Getty Images
Getty Images

12 problemer katteeiere kjenner seg igjen i

Annet om boligen

Har du pus i hus? Da har du garantert stått overfor en eller flere av disse situasjonene, noen mer frustrerende enn andre.

1. Uventede gaver

Katten din kommer titt og ofte hjem med små trofeer, naturligvis i form av døde smådyr. Gleden er stor når pokalen ikke er helt død enda, men piper, blør og iler rundt på stuegulvet.

2. Alle møbler er kattemøbler

Uansett om du bruker en klikker, sprayflaske eller et høyt ”NEI!” – katten kvesser klørne akkurat der katten vil. 

3. Adrenalinkick

Små puser med for mye energi i kroppen får en gang i blant det man kaller "raptus" - gjerne klokken 3 på natten, og gjerne med tresko opp og ned trappen.

4. Innekatter

Katter som har levd hele livet innendørs kan være nysgjerrige på utgangsdøren, noe som gjør at huset ikke har hatt frisk luft på cirka 4 år.

5. Utekatter

Katter som har levd store deler av livet utendørs kan plutselig bestemme seg for å bli ute akkurat når det passer dem. Det er bra at de trives ute og sånn, men et lite signal om katten ikke er overkjørt hadde vært fint.

6. Røyting

Alle vet at du har katt. Det ser man nemlig på klærne dine. Hjemme ligger det minst 3 klesruller, og du har til og med en stående på jobben. Ikke at de egentlig hjelper særlig, men det føles bedre. 

Foto: Getty Images

7. Crazy Cat Lady

Selv om du ikke vrir hver eneste samtale inn på katten din (håper jeg?) har du fått - og svarer på - kallenavnet "Crazy Cat Lady." Egentlig tar du det som en kompliment, men det vil du aldri innrømme.

8. Turning og yoga

Tynnslitte nerver er en katteeiers yrkesskade. Katter skal nemlig helst vaske seg på toppen av trappen eller utforske livet på toppen av kjøleskapet, gjerne midt i en yogaøkt med sylskarp balanse.

9. Det enkle er ALLTID det beste

Har du investert i en deilig seng til det nye familiemedlemmet, kan vi garantere at plasten den kom i er mye mer interessant. Papp, plastikk, poser og garn er mye mer spennende for katten enn en myk seng eller økologisk katteleke - til alle katteeieres store frustrasjon.

10. Kos på egne premisser

Har du tid og lyst til å kose? Katten vil ikke. Har du ikke tid, mulighet eller lyst til å kose? Katten vil kose. 

11. Vond lek

Uansett hvor lett leken går, vil den som regel ende i kloring. Derfor får du ofte spørsmål om ”det går bra med deg, eller?” fordi du har lange, røde sår på armen.

12. Null privatliv

Tror du at du har koll på hvor katten din befinner seg? Glem det. Den står mellom bena dine når du lager mat, sniker seg inn på do etter deg og tar opp mer sengeplass enn en voksen mann.

Men vi kan ikke leve uten dem, kan vi?

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

29 desember 2015

Dette bør du gjøre med bilen før vinteren

Her er bilekspertenes beste tips for å klaregjøre bilen til vinteren.

Slik går det når naturen overtar huset ditt

Har du lurt på hva som skjer med forlatte hus som stående år etter år? Ta en titt på disse 11 eksemplene og la deg imponere av hvor mektig naturen er.

Denne maskinen knuser ALT – kun ved hjelp av gummistrikker

Både store og små synes det kan være fantastisk å se at ting knuser. Vil du virkelig at splintene skal fyke, er dette oppfinnelsen for deg.

10 ting du har gjort feil hele livet

Ender hamburgeren ofte i fanget eller setter du isboksen rett i fryseren igjen? Her er ti tips på ting du bør gjøre annerledes.

10 smarte ting du ikke visste du kunne bruke gummistrikk til

Vil du gjerne være helten som åpner det harde lokket på syltetøyglasset lekende lett? Da er det bare å finne frem gummistrikken.

Dette er de smarteste og beste triksene vi oppdaget i 2016

I hele 2016 har vi delt våre beste tips og triks som gjør hverdagen enklere for deg. Her er våre favoritter, samt noen helt nye.

Slik får du loppene i tipp topp stand

Har du vært på loppemarked og gjort tidenes funn? Her er hvordan du får loppen så god som ny!

12 smarte bruksområder for plastdingsen fra brødposen

Den går vanligvis rett i søpla, men kan faktisk redde situasjonen i mange sammenhenger. Derfor bør du spare på brødklipsen!

Mat på Instagram vs. mat i virkeligheten

Hvorfor er det alltid sånn at mat på sosiale medier alltid ser mye bedre ut enn maten man lager selv?

Disse hjemmene har geniale, hemmelige rom

Her er de som har oppfyllt barndomsdrømmen om innviklede låser, skjulte innganger og hemmelige rom.

Gjør sykkelen din om til en el-sykkel

El-sykler er lette opp de bratte bakkene, men tunge for lommeboka. Derfor kan du nå gjøre din vanlige sykkel om til en el-sykkel.

Tidenes beste aprilsnarrer

Har du gått fem på? Trøst deg med at tusenvis har blitt lurt før deg!

Annonsørinnhold

Derfor er Moto Z smartere enn andre smarttelefoner

Smarttelefonen er det viktigste hverdags-verktøyet vi har, og det skulle bare mangle at den kan tilpasses unikt etter dine behov. Det får du med Moto Z.

Test: Hvilken bolig matcher deg?

Rekkehus, blokk eller villa? Finn ut hvor du passer til å bo!