Bilde: Getty Images

10 problemer vi i rekkehus har

Annet om boligen

Er du lei av andres bråkete barn, small talk og null privatliv?

1. Nysgjerrige naboer

”Å, ble det ikke noe trening i dag?” Naboer som alltid skal kommentere på nye endringer, uansett hvor privat det er. Kommentere at hunden bare har vært ute to ganger i dag, eller ”Nå kommer det veldig mye røyk fra pipen deres, synes jeg.”

2. Ryddeplikt

Med mange naboer rundt er det vanlig å føle et ørlite press på at ting skal se ryddig og pent ut. Og da er det ekstra surt når naboen stirrer stygt fordi du har hatt et badekar stående i hagen i TO TIMER før du reiser på Lindum.

3. Andres bråkete barn

Det vil alltid være bråk på lekeplasser og i akebakker; det er greit. Men det er som regel ikke der barn oppholder seg. De skriker, løper, sykler, slår seg, hopper tau, hopper strikk og bråker gjerne rett utenfor huset ditt.

4. Må alltid matche i husfarger

Ville du heller hatt en gråtone på huset enn en kremfarge? Det er bare å glemme. ”Tenk så stygt det ville vært hvis husene våre hadde forskjellige farger,” sier de, mens du tenker at ingen bryr seg.

Foto: Getty Images

5. Må tåle andres irriterende vaner

Vi har tidligere skrevet om de mest vanlige nabokranglene, og de kommer som regel av at folk er forskjellige. Kvinne (50) liker best å klippe plenen om morgenen. Mann (44) blir aldri ferdig med plattingen, og sager planker året rundt. Jente (17) klarer ikke høre på musikk i lavt volum.

6. Hva skulle vi gjort uten gardiner?

Gardiner er til for å skjule seg bak når det er dugnad, når man skifter, når man peller seg i nesen, når man danser på kjøkkenet og når man ikke vil se naboen danse på kjøkkenet en fredagskveld.

7. Litt bråk skal klages på

Merkelig at de som ikke tåler litt støy er alltid de som bor i tette borettslag og rekkehus. Hvis du ser på en god film med surround-anlegget på, får du garantert en facebookmelding med en høflig forespørsel om du vær så snill kan skru ned lyden – ”vi hører knapt vår egen TV :)"

8. Herre- eller damebesøk må bortforklares

Selv om du i utgangspunktet ikke har gjort noe galt, får du alltid en trang til å forklare ”nei, du, det var bare en kompis som var på besøk. Har ikke sett han på lenge så han ble rett og slett hele natta, ja, haha, sånn går det.”

Foto: Getty Images

9. Small talk 

Ligner på punkt 1, men small talk krever at du er høflig i tillegg. "Og ellers da?" Når du egentlig bare vil fort og smertefritt komme deg på jobb, men blir nødt til å diskutere flyktningspolitikken klokken 7 om morgenen med naboen.

10. Hagen blir fellesområde med trampoline

Mange har kjøpt trampoline, innsett hva det innebærer og deretter fjernet den fordi hagen blir en lekeplass for hele nabolagets barn. Etterhvert kommer bekymringsmeldinger fra foreldre som krever at du kjøper sikkerhetsnett, stige og "du kan jo bare sette lås på den, da."

11. Privatlivet blir delt

Privatlivet til vegg i vegg-naboen blir ikke særlig privat når vekkerklokken ringer, sentrifugen på vaskemaskinen går, du hører hyrdestunden med partneren og energiske barn løper i trappene.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

6 januar 2016

Dette bør du gjøre med bilen før vinteren

Her er bilekspertenes beste tips for å klaregjøre bilen til vinteren.

Slik går det når naturen overtar huset ditt

Har du lurt på hva som skjer med forlatte hus som stående år etter år? Ta en titt på disse 11 eksemplene og la deg imponere av hvor mektig naturen er.

Denne maskinen knuser ALT – kun ved hjelp av gummistrikker

Både store og små synes det kan være fantastisk å se at ting knuser. Vil du virkelig at splintene skal fyke, er dette oppfinnelsen for deg.

10 ting du har gjort feil hele livet

Ender hamburgeren ofte i fanget eller setter du isboksen rett i fryseren igjen? Her er ti tips på ting du bør gjøre annerledes.

10 smarte ting du ikke visste du kunne bruke gummistrikk til

Vil du gjerne være helten som åpner det harde lokket på syltetøyglasset lekende lett? Da er det bare å finne frem gummistrikken.

Dette er de smarteste og beste triksene vi oppdaget i 2016

I hele 2016 har vi delt våre beste tips og triks som gjør hverdagen enklere for deg. Her er våre favoritter, samt noen helt nye.

Slik får du loppene i tipp topp stand

Har du vært på loppemarked og gjort tidenes funn? Her er hvordan du får loppen så god som ny!

12 smarte bruksområder for plastdingsen fra brødposen

Den går vanligvis rett i søpla, men kan faktisk redde situasjonen i mange sammenhenger. Derfor bør du spare på brødklipsen!

Mat på Instagram vs. mat i virkeligheten

Hvorfor er det alltid sånn at mat på sosiale medier alltid ser mye bedre ut enn maten man lager selv?

Disse hjemmene har geniale, hemmelige rom

Her er de som har oppfyllt barndomsdrømmen om innviklede låser, skjulte innganger og hemmelige rom.

Gjør sykkelen din om til en el-sykkel

El-sykler er lette opp de bratte bakkene, men tunge for lommeboka. Derfor kan du nå gjøre din vanlige sykkel om til en el-sykkel.

Tidenes beste aprilsnarrer

Har du gått fem på? Trøst deg med at tusenvis har blitt lurt før deg!

Annonsørinnhold

Derfor er Moto Z smartere enn andre smarttelefoner

Smarttelefonen er det viktigste hverdags-verktøyet vi har, og det skulle bare mangle at den kan tilpasses unikt etter dine behov. Det får du med Moto Z.

Test: Hvilken bolig matcher deg?

Rekkehus, blokk eller villa? Finn ut hvor du passer til å bo!

10 bygninger du må besøke før du dør

Rare konstruksjoner, fargerike vegger og historiske betydninger - disse bygningene bør du besøke før det er for sent.