Så lett tiner du opp dørlåsen

Annet om boligen

Har vinterkulda gjort at dørlåsen i bilen har frosset igjen? Med disse triksene kommer du deg lett inn i bilen igjen.

Hva gjør man når dørlåsen på bilen er gjennomfrosset?
Hva gjør man når dørlåsen på bilen er gjennomfrosset? Bilde: iStockphoto

Dette var et stort problem før de automatiske billåsene dukket opp. Hadde bilen hadde stått ute en iskald vinternatt, panikken raskt bre seg når man  kom ut til bilen en tidlig morgen og det var helt umulig å låse opp bilen.

Det beste er selvfølgelig å forberede seg på forhånd og unngå problemet, men hvis du først sitter i saksa så kan disse metodene være redningen. Alle disse triksene egner seg også til frosne sykkellåser som må låses opp med nøkkel.

5 triks for å få opp døren

#1 Varm opp nøkkelen noen sekunder med en lighter eller fyrstikk. Men vær forsiktig, hvis du har en elektronisk bilnøkkel som av en eller annen grunn ikke fungerer, og du må ty til den manuelle nøkkelen. Varmen fra ilden kan skade elektronikken.

#2 Bruk et sugerør eller et annet smalt rør. Pust varm luft inn i låsen gjennom røret. Det vil ofte være nok.

#3 Bruk en elektrisk hårtørker til å blåse varm luft inn i låsen. Dette krever naturligvis at du har strøm i nærheten av bilen og kan bli tidkrevende hvis du må trekke ledning.

#4 Så en ganske utradisjonell metode: Har du tilgang til alkohol, kan den være redningen. Ifølge TV2 Broom det både med vodka, gin og whiskey og andre alkoholprodukter med over 35 prosent alkohol.

Les også:

5 ting du kan vaske med klorin

Klorin kan gjøre huset ditt skinnende og rent på flere måter.

#5 Fyll en plastpose med varmt vann og legg den inntil låsen. Med denne metoden tiner du opp låsen og unngå vann i låsen som fryser.

Ikke fyll låsen med vann

Hvis det er HELT krise og du MÅ få ting opp låsen, er det en mulighet å helle varmt vann rett på låsen eller dyppe bilnøkkelen i varmt vann. Dette er ikke å anbefale, for vannet det fryser og kan gjøre problemet verre.

Når du har kommet deg inn i bilen igjen bør du forresten smøre låsen med en bra låsolje, og i samme slengen smøre dørlistene med en silikonstift. Bruker du å vaske bilen i vaskehall, så bør du teipe over låsene for å unngå vann i låsen.

Kilder: Idenyt og TV2

Les også:

Kan man male over laminat?

En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

8. februar 2018
Mer om Annet om boligen

Nå inntar villsvinene Norge

Annet om boligen Forsker spår Norge kan få en bestand på 100.000 villsvin innen 25 år. 

Dette enkle trikset får deg til å falle i søvn

Annet om boligen Det kan være frustrerende å ligge lys våken til langt på natt – særlig hvis du skal tidlig opp neste morgen. Men heldigvis finnes det råd! Et nytt...

10 ting med vinteren alle foreldre kjenner til

Annet om boligen Barn er herlige. Vinter er flott. Men sammen kan de to by på utfordringer vi foreldre bærer med oss resten av livet.

Derfor MÅ du fjerne snøen fra bilen

Annet om boligen Gidder du ikke koste bilen ren for snø? Da utsetter du deg selv og andre for fare - og førerkortet ditt kan ryke. 

Nå får du vrakpant for campingvogna og bobilen

Annet om boligen Fra nyttår ble vrakpantordningen utvidet - nå kan du blant annet få vrakpant for den gamle campingvogna eller bobilen. Men ikke alle vil ta i mot vraket...

Slik slipper du flatt bilbatteri i vinter

Annet om boligen Bli flinkere til å vedlikeholde bilbatteriet og unngå å ikke få startet bilen i kulda.

1,7 millioner nordmenn har mistet NRKs FM-kanaler

Annet om boligen Onsdag 20. september ble FM-båndet kuttet på Østlandet. Kommersielle kanaler vil fortsette å bruke FM frem til 13. desember, men etter desember er det slutt for alle riksdekkende sendinger på FM-båndet. 

Husk å stille klokka på søndag

Annet om boligen Vintertid is coming. Husk å stille klokka én time tilbake på søndag.

20 geniale iPhone-triks

Annet om boligen Vi blir overrasket hvis du kjenner til alle disse smarte iPhone-triksene.

12 takrenner som er seg selv nok

Annet om boligen Alle takrenner har samme funksjon. Men ikke alle takrenner har likt utseende. Disse 12 vannførerne tør å skille seg ut fra mengden. 

Mistet telefonen i do? Da bør du gjøre dette!

Annet om boligen Slik redder du din kjæreste eiendel fra druknedøden.

Vinn store premier hver dag i vår julekalender

Annet om boligen Vi i villas julekalender har premier verdt over 10.000 kr hver dag og en badestamp til 55.000 kr i hovedpremie! Bli med på førjulsgavedrysset du også!

Apps til hus og hjem

Annet om boligen Hvor mange ganger har du lurt på hvilke dimensjoner vinduet ditt har, eller stått på IKEA og lurt på om den kommoden får plass på soverommet? Her er...

Aktuelle produkter

Annet om boligen Aktuelle produkter fra Vi i Villa 2-2011.