Bilde: Einar Vestheim

Slik finner du skatter på Finn.no

Annet om boligen

På kjøpetjenesten Finn.no kan du finne gull, men søker du feil ender du fort opp med gråstein. Vi viser deg de beste søketriksene.

Det er alltid gøy å kunne pynte opp hjemme, men som vi vet så koster det fort penger.

Derfor tyr flere til det digitale markedet Torget på Finn.no, der privatpersoner og bedrifter annonserer for ting de ønsker å selge eller kvitte seg med.

Her kan man kan få en dyr gjenstand til en brøkdel av summen, få en haug av ting gratis eller kjøpe ting for å pusse dem opp selv.

– Vi ser at mange bruker Torget til å spare betydelige beløp når de skal innrede boligen. Det er mulig å gjøre svært gode kjøp innenfor alle våre kategorier, sier Christopher Ringvold, produktdirektør ved Torget.

Men med over 5 millioner annonser er det ikke alltid lett å finne frem til et godt kjøp.

Vi har derfor tatt en prat med Finn.no for å gi deg de beste tipsene til hvordan du gjør et godt kjøp:

1.Kombiner søkeord med filter

Søker du på helt standard søkeord som for eksempel "stol" vil du få opp over 20 000 treff, og du blir nødt til å bla deg gjennom side etter side for å finne det du er på jakt etter.

Derfor gjør du lurt i å bruke et filter når du søker. Her kan du velge om du er på jakt etter noe som gis bort eller om du vil kjøpe noe.

Skal du selge noe eller ønsker å bli kvitt noe finnes det også et filter som heter "ønskes kjøpt". Der kan du se hva folk etterspør.

Bruker du denne funksjonen kan du lett bli kvitt gamle ting som du ikke ønsker lenger og tjene penger på det.

Ved å bruke filter kan du også geografisk begrense annonsene. Det vil si at om du bor i Oslo kan du huke av for annonser som kun gjelder selgere som bor i Oslo.

På den måten slipper du å finne en fin gjenstand for så å oppdage at den selges i Bergen.

Et annet filter som er lurt å bruke er om du ønsker at gjenstanden skal være helt ny eller brukt. Ved å spesifisere søket blir det lettere å finne akkurat hva du er på jakt etter.

2.  Bruk spesifikke søkeord

Når du har lagt på filter gjør du lurt i å spesifisere søket. Det gjør du ved å knytte søket til et merke, en størrelse eller en farge.

Er du for eksempel på jakt etter en jakke er det lettere å finne noe som passer ved å søke på "vinterjakke medium" enn bare "vinterjakke". 

Et annet eksempel på et spesifikt søk er å søke på "grønn hjørnesofa" i stedet for bare "sofa".

Et annet innsidetips er å laste ned appen til Finn.no. I appen kan du nemlig lagre dine favorittsøk. På den måten vil du da få varsling med en gang det kommer en vare som matcher det du er på jakt etter.

Foto: Getty Images

3. Ikke forhast deg

Er du ute etter noe til hjemmet, men har ikke lyst eller råd til å bruke så altfor mye penger? Da er det alltid lurt å få full oversikt over annonsene som selger det du er ute etter. Ved å hoppe på den første annonsen du finner kan du gå glipp av at noen selger den til en rimeligere pris.
Er du styrt av prisen gjør du lurt i å rangere søket etter "pris lav-høy" eller "pris høy-lav."

Det kan også være en idé å se etter annonser som har ligget ute en stund. Det kan være et tegn på at selgeren ikke har fått solgt tingen, og hun eller han er dermed kanskje villig til å redusere prisen.

Et annet tips er å teste ut ulike søkeord, som for eksempel "feilkjøp". Er ligger gjerne ubrukte ting til en rimelig pris nettopp fordi folk har kjøpt feil.

 4. Spør om du lurer på noe

Hvis du ikke synes bildene eller infoen er god nok, bør du spørre selgeren om ting som er uklart. Spør gjerne etter mer dokumentasjon, som for eksempel mer detaljerte bilder av varen som selges.

