Veggedyr oppbeholder se sjelden på badet. Derfor er det lurt å plassere kofferten i badekaret eller dusjkabinettet.
Veggedyr oppbeholder se sjelden på badet. Derfor er det lurt å plassere kofferten i badekaret eller dusjkabinettet.

Plasser kofferten i badekaret for å unngå veggedyr

Skadedyr på kjøkkenet

Skal du feriere på hoteller i overnattingssteder i sommer bør du plassere kofferten i badekaret. Det minsker sjansen for å få med seg det blodsugende skadedyret veggedyr hjem. 

Antallet registrerte bekjempelser av veggedyr har økt med over 400 prosent de siste årene, ifølge Folkehelseinstituttet. Grunnen er økende reisevirksomhet. 

– Økende reisevirksomhet er en viktig grunn til at veggedyrene sprer seg. Du får dem med hjem i bagasjen etter å ha bodd på hotell, motell eller campinghytter. Derfor bør du gjøre en innsats for at de ikke blir med på lasset, sier Jens Galby, biolog og skadedyrtekniker i Anticimex til Newswire.

Veggedyr liker seg ikke på badet

Hvis du skal reise utenlands i sommer og bo på hotell bør du ta dine forholdsregler. Hoteller, herberger, moteller og campinghytter i utlandet er nemlig de vanligste måtene å få med seg de ekle blodsugerne hjem. 

Galby anbefaler derfor å plassere kofferten på badet, aller helst i badekaret eller dusjkabinettet. 

– Veggedyr er veldig sjelden å finne på et bad. De holder seg nesten alltid ved senga fordi de vil ha kortest mulig vei til den de kan suge blod av. Du er maten, sier han.

IKKE legg kofferten på senga

Veggedyr lever av blod fra mennesker og andre varmblodige dyr. Voksne veggedyr suger blod av deg i 5 til 10 minutter, og resultatet er plagsomme, røde bitt i huden. 

Slik ser bittene fra veggedyr ut - de minner litt om store myggstikk. Foto: iStockphoto

Det beste er å ha en koffert av metall eller plast fordi disse har færre sømmer og en glattere overflate enn tøykofferter. 

Hvis du ikke kan ha kofferten på badet bør du sette den på en stol eller i koffertstativet. 

– Det dummeste du gjør er å ha kofferten liggende åpen på senga, sier skadedyreksperten i Anticimex.

Gjemmer seg i nærheten av senga

Sengen er nemlig ofte veggedyrets tilholdssted. På dagtid gjemmer det seg ofte i madrasser, sengerammer og sprekker på dagtid. Som oftest i nærheten av der du sover. Om natta kommer veggedyrene fram for å suge blod av deg.

Veggedyr. Foto: Wikipedia 

Veggedyrene er rødbrune, flate og bare fem-seks millimeter lange. I og med at det gjemmer seg på dagtid, er det avføringen som avslører dem.

– Se etter de karakteristiske, mørkebrune, nesten svarte, avføringsflekkene som er omtrent av samme størrelse som valmuefrø, sier Galby.

Hvis et overnattingssted har veggedyr, finner du spor under madrassen eller i sengebunnen. 

Selv sjekker skadedyreksperten alltid sengene før han tar inn på hotell. Sjekken tar fem minutter med en medbrakt lommelykt. Vanligst er veggedyrene å treffe i treverket under madrassen i hodeenden av senga. Men du bør også sjekke fotenden. 

Oppdager du veggedyr på overnattingsstedet bør du be om et nytt rom. 

Vanskelige å bli kvitt

Hvis du får med veggedyr på lasset hjem fra ferie bør du oppsøke profesjonell hjelp. 

Å bli kvitt veggedyr, er ofte et dyrt og omfattende prosjekt som innebærer sjokkfrysing og varmebehandling av gjenstander og rom. 

Kilde: Newswire 

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

24. juni 2016

Norges Vakreste Hage - stem på din favoritt!
Merethehageglad
Janne_paalandet
Husmannsplassen
Vestlandhage
Created with PollMaker
Mer om Skadedyr på kjøkkenet

Slik blir du kvitt insekter og skadedyr i huset

Skadedyr på kjøkkenet Insekter og kryp i hjemmet er ekkelt og frustrerende. Men med disse grundige tipsene kan du forebygge og bekjempe bananfluer, veps, møll og maur. 

Dette er de vanligste plassene for mauren å bygge reir inne

Skadedyr på kjøkkenet Noen får nærmest panikk når de oppdager maur som kryper rundt på gulv og vegger. Det er det ingen grunn til, mener ekspert.

Slik lager du en enkel bananfluefelle

Skadedyr på kjøkkenet Med denne enkle fellen blir du kvitt plagsomme bananfluer.

Nå våkner mauren til live

Skadedyr på kjøkkenet Vårsolen vekker mauren fra vinterdvale. Mauren er sulten og trekker innendørs for å finne mat.

Plasserer du musefellen riktig?

Skadedyr på kjøkkenet Har du fått mus i hus som du gjerne vil bli kvitt? Da er musefellen effektiv, men du må plassere den riktig.

Majorstubillen kan ha matfat under parketten din

Skadedyr på kjøkkenet Majorstubillen sprer seg utover i landet, og antall registreringer er doblet på to år. Nå har Anticimex avslørt at en viktig matkilde for billene befinn...

Ny og tryggere musegift

Skadedyr på kjøkkenet Et nytt og mer effektivt musemiddel gjør det tryggere å bruke gift for å bli kvitt mus.

Veggedyr vil bli med deg hjem fra ferie

Skadedyr på kjøkkenet Stadig flere nordmenn har med seg veggedyr hjem fra ferie i utlandet. De haiker med bagasjen din og suger blod mens du sover.

Små maur skaper store problemer

Skadedyr på kjøkkenet Maur i hus og hytter skaper problemer både salgstvister og rettstvister. Hvert år må rettsapparatet behandle saker der boligkjøpere oppdager små, kravle...

Nå vil denne skapningen inn i stuer og soverom

Skadedyr på kjøkkenet Mange kjenner til sølvkre som piler over baderomsgulvet, men nå er slekningen skjeggkre oppdaget i Norge. I motsetning til sin slektning trives de godt i både stuer og soverom. 

Er du redd for disse småkrypene?

Skadedyr på kjøkkenet Kravler det kryp rundt på gulvet som du ikke vet hva er? Det trenger nødvendigvis ikke være skadedyr. Her er krypene du ikke trenger hjelp til å bli...

Veggedyr inntar norske hjem

Skadedyr på kjøkkenet Blodsugende veggedyr blir et stadig større problem i norske hjem. Ifølge forsikringsselskapene er årsaken at vi reiser mer og mer, og dessuten til mer...

Skadedyr er symptomer

Skadedyr på kjøkkenet Har du skadedyr i boligen? De er ofte et symptom på at du har andre problemer i boligen.

Mus i hus

Skadedyr på kjøkkenet Hva gjør du om du får mus i hus?

Bzzzzz... nå kommer blomstermyggen

Skadedyr på kjøkkenet Våren er tiden for å bytte jord på potteplantene. Dermed kommer hærmyggen inn i stua.