Bilde: Tiphero (skjermdump)

Slik lager du mat i oppvaskmaskinen

Mat

Ja, du kan tilberede de lekreste retter i oppvaskmaskinen. 

Vakuumpakket og langtidstilberedt mat, er populært både i hjemmet og på de fineste restauranter. Det er en teknikk som på fagspråket kalles sous vide. Men visste du at du kan gjøre noe lignende i din egen oppvaskmaskin?

Les også: Derfor bør du skaffe deg en slow-cooker

Å tilberede mat i oppvaskmaskinen vil nok virke rart for mange, men det er ikke så vanvittig som det kan virke. Hvis maten pakkes godt og det ikke kommer vann inn, fungerer oppvaskmaskinen som en slags dampovn. Oppvaskmaskinen kan nemlig holde en jevntemperatur (55-65 grader) over flere timer. Akkurat som en sous vide-maskin. 

Lag maten i lufttette glass

Når du skal tilberede mat i oppvaskmaskinen bør du bruke lufttette glass, slik at maten ikke kommer i kontakt med vannet fra oppvaskmaskinen. I videoen under brukes det Mason Jars, disse ligner på norske Norgesglass. Putt maten i glasset, så har man oppi litt vann eller garnityr. 

Har du ikke passende glass, er det beste å vakuumpakke maten. En annen mulighet er å pakke den inn i aluminiumsfolie, men pakk den da GODT inn slik at det ikke kommer inn vaskemaskinvann. 

Les også: Slik vakuumpakker du uten maskin

Det er mange forskjellige retter man kan lage i oppvaskmaskinen - det er bare å søke på nettet. 

Særlig velegnet er blant annet: 

  • Asparges
  • Grønne bønner
  • Laks 
  • Kylling
  • Hummer

I denne videoen under får du en ufyllende forklaring på hvordan du tilbereder mat i oppvaskmaskinen:

 

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

16. mars 2016

Mer om Mat

Dette er den ideelle oljen til steking

Mat Hvilke typer matolje egner seg egentlig best til steking - og er det egentlig så ille å steke i smør? Få 5 råd om sunn og sikker steking

4 gode grunner til at du bør spise mer sjokolade

Mat Gode nyheter til alle sjokoladeelskere! Flere studier viser faktisk også at mørk sjokolade er bra for helsen din.

Slik fjerner du fastbrent knekk fra stekepanna

Mat Fastbrent knekk er et utbredt problem i disse førjulstider. Her lærer du hvordan du får løsnet det fra stekepanna.

10 utrolige kaker for gutter (og tøffe jenter)

Mat Har du eventyrlystne barn som fortjener en kake utenom det vanlige? Da MÅ du se disse 10 elleville kakene. 

Enkel og rask oppskrift på smakfull ingefærshot

Mat En ingefærshots inneholder en masse fine ingredienser som styrker immunforsvaret ditt. Vi gir deg den perfekte oppskrift på ingefærshots med eple.

Slik baker du  gode rundstykker

Mat Her får du enkel oppskrift på hjemmebakte rundstykker, og 10 tips til hele bakeprosessen: Elting, heving, pensling og mye mer.

Annonsørinnhold

Slik får du mer energi!

Mat 6 smarte tips som garantert funker.

Derfor bør du spise mer belgfrukter

Mat Belgfrukter gjør at blodsukkeret stiger saktere, i tillegg inneholder de lite fett og er svært næringsrike.

Slik lager du brente mandler (søte og salte)

Mat Her får du to enkle oppskrifter på både søte og salte brente mandler. Perfekt julesnacks!

Pasta lagret i romtemperatur kan være dødelig

Mat De fleste av oss har spist gamle pastarester. Men visste du at pasta som har stått lenge i romtemperatur kan være direkte dødelig?

Slik koker du perfekte bløtkokte egg

Mat Det er mange meninger om hva som er et perfekt bløtkokt egg, men svaret får du her.

12 urter du kan dyrke hele året - kun med vann!

Mat Grønne planter uten grønne fingre? Joda, det er mulig. Disse 12 urtene krever minimalt med stell, tid og næring.

Vill, villere, vafler

Mat Lyst til å gjøre noe spennende ut av vaffelrøra? Her er 10 gode ideer til forskjellige vaffelvarianter du kan prøve deg på. 

Derfor smaker usunn mat så godt

Mat Har du lurt på hvorfor usunn mat smaker så godt? Det har en helt naturlig forklaring.

Derfor bør du IKKE bruke bakepapir

Mat Bakepapir er kanskje et uunnværlig redskap på kjøkkenet, men du bør faktisk unngå det.