Getty Images
Getty Images

12 problemer katteeiere kjenner seg igjen i

Annet om boligen

Har du pus i hus? Da har du garantert stått overfor en eller flere av disse situasjonene, noen mer frustrerende enn andre.

1. Uventede gaver

Katten din kommer titt og ofte hjem med små trofeer, naturligvis i form av døde smådyr. Gleden er stor når pokalen ikke er helt død enda, men piper, blør og iler rundt på stuegulvet.

2. Alle møbler er kattemøbler

Uansett om du bruker en klikker, sprayflaske eller et høyt ”NEI!” – katten kvesser klørne akkurat der katten vil. 

3. Adrenalinkick

Små puser med for mye energi i kroppen får en gang i blant det man kaller "raptus" - gjerne klokken 3 på natten, og gjerne med tresko opp og ned trappen.

4. Innekatter

Katter som har levd hele livet innendørs kan være nysgjerrige på utgangsdøren, noe som gjør at huset ikke har hatt frisk luft på cirka 4 år.

5. Utekatter

Katter som har levd store deler av livet utendørs kan plutselig bestemme seg for å bli ute akkurat når det passer dem. Det er bra at de trives ute og sånn, men et lite signal om katten ikke er overkjørt hadde vært fint.

6. Røyting

Alle vet at du har katt. Det ser man nemlig på klærne dine. Hjemme ligger det minst 3 klesruller, og du har til og med en stående på jobben. Ikke at de egentlig hjelper særlig, men det føles bedre. 

Foto: Getty Images

7. Crazy Cat Lady

Selv om du ikke vrir hver eneste samtale inn på katten din (håper jeg?) har du fått - og svarer på - kallenavnet "Crazy Cat Lady." Egentlig tar du det som en kompliment, men det vil du aldri innrømme.

8. Turning og yoga

Tynnslitte nerver er en katteeiers yrkesskade. Katter skal nemlig helst vaske seg på toppen av trappen eller utforske livet på toppen av kjøleskapet, gjerne midt i en yogaøkt med sylskarp balanse.

9. Det enkle er ALLTID det beste

Har du investert i en deilig seng til det nye familiemedlemmet, kan vi garantere at plasten den kom i er mye mer interessant. Papp, plastikk, poser og garn er mye mer spennende for katten enn en myk seng eller økologisk katteleke - til alle katteeieres store frustrasjon.

10. Kos på egne premisser

Har du tid og lyst til å kose? Katten vil ikke. Har du ikke tid, mulighet eller lyst til å kose? Katten vil kose. 

11. Vond lek

Uansett hvor lett leken går, vil den som regel ende i kloring. Derfor får du ofte spørsmål om ”det går bra med deg, eller?” fordi du har lange, røde sår på armen.

12. Null privatliv

Tror du at du har koll på hvor katten din befinner seg? Glem det. Den står mellom bena dine når du lager mat, sniker seg inn på do etter deg og tar opp mer sengeplass enn en voksen mann.

Men vi kan ikke leve uten dem, kan vi?

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

29 desember 2015

Pass på! Skiboksen på bilen kan være trafikkfarlig

I en bråbrems kan ski og staver fyke ut fra boksen på taket og treffe andre trafikanter. I verre tilfeller er det selve skiboksen som sklir av.

11 problemer vi med samboer har

I hodet ser du for deg hvor fint og sosialt det vil bli. I realiteten er det ingen lek å bo med noen, enten det er venner, kjæreste eller vilt fremmede.

Start treningen hjemme i stuen

Unngå kaoset på treningssenteret ved å gjøre øvelser i fred og ro i din egen stue. Vi snakket med bloggeren Treningsfrue om når, hvor og hvordan.

Vond rygg? Slik måker du snø smartest!

Får du vond rygg av å måke? Her er naprapatens tips til hvordan du skyfler unna snøen på den minst slitsomme måten.

Mat på Instagram vs. mat i virkeligheten

Hvorfor er det alltid sånn at mat på sosiale medier alltid ser mye bedre ut enn maten man lager selv?

10 bygninger du må besøke før du dør

Rare konstruksjoner, fargerike vegger og historiske betydninger - disse bygningene bør du besøke før det er for sent.

12 søte (men ikke helt uskyldige) katter og hunder

Har du en hund eller katt? Da kjenner du deg sannsynligvis igjen i disse scenarioene: her er 12 hunder og katter som virkelig har rotet det til hjemme.....

Dette er de smarteste og beste triksene vi oppdaget i 2016

I hele 2016 har vi delt våre beste tips og triks som gjør hverdagen enklere for deg. Her er våre favoritter, samt noen helt nye.

Test: Hvilken bolig matcher deg?

Rekkehus, blokk eller villa? Finn ut hvor du passer til å bo!

Gode råd når du skal leie ut boligen via Airbnb

Se Airbnbs egne råd til hvordan du trygt leier ut boligen din og hvordan du finner drømmedestinasjonen som gjest.

Annonsørinnhold

Derfor er Moto Z smartere enn andre smarttelefoner

Smarttelefonen er det viktigste hverdags-verktøyet vi har, og det skulle bare mangle at den kan tilpasses unikt etter dine behov. Det får du med Moto Z.

Denne maskinen knuser ALT – kun ved hjelp av gummistrikker

Både store og små synes det kan være fantastisk å se at ting knuser. Vil du virkelig at splintene skal fyke, er dette oppfinnelsen for deg.

14 ting alle opplever på Ikea

En runde på Ikea er ikke hverdagskost, uansett hva du er på utkikk etter.

Rensing av drikkevann

Endelig foreligger testen av diverse vannrensesystemer foretatt av Teknologisk Institutt i Oslo. Her er de klare fakta!