Bilde: Tiphero (skjermdump)

Slik lager du mat i oppvaskmaskinen

Mat

Ja, du kan tilberede de lekreste retter i oppvaskmaskinen. 

Vakuumpakket og langtidstilberedt mat, er populært både i hjemmet og på de fineste restauranter. Det er en teknikk som på fagspråket kalles sous vide. Men visste du at du kan gjøre noe lignende i din egen oppvaskmaskin?

Les også: Derfor bør du skaffe deg en slow-cooker

Å tilberede mat i oppvaskmaskinen vil nok virke rart for mange, men det er ikke så vanvittig som det kan virke. Hvis maten pakkes godt og det ikke kommer vann inn, fungerer oppvaskmaskinen som en slags dampovn. Oppvaskmaskinen kan nemlig holde en jevntemperatur (55-65 grader) over flere timer. Akkurat som en sous vide-maskin. 

Lag maten i lufttette glass

Når du skal tilberede mat i oppvaskmaskinen bør du bruke lufttette glass, slik at maten ikke kommer i kontakt med vannet fra oppvaskmaskinen. I videoen under brukes det Mason Jars, disse ligner på norske Norgesglass. Putt maten i glasset, så har man oppi litt vann eller garnityr. 

Har du ikke passende glass, er det beste å vakuumpakke maten. En annen mulighet er å pakke den inn i aluminiumsfolie, men pakk den da GODT inn slik at det ikke kommer inn vaskemaskinvann. 

Les også: Slik vakuumpakker du uten maskin

Det er mange forskjellige retter man kan lage i oppvaskmaskinen - det er bare å søke på nettet. 

Særlig velegnet er blant annet: 

  • Asparges
  • Grønne bønner
  • Laks 
  • Kylling
  • Hummer

I denne videoen under får du en ufyllende forklaring på hvordan du tilbereder mat i oppvaskmaskinen:

 

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

16. mars 2016
Mer om Mat

Slik fjerner du fastbrent knekk fra stekepanna

Mat Fastbrent knekk er et utbredt problem i disse førjulstider. Her lærer du hvordan du får løsnet det fra stekepanna. 

Annonsørinnhold

Slik får du mer energi!

Mat 6 smarte tips som garantert funker.

Derfor bør du spise mer belgfrukter

Mat Belgfrukter gjør at blodsukkeret stiger saktere, i tillegg inneholder de lite fett og er svært næringsrike.

Slik lager du brente mandler (søte og salte)

Mat Her får du to enkle oppskrifter på både søte og salte brente mandler. Perfekt julesnacks!  

12 urter du kan dyrke hele året - kun med vann!

Mat Grønne planter uten grønne fingre? Joda, det er mulig. Disse 12 urtene krever minimalt med stell, tid og næring.

Vill, villere, vafler

Mat Lyst til å gjøre noe spennende ut av vaffelrøra? Her er 10 gode ideer til forskjellige vaffelvarianter du kan prøve deg på.

Derfor smaker usunn mat så godt

Mat Har du lurt på hvorfor usunn mat smaker så godt? Det har en helt naturlig forklaring.

Derfor bør du IKKE bruke bakepapir

Mat Bakepapir er kanskje et uunnværlig redskap på kjøkkenet, men du bør faktisk unngå det.

Slik fryser du ned egg, melk og andre meieriprodukter

Mat Noen ganger kjøper man inn for mye mat. Da er det greit å vite at egg og meieriprodukter, som melk og ost kan legges i fryseren.

Slik fryser du brødskiver – og bevarer smak og konsistens

Mat Joda, det er mulig å holde brødet ferskt, selv om du fryser det. Bare du kan denne teknikken. 

Denne maten går (nesten) aldri ut på dato

Mat Selv om maten har gått ut på dato, kan du risikere å kaste mat som kunne brukes. Vi har samlet syv matvarer som du fint kan ha i skapet i lang tid.

Grille i helgen? Pass på dette!

Mat Vær særlig obs når du griller kyllingkjøtt og marinerer. – Bakteriene florerer hvis man ikke passer på, sier ekspert.

Lag kakepynt av blomstene i hagen

Mat En rekke blomster kan spises og passer perfekt som vakker pynt på kaken. Vi viser deg hvordan du kandiserer blomster.

Slik modner du advokadoen på 10 minutter

Mat Er du også lei av at avokadoene dine aldri er modne når du skal bruke dem? Dette trikset viser hvordan du modner dem lynraskt.

10 matvarer du alltid bør ha i kjøleskapet

Mat For en sunn og kjapp middag hver eneste dag, bør du alltid kjøpe med deg disse råvarene hjem fra butikken.