Bilde: Getty Images

10 problemer vi i rekkehus har

Annet om boligen

Er du lei av andres bråkete barn, small talk og null privatliv?

1. Nysgjerrige naboer

”Å, ble det ikke noe trening i dag?” Naboer som alltid skal kommentere på nye endringer, uansett hvor privat det er. Kommentere at hunden bare har vært ute to ganger i dag, eller ”Nå kommer det veldig mye røyk fra pipen deres, synes jeg.”

2. Ryddeplikt

Med mange naboer rundt er det vanlig å føle et ørlite press på at ting skal se ryddig og pent ut. Og da er det ekstra surt når naboen stirrer stygt fordi du har hatt et badekar stående i hagen i TO TIMER før du reiser på Lindum.

3. Andres bråkete barn

Det vil alltid være bråk på lekeplasser og i akebakker; det er greit. Men det er som regel ikke der barn oppholder seg. De skriker, løper, sykler, slår seg, hopper tau, hopper strikk og bråker gjerne rett utenfor huset ditt.

4. Må alltid matche i husfarger

Ville du heller hatt en gråtone på huset enn en kremfarge? Det er bare å glemme. ”Tenk så stygt det ville vært hvis husene våre hadde forskjellige farger,” sier de, mens du tenker at ingen bryr seg.

Foto: Getty Images

5. Må tåle andres irriterende vaner

Vi har tidligere skrevet om de mest vanlige nabokranglene, og de kommer som regel av at folk er forskjellige. Kvinne (50) liker best å klippe plenen om morgenen. Mann (44) blir aldri ferdig med plattingen, og sager planker året rundt. Jente (17) klarer ikke høre på musikk i lavt volum.

6. Hva skulle vi gjort uten gardiner?

Gardiner er til for å skjule seg bak når det er dugnad, når man skifter, når man peller seg i nesen, når man danser på kjøkkenet og når man ikke vil se naboen danse på kjøkkenet en fredagskveld.

7. Litt bråk skal klages på

Merkelig at de som ikke tåler litt støy er alltid de som bor i tette borettslag og rekkehus. Hvis du ser på en god film med surround-anlegget på, får du garantert en facebookmelding med en høflig forespørsel om du vær så snill kan skru ned lyden – ”vi hører knapt vår egen TV :)"

8. Herre- eller damebesøk må bortforklares

Selv om du i utgangspunktet ikke har gjort noe galt, får du alltid en trang til å forklare ”nei, du, det var bare en kompis som var på besøk. Har ikke sett han på lenge så han ble rett og slett hele natta, ja, haha, sånn går det.”

Foto: Getty Images

9. Small talk 

Ligner på punkt 1, men small talk krever at du er høflig i tillegg. "Og ellers da?" Når du egentlig bare vil fort og smertefritt komme deg på jobb, men blir nødt til å diskutere flyktningspolitikken klokken 7 om morgenen med naboen.

10. Hagen blir fellesområde med trampoline

Mange har kjøpt trampoline, innsett hva det innebærer og deretter fjernet den fordi hagen blir en lekeplass for hele nabolagets barn. Etterhvert kommer bekymringsmeldinger fra foreldre som krever at du kjøper sikkerhetsnett, stige og "du kan jo bare sette lås på den, da."

11. Privatlivet blir delt

Privatlivet til vegg i vegg-naboen blir ikke særlig privat når vekkerklokken ringer, sentrifugen på vaskemaskinen går, du hører hyrdestunden med partneren og energiske barn løper i trappene.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

06 januar 2016
Mer om Annet om boligen

Meld deg på Norges råeste julekalender

Annet om boligen Vi i villas julekalender har premier verdt over 10.000 kr hver dag og en badestamp til 55.000 kr i hovedpremie! Bli med på førjulsgavedrysset du også!

Slik slipper du flatt bilbatteri i vinter

Annet om boligen Bli flinkere til å vedlikeholde bilbatteriet og unngå å ikke få startet bilen i kulda.

Husk å stille klokka på søndag

Annet om boligen Vintertid is coming. Husk å stille klokka én time tilbake på søndag.

Mistet telefonen i do? Da bør du gjøre dette!

Annet om boligen Slik redder du din kjæreste eiendel fra druknedøden.

20 geniale iPhone-triks

Annet om boligen Vi blir overrasket hvis du kjenner til alle disse smarte iPhone-triksene.

Hva blir man våtest av: å gå eller løpe i regnet?

Annet om boligen Tror du at du vet svaret? Sjekk om du har riktig her!

1,7 millioner nordmenn har mistet NRKs FM-kanaler

Annet om boligen Onsdag 20. september ble FM-båndet kuttet på Østlandet. Kommersielle kanaler vil fortsette å bruke FM frem til 13. desember, men etter desember er det slutt for alle riksdekkende sendinger på FM-båndet. 

Pass på! Skiboksen på bilen kan være trafikkfarlig

Annet om boligen I en bråbrems kan ski og staver fyke ut fra boksen på taket og treffe andre trafikanter. I verre tilfeller er det selve skiboksen som sklir av.

11 problemer vi med samboer har

Annet om boligen I hodet ser du for deg hvor fint og sosialt det vil bli. I realiteten er det ingen lek å bo med noen, enten det er venner, kjæreste eller vilt fremmede.

Start treningen hjemme i stuen

Annet om boligen Unngå kaoset på treningssenteret ved å gjøre øvelser i fred og ro i din egen stue. Vi snakket med bloggeren Treningsfrue om når, hvor og hvordan.

Vond rygg? Slik måker du snø smartest!

Annet om boligen Får du vond rygg av å måke? Her er naprapatens tips til hvordan du skyfler unna snøen på den minst slitsomme måten.

Mat på Instagram vs. mat i virkeligheten

Annet om boligen Hvorfor er det alltid sånn at mat på sosiale medier alltid ser mye bedre ut enn maten man lager selv?

10 bygninger du må besøke før du dør

Annet om boligen Rare konstruksjoner, fargerike vegger og historiske betydninger - disse bygningene bør du besøke før det er for sent.

12 søte (men ikke helt uskyldige) katter og hunder

Annet om boligen Har du en hund eller katt? Da kjenner du deg sannsynligvis igjen i disse scenarioene: her er 12 hunder og katter som virkelig har rotet det til hjemme.....

12 takrenner som er seg selv nok

Annet om boligen Alle takrenner har samme funksjon. Men ikke alle takrenner har likt utseende. Disse 12 vannførerne tør å skille seg ut fra mengden.