Få mer ut av iPhonen din med disse smarte tipsene
Få mer ut av iPhonen din med disse smarte tipsene Bilde: Pixabay

20 geniale iPhone-triks

Annet om boligen

Vi blir overrasket hvis du kjenner til alle disse smarte iPhone-triksene. 

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder antall iPhones per innbygger. Og Apple-telefonene er fantastisk bra, det skal de ha. 

Det er en rekke kule funksjoner i en iPhone, men mange av disse egenskapene går under radaren på de fleste av oss. De færreste iPhone-brukere utnytter nemlig det fulle potensialet i disse høyteknologiske vidunderapparatene. 

Så for at du skal få litt mer utbytte og glede av telefonen din, har vi samlet 20 geniale triks som vil gjøre iPhone-hverdagen din litt enklere. Eller morsomme. Eller begge deler.  

 

1.  Lad raskere i Flymodus

De fleste iPhone-eiere vet viktigheten av en oppladet telefon, og kan dermed ha glede av tipset om å sette telefonen i Flymodus når man lader.

Les også:

Hobbykokkens favoritter

God redskap er mer en halve jobben! De beste kjøkkenmaskinene ser nesten likedan ut som for 30-40 år siden, og er så solide at de går i arv.

I flymodus skrur telefonen av mange funksjoner som drar batteri, og dermed går ladeprosessen litt kjappere. (Det samme gjelder andre veien, hvis du vil spare batteri)

Funksjonen finner du helt øverst på Innstillinger, eller øverst til venstre når du swiper opp (se neste punkt).

 

2. Swipe opp for rask tilgang

Noen gang gått glipp av et blinkskudd fordi du ikke fikk opp kameraet i tide? Vel, den tid er forbi. Du kan nemlig omgå kodelåsen og hoppe rett til en hurtigmeny ved å bare swipe opp på skjermen, enten telefonen er låst eller åpnet.

Les også:

Derfor bør du legge en mynt i fryseren

Dette trikset er genialt - og kan redde deg fra en uhyggelig opplevelse når du kommer hjem fra ferie.

Her får du umiddelbart tilgang til kamera, lommelykt, klokke og flere andre kjekke funksjoner.

 

3. Forskjellig lysstyrke på lommelykten

I hurtigmenyen kan du som nevnt skru på lommelykten – og denne kan faktisk kan lyse i tre forskjellige lysstyrker. Ja, det er sant! Bare trykk og hold lommelyktsymbolet inne, så vil du få opp valget.

 

Les også:

Genialt triks: Bekjemp bladlus i epletrær og andre frukttrær med teip

Og nei - det er ikke bladlusene du skal fange med teip. Det er bladlusenes beste venn og allierte som målet: mauren.

4. Bruk iPhonen som vater

iPhonen kan sies å være verktøy, men at den faktisk er et ordentlig verktøy er det ikke alle som vet. Men hvis du går inn på appen Kompass og derfra swiper til venstre så får du opp et temmelig presist vater. Veldig kjekt hvis du skal sette opp hyller eller annet som skal være dønn rett. 

 

5. Blinkende varsler

Hvis du vil ha varslinger fra telefonen uten forstyrrende lyder og vibrasjoner, kan du sette den til å blinke når du får meldinger og den slags. Gå inn på: Generelt > Tilgjengelighet > LED-blink for varsler

 

6. Lås fokus på kameraet

iPhone er kjent for sitt gode kamera, men selv iPhone-kameraet kan bli lurt av lysforhold, bevegelige objekter i bildet og annet. Derfor er et kjekt triks å trykke på skjermen og holde inne på det du vil fokusere på når du tar bilde.

Da låser kameraet fokus og lys. I tillegg kan du også justere lyset opp og ned ved å dra forsiktig opp og ned over skjermen.

 

7. "Sov godt", hilsen iPhone

I appen Klokke finner du funksjonen Leggetid. Her kan du sette telefonen til å gi deg påminnelser om når det er på tide å komme seg i seng, og/eller når det er på tide å stå opp. En kjekk funksjon for oss folk med lakenskrekk.

 

8. Hva trekker strøm? 

Lei av at iPhonen fort går tom for strøm? Sjekk batterifunksjonen og finn ut hvem synderen er! Gå inn på: Innstillinger > Batteri og scroll ned. Her ser du hvilke apps som trekker hvor mye strøm, angitt i prosent.

 

9. Ta bilde uten å røre telefonen

For godt til å være sant? Neida. For selvom iPhone-kameraets hovedknapp er på skjermen, kan du også fotografere ved å trykke på en av volumknappene. 

Dermed, når telefonen er koblet til et par kompatible øretelefoner, vil øretelefonenes volumknapper også fungere som utløserknapper. Et praktisk triks hvis du trenger at kameraet er helt i ro når du tar bilde.

 

10. Skjul bilder

En av de beste tingene ved en iPhone er at man alltid har et kamera tilgjengelig. Men dette er også skummelt, for det gjør at vi helt enkelt kan ta flaue og fæle og pinlige bilder, og bare la de ligge på kamerarullen.

Og så spør sjefen plutselig om hun kan ta en titt på bildene din ...Da er det greit hvis du har brukt funksjonen Skjul bilde.   

Funksjonen får du slik: Gå inn på bildet du vil skjule > Del > Skjul. Dette gjør de utvalgte bildene "usynlige", bortsett fra i visningsformatet Album

 

11. Fjern siste inntasting på kalkulatoren

Har du noen gang opplevd å være midt i et komplisert regnestykke og trykket feil tast på kalkulatoren, og vært nødt til å starte på nytt? Den tid er over!

