Getty Images
Getty Images

15 fordeler ved å bo helt alene

Annet om boligen

En samboer er sosialt, billig og koselig. Men å bo alene er gøy, stressfritt og superenkelt!

Det er noe helt spesielt ved det å ha et sted å bo uten noen andre. Første gangen kan det føles veldig skummelt og ensomt, men etter et par måneder eller år er det ren luksus.

Vi lever i en stressende verden der alle skal på og tilgjengelig hele dagen, og det skal skje noe hele tiden. Derfor er det deilig å låse døra, vite at du er helt alene hjemme og deretter ta av buksa og slenge den på gulvet. Fordi du kan.

Les også: 11 problemer vi med samboer har

1. Det er innafor å bli i senga til langt ut på dagen. Det er ingen som kritiserer deg for å ikke gå ut i det hele tatt den dagen, og det er ingen som ser at du ikke har på deg noe annet enn pysj.

2. Ingen krangling over hvem sin tur det er til å vaske badet, tømme oppvaskmaskinen eller ta ut søpla. Enten så gidder du selv, eller så blir det ikke gjort.

3. Temperaturen er hele tiden innstilt etter hva du selv foretrekker, og det er skikkelig luksus. Selv om det plussgrader og du sikkert kunne tatt på deg et par sokker så MÅ DU IKKE, bare fordi du kan. TENK!

Les også: Slik finner du skatter på Finn.no

4. Motivasjonen til å rydde og holde hjemmet rent er cirka 10000 ganger høyere når det kun er ditt eget rot som ligger slengt. 

5. Det er ingen som ber deg om å dempe deg hvis du får et innfall og bare MÅ synge hvis Michael Jackson blir spilt på radio. Da har du bare deg selv å svare for angående den forferdelige sangstemmen.

6. Du blir herskeren over fjernkontrollen. Ikke bare den, men også Netflixvalget er ditt, i tillegg til avgjørelsen om TV'en i det hele tatt skal stå på.

7. Etter en slitsom uke er det deilig å slenge seg ned i sofaen en lørdagskveld (og bli der!) uten at noen skal gi deg dårlig samvittighet for at du ikke er ute og bruker pengene dine på alkohol. Sjansen for å bli dratt ut etter bena er også betydelig mindre hvis du i tillegg låser døra.

8. Sjokoladen du har gledet deg til å spise i hele dag forsvinner aldri på mystisk vis. Eller den ene perfekte avokadoen du fant i butikken ligger fremdeles på kjøkkenbenken om morgenen, og ikke halvspist i søpla.

Les også: Start treningen hjemme i stuen

9. Interiøret hjemme har du valgt ut helt selv, så eventuelle fornærmelser kan du svare på selv. Du trenger altså ikke unnskylde russelua samboeren insisterer på å ha hengende i stuen, eller bokstaver og ord som staver ut den ene klisjeen etter den andre.

10. Du kan, med god samvittighet, kjøpe det myke og litt dyrere dopapiret uten at noen skal klage på at det er unødvendig. Luksus i hverdagen er sterkt undervurdert!

11. Pizza til middag hver.eneste.dag.

12. Hva er vitsen i å ha på seg bukse når du ikke trenger å se presentabel ut for noen andre enn deg selv? De som bor alene har sikkert sjeldent på seg bukse, og fenomenet inntreffer nok oftere enn de vil innrømme. Det er jo så deilig å ta av seg buksa når man kommer hjem!

13. Dessverre har samboere eller romkamerater ofte en tendens til å ta med seg venner hjem (av en eller annen grunn?) noe som tvinger deg til å være sosial når du egentlig bare vil grave deg under dyna. Så klart, du kan sikkert si at du har hodepine, men det er grenser for hvor mange ganger du bruke den unnskyldningen på rad...

Les også: Gode råd når du skal leie ut boligen via Airbnb

14. Når du er herre i ditt eget hjem, vil du alltid kunne bestemme hvilken vei dorullen skal henge. Om du vil henge den inn mot veggen BARE FORDI DU KAN, eller den riktige veien (som er ut, så klart) er helt opp til deg.

15. Som aleneboer vil du aldri trenge å stå i dusjkø igjen. Sjampoen din vil til og med være like full som da du brukte den sist, og alt av hår i sluket vil være ditt eget. Ikke dårlig!

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

05. februar 2016
Mer om Annet om boligen

Mistet telefonen i do? Da bør du gjøre dette!

Annet om boligen Slik redder du din kjæreste eiendel fra druknedøden.

20 geniale iPhone-triks

Annet om boligen Vi blir overrasket hvis du kjenner til alle disse smarte iPhone-triksene.

Hva blir man våtest av: å gå eller løpe i regnet?

Annet om boligen Tror du at du vet svaret? Sjekk om du har riktig her!

1,7 millioner nordmenn har mistet NRKs FM-kanaler

Annet om boligen Onsdag 20. september ble FM-båndet kuttet på Østlandet. Kommersielle kanaler vil fortsette å bruke FM frem til 13. desember, men etter desember er det slutt for alle riksdekkende sendinger på FM-båndet. 

Pass på! Skiboksen på bilen kan være trafikkfarlig

Annet om boligen I en bråbrems kan ski og staver fyke ut fra boksen på taket og treffe andre trafikanter. I verre tilfeller er det selve skiboksen som sklir av.

11 problemer vi med samboer har

Annet om boligen I hodet ser du for deg hvor fint og sosialt det vil bli. I realiteten er det ingen lek å bo med noen, enten det er venner, kjæreste eller vilt fremmede.

Start treningen hjemme i stuen

Annet om boligen Unngå kaoset på treningssenteret ved å gjøre øvelser i fred og ro i din egen stue. Vi snakket med bloggeren Treningsfrue om når, hvor og hvordan.

Vond rygg? Slik måker du snø smartest!

Annet om boligen Får du vond rygg av å måke? Her er naprapatens tips til hvordan du skyfler unna snøen på den minst slitsomme måten.

Mat på Instagram vs. mat i virkeligheten

Annet om boligen Hvorfor er det alltid sånn at mat på sosiale medier alltid ser mye bedre ut enn maten man lager selv?

10 bygninger du må besøke før du dør

Annet om boligen Rare konstruksjoner, fargerike vegger og historiske betydninger - disse bygningene bør du besøke før det er for sent.

12 søte (men ikke helt uskyldige) katter og hunder

Annet om boligen Har du en hund eller katt? Da kjenner du deg sannsynligvis igjen i disse scenarioene: her er 12 hunder og katter som virkelig har rotet det til hjemme.....

12 takrenner som er seg selv nok

Annet om boligen Alle takrenner har samme funksjon. Men ikke alle takrenner har likt utseende. Disse 12 vannførerne tør å skille seg ut fra mengden.

Dette er de smarteste og beste triksene vi oppdaget i 2016

Annet om boligen I hele 2016 har vi delt våre beste tips og triks som gjør hverdagen enklere for deg. Her er våre favoritter, samt noen helt nye. 

Test: Hvilken bolig matcher deg?

Annet om boligen Rekkehus, blokk eller villa? Finn ut hvor du passer til å bo!

Gode råd når du skal leie ut boligen via Airbnb

Annet om boligen Se Airbnbs egne råd til hvordan du trygt leier ut boligen din og hvordan du finner drømmedestinasjonen som gjest.