Bilde: Getty Images

Slik modner du advokadoen på 10 minutter

Mat

Er du også lei av at avokadoene dine aldri er modne når du skal bruke dem? Dette trikset viser hvordan du modner dem lynraskt.

Flere har nok opplevd å komme hjem fra butikken med en avokado som man trodde var moden, men som er stein hard. Og ofte er dette et problem ettersom man gjerne skal bruke den i matlagingen der og da.

Derfor er det fint å ha noen smarte triks på lur, som dette trikset som på lynraskt og magisk vis kan modne harde avokadoer. 

På kun 10 minutter kan du forvandle steinharde avokadoer til bløte, deilige avokadoer – perfekte til en kremet guacamole. 

Triks #1 – kunstig modning:

– Sett ovnen på 120°C

– Pakk avokadoen inn i folie

– Legg avokadoene på et stykke bakepapir eller fat i ovnen.

– Kjenn på avokadoene etter 10 minutter, da skal de ha blitt noe bløtere.

– Smaken kan endre seg noe, men denne fremgangsmåten vil ikke påvirke smaken hvis du for eksempel skal bruke avokadoen til guacamole.

Triks #2 – naturlig modning:

Hvis du har et par dager til å modne avokadoene dine, så bruk Martha Stewarts smarte metode.

Her skal du bare legge avokadoene i en papirpose sammen med epler og vente én til to dager.

Foto: Getty Images

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

19 februar 2016

Slik redder du krydderurtene

Krydderurter fra butikken begynner ofte å henge med hodet etter kort tid. Noen av dem er halvdøde etter få timer. Dette kan du gjøre for å redde dem.

Hold deg frisk med grapefrukt, ingefær og...

Hold forkjøelsen borte i høste med denne ingefærdrikken med sitron og grapefrukt.

10 kyllingretter hele familien vil elske

Lei av kylling og ris? Prøv en av våre favoritt-oppskrifter!

Derfor bør du ikke bruke varmt vann fra springe...

Bruker du varmtvann fra springen til matlaging eller til tevann? Da bør du tenke deg godt om - i verste fall kan du bli alvorlig syk.

Hullet i pastaskjeen har en smart funksjon

Nei, det er ikke bare for at vannet skal renne gjennom.

Denne maten går (nesten) aldri ut på dato

Selv om maten har gått ut på dato, kan du risikere å kaste mat som kunne brukes. Vi har samlet syv matvarer som du fint kan ha i skapet i lang tid.

Grille i helgen? Pass på dette!

Vær særlig obs når du griller kyllingkjøtt og marinerer. – Bakteriene florerer hvis man ikke passer på, sier ekspert.

Lag kakepynt av blomstene i hagen

En rekke blomster kan spises og passer perfekt som vakker pynt på kaken. Vi viser deg hvordan du kandiserer blomster.

Hvilke matvarer SKAL vaskes og hvilke skal...

En av disse matvarene trenger du ikke å skylle i vann. De tre øvrige skal skylles i vann. Se hvilke matvarer alltid skal under kranen og hvilke som...

Slik kutter du opp grønnsaker og frukt

Når man skal kutte opp frukt og grønnsaker, er det greit å lære seg noen lure triks.

Visste du at brødet egentlig skulle oppbevares...

Vi kaster mye brød, rett og slett fordi det ikke oppbevares riktig. Her er fire viktige oppbevaringstips, som mange av oss åpenbart har glemt.

Bak glutenfrie Chocolate chip cookies

Prøv Hjemmefikserne Carro og Karins oppskrift på nydelige glutenfrie Chocolate chip cookies. Lær også å lage glutenfritt mel!

Slik varer grønnsakene lenger

Ved å oppbevare grønnsakene riktig bidrar du til mindre matsvinn - og du sparer penger. Vi viser deg hvordan du best oppbevarer 8 forskjellige grønnsake...

Slik lager du mat i oppvaskmaskinen

Ja, du kan tilberede de lekreste retter i oppvaskmaskinen.

Du kan vakuumpakke mat uten egen maskin

Vakuumpakking av mat har de siste årene blitt svært populært. Vi viser deg hvordan du kan vakuumpakke uten bruk av maskin.