For hvis du tar fingeren over tallet du har skrevet inn og swiper til venste eller høyre, så fjerner du det siste tallet du har skrevet inn! Ganske genialt.  

 

12. Se flere funksjoner i kalkulatoren

Apropos genialt; Er du et matematisk geni med behov for flere funksjoner enn det den vanlige iPhone-kalkulatoren tilbyr? Vel, bare snu telefonen i vannrett posisjon og du vil få opp et vell av nye, mer avanserte funksjoner. 

 

 

13. Bruk kallenavn på kontaktene dine

Har du en eller flere kontakter med et spesielt kallenavn? Da kan du legge til dette ved å gå inn på kontakten det gjelder, deretter  > Rediger > Legg til felt > Kallenavn - eller en av de andre mulighetene der. 

Dermed vil Siri si kallenavnet når vedkommende ringer, og du kan også søke frem kontakten med kallenavnet. 

 

14. Fyll inn nødinfo

Nødinfo er en del av iPhonens Helse-app, og er en meget personlig funksjon. For her kan du fylle inn vitale opplysninger om deg selv, som for eksempel blodtype, allergier, hva slags medisiner du går på også videre.    

Disse opplysningene kan så være tilgjengelige direkte fra en låst skjerm, selv uten kode. Dette er selvfølgelig en fordel hvis eieren har alvorligse

kan være en store fordel, hvis ejeren af en iPhone for eksempel i tilfælde af en ulykke bliver fundet i en tilstand, hvor man ikke kan få kontakt med vedkommende. 

 

15. Airdrop bilder

Sende bilde eller video til en venn? Bruk airdrop!

 

16. Swipe ned for søk (evt i innstillinger)

kontakter, mail, meldinger, kalender, notater, wike med mer

Der var engang, hvor det var et mareridt at finde den funktion, man søgte, på sin iPhone. Den tid er forbi. I indstillinger er der nu også på iPhone en dialogboks med et tydeligt forstørrelsesglas. Her kan du taste det ind, du søger - så gør iPhonen resten for dig.

 

17. se når meldingene er sendt (dra til venstre)

egqækfæo

 

18. skru ned i lyset i mørket

innstillinger / skjerm og lysstyrke

 

19. hold inne punktum for å få opp forskjellige (.com, .no etc)

æfoewsjhfe

 

20. ukenummer i kalender

innstillnger / kalender / vis ukenummer

29 august 2017
Mer om Annet om boligen

Meld deg på Norges råeste julekalender

Annet om boligen Vi i villas julekalender har premier verdt over 10.000 kr hver dag og en badestamp til 55.000 kr i hovedpremie! Bli med på førjulsgavedrysset du også!

Slik slipper du flatt bilbatteri i vinter

Annet om boligen Bli flinkere til å vedlikeholde bilbatteriet og unngå å ikke få startet bilen i kulda.

Husk å stille klokka på søndag

Annet om boligen Vintertid is coming. Husk å stille klokka én time tilbake på søndag.

Mistet telefonen i do? Da bør du gjøre dette!

Annet om boligen Slik redder du din kjæreste eiendel fra druknedøden.

Hva blir man våtest av: å gå eller løpe i regnet?

Annet om boligen Tror du at du vet svaret? Sjekk om du har riktig her!

1,7 millioner nordmenn har mistet NRKs FM-kanaler

Annet om boligen Onsdag 20. september ble FM-båndet kuttet på Østlandet. Kommersielle kanaler vil fortsette å bruke FM frem til 13. desember, men etter desember er det...

Pass på! Skiboksen på bilen kan være trafikkfarlig

Annet om boligen I en bråbrems kan ski og staver fyke ut fra boksen på taket og treffe andre trafikanter. I verre tilfeller er det selve skiboksen som sklir av.

11 problemer vi med samboer har

Annet om boligen I hodet ser du for deg hvor fint og sosialt det vil bli. I realiteten er det ingen lek å bo med noen, enten det er venner, kjæreste eller vilt fremmede.

Start treningen hjemme i stuen

Annet om boligen Unngå kaoset på treningssenteret ved å gjøre øvelser i fred og ro i din egen stue. Vi snakket med bloggeren Treningsfrue om når, hvor og hvordan.

Mat på Instagram vs. mat i virkeligheten

Annet om boligen Hvorfor er det alltid sånn at mat på sosiale medier alltid ser mye bedre ut enn maten man lager selv?

10 bygninger du må besøke før du dør

Annet om boligen Rare konstruksjoner, fargerike vegger og historiske betydninger - disse bygningene bør du besøke før det er for sent.

12 søte (men ikke helt uskyldige) katter og hunder

Annet om boligen Har du en hund eller katt? Da kjenner du deg sannsynligvis igjen i disse scenarioene: her er 12 hunder og katter som virkelig har rotet det til hjemme...

12 takrenner som er seg selv nok

Annet om boligen Alle takrenner har samme funksjon. Men ikke alle takrenner har likt utseende. Disse 12 vannførerne tør å skille seg ut fra mengden.

Dette er de smarteste og beste triksene vi oppdaget i 2016

Annet om boligen I hele 2016 har vi delt våre beste tips og triks som gjør hverdagen enklere for deg. Her er våre favoritter, samt noen helt nye.