Bruk sunn fornuft, og vær ekstra på vakt dersom du kommer over et tilbud som er for godt til å være sant.

Hvis gjenstanden ikke skal sendes i posten, men hentes hos selger burde du også inspisere varen nøye før du kjøper den.

 5. Vær skeptisk

Det vil alltid være noen få mennesker som er ute etter å lure folk. Selv om de aller fleste har god intensjoner, gjør du derfor lurt i å alltid være litt skeptisk.

Se derfor etter om selgeren har verifisert sin identitet med BankID, og sjekk gjerne om selgeren har omtaler fra andre brukere.

Er selgeren anonym kan du be om navn og registrert telefonnummer. Sjekk deretter at navn og telefonnummer stemmer overens.  

Skaff deg også så mye informasjon som mulig om varen før du kjøper den. Blant annet burde du avklare om varen du kjøper er en originalvare eller ikke. Er det viktig for deg at det faktisk er en originalvare kan du be om å få tilsendt bilde av kvitteringen.

Skulle du ende opp med kjøp av en vare som er ødelagt eller som det er feil ved har du ved privatkjøp reklamasjonsrett i to år etter kjøpet.

Har du noen lure Finn-triks? Del dem i kommentarfeltet med oss.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

27 januar 2016

Dette bør du gjøre med bilen før vinteren

Her er bilekspertenes beste tips for å klaregjøre bilen til vinteren.

Slik går det når naturen overtar huset ditt

Har du lurt på hva som skjer med forlatte hus som stående år etter år? Ta en titt på disse 11 eksemplene og la deg imponere av hvor mektig naturen er.

Denne maskinen knuser ALT – kun ved hjelp av gummistrikker

Både store og små synes det kan være fantastisk å se at ting knuser. Vil du virkelig at splintene skal fyke, er dette oppfinnelsen for deg.

10 ting du har gjort feil hele livet

Ender hamburgeren ofte i fanget eller setter du isboksen rett i fryseren igjen? Her er ti tips på ting du bør gjøre annerledes.

10 smarte ting du ikke visste du kunne bruke gummistrikk til

Vil du gjerne være helten som åpner det harde lokket på syltetøyglasset lekende lett? Da er det bare å finne frem gummistrikken.

Dette er de smarteste og beste triksene vi oppdaget i 2016

I hele 2016 har vi delt våre beste tips og triks som gjør hverdagen enklere for deg. Her er våre favoritter, samt noen helt nye.

Slik får du loppene i tipp topp stand

Har du vært på loppemarked og gjort tidenes funn? Her er hvordan du får loppen så god som ny!

12 smarte bruksområder for plastdingsen fra brødposen

Den går vanligvis rett i søpla, men kan faktisk redde situasjonen i mange sammenhenger. Derfor bør du spare på brødklipsen!

Mat på Instagram vs. mat i virkeligheten

Hvorfor er det alltid sånn at mat på sosiale medier alltid ser mye bedre ut enn maten man lager selv?

Disse hjemmene har geniale, hemmelige rom

Her er de som har oppfyllt barndomsdrømmen om innviklede låser, skjulte innganger og hemmelige rom.

Gjør sykkelen din om til en el-sykkel

El-sykler er lette opp de bratte bakkene, men tunge for lommeboka. Derfor kan du nå gjøre din vanlige sykkel om til en el-sykkel.

Tidenes beste aprilsnarrer

Har du gått fem på? Trøst deg med at tusenvis har blitt lurt før deg!

Annonsørinnhold

Derfor er Moto Z smartere enn andre smarttelefoner

Smarttelefonen er det viktigste hverdags-verktøyet vi har, og det skulle bare mangle at den kan tilpasses unikt etter dine behov. Det får du med Moto Z.

Test: Hvilken bolig matcher deg?

Rekkehus, blokk eller villa? Finn ut hvor du passer til å bo!