødet riktig

1. Bruk ferskt brød Det første budet her at brødet du fryser ned bør være helt ferskt. Hvis du vil fryse ned ferdig oppskårne skiver, bør du skjære opp brødet så fort som mulig, og senest 24 timer etter at brødet er bakt eller kjøpt.

2. Frys brødet før du pakker det inn Legg så de nyskårne brødskivene på en plate eller tallerken, og sett dem rett i fryseren uten å dekke til. Brødskivene bevarer bedre sine egenskaper når de fryser i ”friluft”. La dem stå i fryseren til de er gjennomfrosne.

Les også:

Derfor bør du IKKE bruke bakepapir

Bakepapir er kanskje et uunnværlig redskap på kjøkkenet, men du bør faktisk unngå det.

3. Pakk inn brødskivene i lufttett emballasje Deretter tar du de frosne brødskivene ut av fryseren og legger dem over i lufttette bokser eller poser. Du bør helst bruke fryseposer, for da kan du klemme all luften ut av posene før du lukker dem. Dette vil bidra til at brødskivene beholder ferskheten. Legg så fryseposene (eller boksen) tilbake i fryseren, og så har du fine frossenferske brødskiver klare til neste gang behovet melder seg.

Og slik tiner du opp brødet igjen

1. Ta ut ønsket antall brødskiver av fryseren Du begynner selvsagt med å ta ut så mange brødskiver du trenger. Hvis du ikke tar alle skivene og tømmer posen, er det viktig at du klemmer luften ut igjen av brødposen før du lukker den og legger tilbake i fryseren.

2. Tin brødet i romtemperatur Det neste steget er kanskje noen av det enkleste mattipset du noen gang kommer til å lese – for nå skal du bare la brødet ligge å tine på kjøkkenbordet eller hvor du vil ha det. Det kan lønne seg å legge brødskivene ved siden av hverandre, siden overlappende brødskiver kan forsinke prosessen. Skivene bør være fine, ferske og tempererte etter et par små timer.

3. Eller tin brødet i ovnen eller brødrister Hvis du er skrubbsulten eller av andre grunner ikke har tid til å vente på at brødet tiner i romtemperatur, kan er det selvfølgelig også en mulighet å tine det i ovnen eller i brødristeren.

God appetitt! 

Les også:

4 gode grunner til at du bør spise mer sjokolade

Gode nyheter til alle sjokoladeelskere! Flere studier viser faktisk også at mørk sjokolade er bra for helsen din.

1. desember 2017

Mer om Mat

Dette er den ideelle oljen til steking

Mat Hvilke typer matolje egner seg egentlig best til steking - og er det egentlig så ille å steke i smør? Få 5 råd om sunn og sikker steking

4 gode grunner til at du bør spise mer sjokolade

Mat Gode nyheter til alle sjokoladeelskere! Flere studier viser faktisk også at mørk sjokolade er bra for helsen din.

Slik fjerner du fastbrent knekk fra stekepanna

Mat Fastbrent knekk er et utbredt problem i disse førjulstider. Her lærer du hvordan du får løsnet det fra stekepanna.

10 utrolige kaker for gutter (og tøffe jenter)

Mat Har du eventyrlystne barn som fortjener en kake utenom det vanlige? Da MÅ du se disse 10 elleville kakene. 

Enkel og rask oppskrift på smakfull ingefærshot

Mat En ingefærshots inneholder en masse fine ingredienser som styrker immunforsvaret ditt. Vi gir deg den perfekte oppskrift på ingefærshots med eple.

Slik baker du  gode rundstykker

Mat Her får du enkel oppskrift på hjemmebakte rundstykker, og 10 tips til hele bakeprosessen: Elting, heving, pensling og mye mer.

Annonsørinnhold

Slik får du mer energi!

Mat 6 smarte tips som garantert funker.

Derfor bør du spise mer belgfrukter

Mat Belgfrukter gjør at blodsukkeret stiger saktere, i tillegg inneholder de lite fett og er svært næringsrike.

Slik lager du brente mandler (søte og salte)

Mat Her får du to enkle oppskrifter på både søte og salte brente mandler. Perfekt julesnacks!

Pasta lagret i romtemperatur kan være dødelig

Mat De fleste av oss har spist gamle pastarester. Men visste du at pasta som har stått lenge i romtemperatur kan være direkte dødelig?

Slik koker du perfekte bløtkokte egg

Mat Det er mange meninger om hva som er et perfekt bløtkokt egg, men svaret får du her.

12 urter du kan dyrke hele året - kun med vann!

Mat Grønne planter uten grønne fingre? Joda, det er mulig. Disse 12 urtene krever minimalt med stell, tid og næring.

Vill, villere, vafler

Mat Lyst til å gjøre noe spennende ut av vaffelrøra? Her er 10 gode ideer til forskjellige vaffelvarianter du kan prøve deg på. 

Derfor smaker usunn mat så godt

Mat Har du lurt på hvorfor usunn mat smaker så godt? Det har en helt naturlig forklaring.

Derfor bør du IKKE bruke bakepapir

Mat Bakepapir er kanskje et uunnværlig redskap på kjøkkenet, men du bør faktisk unngå det.