Getty Images
Getty Images

15 fordeler ved å bo helt alene

Annet om boligen

En samboer er sosialt, billig og koselig. Men å bo alene er gøy, stressfritt og superenkelt!

Det er noe helt spesielt ved det å ha et sted å bo uten noen andre. Første gangen kan det føles veldig skummelt og ensomt, men etter et par måneder eller år er det ren luksus.

Vi lever i en stressende verden der alle skal på og tilgjengelig hele dagen, og det skal skje noe hele tiden. Derfor er det deilig å låse døra, vite at du er helt alene hjemme og deretter ta av buksa og slenge den på gulvet. Fordi du kan.

Les også: 11 problemer vi med samboer har

1. Det er innafor å bli i senga til langt ut på dagen. Det er ingen som kritiserer deg for å ikke gå ut i det hele tatt den dagen, og det er ingen som ser at du ikke har på deg noe annet enn pysj.

2. Ingen krangling over hvem sin tur det er til å vaske badet, tømme oppvaskmaskinen eller ta ut søpla. Enten så gidder du selv, eller så blir det ikke gjort.

3. Temperaturen er hele tiden innstilt etter hva du selv foretrekker, og det er skikkelig luksus. Selv om det plussgrader og du sikkert kunne tatt på deg et par sokker så MÅ DU IKKE, bare fordi du kan. TENK!

Les også: Slik finner du skatter på Finn.no

4. Motivasjonen til å rydde og holde hjemmet rent er cirka 10000 ganger høyere når det kun er ditt eget rot som ligger slengt. 

5. Det er ingen som ber deg om å dempe deg hvis du får et innfall og bare MÅ synge hvis Michael Jackson blir spilt på radio. Da har du bare deg selv å svare for angående den forferdelige sangstemmen.

6. Du blir herskeren over fjernkontrollen. Ikke bare den, men også Netflixvalget er ditt, i tillegg til avgjørelsen om TV'en i det hele tatt skal stå på.

7. Etter en slitsom uke er det deilig å slenge seg ned i sofaen en lørdagskveld (og bli der!) uten at noen skal gi deg dårlig samvittighet for at du ikke er ute og bruker pengene dine på alkohol. Sjansen for å bli dratt ut etter bena er også betydelig mindre hvis du i tillegg låser døra.

8. Sjokoladen du har gledet deg til å spise i hele dag forsvinner aldri på mystisk vis. Eller den ene perfekte avokadoen du fant i butikken ligger fremdeles på kjøkkenbenken om morgenen, og ikke halvspist i søpla.

Les også: Start treningen hjemme i stuen

9. Interiøret hjemme har du valgt ut helt selv, så eventuelle fornærmelser kan du svare på selv. Du trenger altså ikke unnskylde russelua samboeren insisterer på å ha hengende i stuen, eller bokstaver og ord som staver ut den ene klisjeen etter den andre.

10. Du kan, med god samvittighet, kjøpe det myke og litt dyrere dopapiret uten at noen skal klage på at det er unødvendig. Luksus i hverdagen er sterkt undervurdert!

11. Pizza til middag hver.eneste.dag.

12. Hva er vitsen i å ha på seg bukse når du ikke trenger å se presentabel ut for noen andre enn deg selv? De som bor alene har sikkert sjeldent på seg bukse, og fenomenet inntreffer nok oftere enn de vil innrømme. Det er jo så deilig å ta av seg buksa når man kommer hjem!

13. Dessverre har samboere eller romkamerater ofte en tendens til å ta med seg venner hjem (av en eller annen grunn?) noe som tvinger deg til å være sosial når du egentlig bare vil grave deg under dyna. Så klart, du kan sikkert si at du har hodepine, men det er grenser for hvor mange ganger du bruke den unnskyldningen på rad...

Les også: Gode råd når du skal leie ut boligen via Airbnb

14. Når du er herre i ditt eget hjem, vil du alltid kunne bestemme hvilken vei dorullen skal henge. Om du vil henge den inn mot veggen BARE FORDI DU KAN, eller den riktige veien (som er ut, så klart) er helt opp til deg.

15. Som aleneboer vil du aldri trenge å stå i dusjkø igjen. Sjampoen din vil til og med være like full som da du brukte den sist, og alt av hår i sluket vil være ditt eget. Ikke dårlig!

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

5 februar 2016

Dette bør du gjøre med bilen før vinteren

Her er bilekspertenes beste tips for å klaregjøre bilen til vinteren.

Slik går det når naturen overtar huset ditt

Har du lurt på hva som skjer med forlatte hus som stående år etter år? Ta en titt på disse 11 eksemplene og la deg imponere av hvor mektig naturen er.

Denne maskinen knuser ALT – kun ved hjelp av gummistrikker

Både store og små synes det kan være fantastisk å se at ting knuser. Vil du virkelig at splintene skal fyke, er dette oppfinnelsen for deg.

10 ting du har gjort feil hele livet

Ender hamburgeren ofte i fanget eller setter du isboksen rett i fryseren igjen? Her er ti tips på ting du bør gjøre annerledes.

10 smarte ting du ikke visste du kunne bruke gummistrikk til

Vil du gjerne være helten som åpner det harde lokket på syltetøyglasset lekende lett? Da er det bare å finne frem gummistrikken.

Dette er de smarteste og beste triksene vi oppdaget i 2016

I hele 2016 har vi delt våre beste tips og triks som gjør hverdagen enklere for deg. Her er våre favoritter, samt noen helt nye.

Slik får du loppene i tipp topp stand

Har du vært på loppemarked og gjort tidenes funn? Her er hvordan du får loppen så god som ny!

12 smarte bruksområder for plastdingsen fra brødposen

Den går vanligvis rett i søpla, men kan faktisk redde situasjonen i mange sammenhenger. Derfor bør du spare på brødklipsen!

Mat på Instagram vs. mat i virkeligheten

Hvorfor er det alltid sånn at mat på sosiale medier alltid ser mye bedre ut enn maten man lager selv?

Disse hjemmene har geniale, hemmelige rom

Her er de som har oppfyllt barndomsdrømmen om innviklede låser, skjulte innganger og hemmelige rom.

Gjør sykkelen din om til en el-sykkel

El-sykler er lette opp de bratte bakkene, men tunge for lommeboka. Derfor kan du nå gjøre din vanlige sykkel om til en el-sykkel.

Tidenes beste aprilsnarrer

Har du gått fem på? Trøst deg med at tusenvis har blitt lurt før deg!

Annonsørinnhold

Derfor er Moto Z smartere enn andre smarttelefoner

Smarttelefonen er det viktigste hverdags-verktøyet vi har, og det skulle bare mangle at den kan tilpasses unikt etter dine behov. Det får du med Moto Z.

Test: Hvilken bolig matcher deg?

Rekkehus, blokk eller villa? Finn ut hvor du passer til å bo!

10 bygninger du må besøke før du dør

Rare konstruksjoner, fargerike vegger og historiske betydninger - disse bygningene bør du besøke før det er for sent.