Lukkbare plastposer kan redde mange situasjoner, ikke bare på kjøkkenet.
Lukkbare plastposer kan redde mange situasjoner, ikke bare på kjøkkenet. Bilde: iStock

9 ting du kan bruke lynlåsposer til

Annet om boligen

Plastposer med lukkeløsning er geniale til matpakker og snacks, men har du tenkt på at de også kan brukes til å elte deig og holde styr på strømpebukser?

Gjenbrukbare poser med mange formål

Plastposer med lukkeløsning eller såkalte lynlåsposer eller ziplock-poser kan bidra med små mirakler på kjøkkenet – eller andre steder i husholdningen. Kanskje har du allerede oppdaget hvor praktiske posene kan være?

Uansett om dette er en ny oppdagelse eller du allerede er fan, vil du garantert få noen gode ideer her:   

1. Fjern tyggegummi og stearin fra duken, sofaen eller gulvteppet

Gni en lukkbar plastpose fylt med isbiter på tyggegummien eller stearinflekken til det stivner. Knus deretter flekken med en stump gjenstand og støvsug restene. Den frosne stearinflekken kan du forsiktig pelle bort. 

2. Sorter strømpebukser

Nude, tan, shine, matt, 20 denier, 40 denier og så videre. Utvalget av strømpebuker er kjempestort, og det kan være vanskelig å holde styr på dem når de først er pakket ut av emballasjen. Sorter dem i forskjellige lynlåsposer med en merkelapp der det står hvilken størrelse, modell og farge de har. Dermed havner du aldri mer i strømpebuksekrise når du skal lete frem den rette. 

Les også:

6 alternative bruksområder for gardinstangen

Justerbare teleskopstenger kan bruke til mye smart, i tillegg til vanlige oppgaver som å henge opp dusjforheng og gardiner.

3. Frys hjemmelaget suppe

Fyll posen med suppe og legg den flatt i fryseren. På det måten kan du enkelt stable frosne supper i fryseren, og de tar opp minimalt med plass. 

4. Legg is på en skade

Har du skadet deg på en måte som krever umiddelbar kuldebehandling, kan du lett lage din egen ispose ved å fylle en lukkbar plastpose med isbiter. 

5. Beskytt håndvesken din 

Legg pudder og annen sminke som kan sette flekker i en lukkbar plastpose før du pakker det med i vesken. Da unngår du typiske ulykker, som at sminken lekker og setter flekker overalt i vesken din.

Les også:

Overlev på glattisen – strø riktig

Når det blir ren hålke på gårdsplassen, kan det være direkte livsfarlig å bevege seg ut. Vi gir deg de beste rådene for hvordan du strør riktig.

6. Elt deig

Legg deigen i en lynlåspose når du skal elte den. Når du elter utenpå plastposen slipper du å få klissete deign på fingrene. Alternativt kan du også stikke hendene ned i to poser, og bruke dem som en form for hansker. 

7. Samle urter fra hagen

Samle inn urter fra hagen før vinterens kulde setter inn. Vask dem, tørk dem og frys dem ned i lukkbare plastposer, så har du et lager klart til vinterhalvåret. Dette er også en super måte å bevare urter du kjøper i butikken, som har lett for å dø på kjøkkenbenken før du rekker å bruke dem opp

8. Bruk som sprøytepose

Klipp et lite hjørne av en ziplock-plastpose og bruk den som sprøytepose for å dekorere kaker. Helt uten klin!  

9. Knus kjeks

Fyll plastposen med kjeksen du vil knuse, lukk igjen og rull over med en kjevle. Dermed har du perfekte smuler til for eksempel ostekakebunn eller panering. 

Vi vil gjerne sende deg flere god tips og triks – meld deg på vårt gratis nyhetsbrev her

16. januar 2017
Mer om Annet om boligen

10 ting med vinteren alle foreldre kjenner til

Annet om boligen Barn er herlige. Vinter er flott. Men sammen kan de to by på utfordringer vi foreldre bærer med oss resten av livet. 

Slik slipper du flatt bilbatteri i vinter

Annet om boligen Bli flinkere til å vedlikeholde bilbatteriet og unngå å ikke få startet bilen i kulda.

1,7 millioner nordmenn har mistet NRKs FM-kanaler

Annet om boligen Onsdag 20. september ble FM-båndet kuttet på Østlandet. Kommersielle kanaler vil fortsette å bruke FM frem til 13. desember, men etter desember er det...

Husk å stille klokka på søndag

Annet om boligen Vintertid is coming. Husk å stille klokka én time tilbake på søndag. 

20 geniale iPhone-triks

Annet om boligen Vi blir overrasket hvis du kjenner til alle disse smarte iPhone-triksene.

12 takrenner som er seg selv nok

Annet om boligen Alle takrenner har samme funksjon. Men ikke alle takrenner har likt utseende. Disse 12 vannførerne tør å skille seg ut fra mengden.

Mistet telefonen i do? Da bør du gjøre dette!

Annet om boligen Slik redder du din kjæreste eiendel fra druknedøden.

Vinn store premier hver dag i vår julekalender

Annet om boligen Vi i villas julekalender har premier verdt over 10.000 kr hver dag og en badestamp til 55.000 kr i hovedpremie! Bli med på førjulsgavedrysset du også!

Sjekk her hvor perfekt fridagene faller til neste år

Annet om boligen Vi viser deg hvordan du får mest mulig fri.

Start treningen hjemme i stuen

Annet om boligen Unngå kaoset på treningssenteret ved å gjøre øvelser i fred og ro i din egen stue. Vi snakket med bloggeren Treningsfrue om når, hvor og hvordan.

Gode råd når du skal leie ut boligen via Airbnb

Annet om boligen Se Airbnbs egne råd til hvordan du trygt leier ut boligen din og hvordan du finner drømmedestinasjonen som gjest.

12 problemer katteeiere kjenner seg igjen i

Annet om boligen Har du pus i hus? Da har du garantert stått overfor en eller flere av disse situasjonene, noen mer frustrerende enn andre.

Apps til hus og hjem

Annet om boligen Hvor mange ganger har du lurt på hvilke dimensjoner vinduet ditt har, eller stått på IKEA og lurt på om den kommoden får plass på soverommet? Her er appene som hjelper deg.

Aktuelle produkter

Annet om boligen Aktuelle produkter fra Vi i Villa 2-2011.

Jeg og mitt hus: Otto Robsahm

Annet om boligen Otto Robsahm – aktuell med Sinnasnekker’n på TVNorge.