Bilde: Einar Vestheim

Slik finner du skatter på Finn.no

Annet om boligen

På kjøpetjenesten Finn.no kan du finne gull, men søker du feil ender du fort opp med gråstein. Vi viser deg de beste søketriksene.

Det er alltid gøy å kunne pynte opp hjemme, men som vi vet så koster det fort penger.

Derfor tyr flere til det digitale markedet Torget på Finn.no, der privatpersoner og bedrifter annonserer for ting de ønsker å selge eller kvitte seg med.

Her kan man kan få en dyr gjenstand til en brøkdel av summen, få en haug av ting gratis eller kjøpe ting for å pusse dem opp selv.

– Vi ser at mange bruker Torget til å spare betydelige beløp når de skal innrede boligen. Det er mulig å gjøre svært gode kjøp innenfor alle våre kategorier, sier Christopher Ringvold, produktdirektør ved Torget.

Men med over 5 millioner annonser er det ikke alltid lett å finne frem til et godt kjøp.

Vi har derfor tatt en prat med Finn.no for å gi deg de beste tipsene til hvordan du gjør et godt kjøp:

1.Kombiner søkeord med filter

Søker du på helt standard søkeord som for eksempel "stol" vil du få opp over 20 000 treff, og du blir nødt til å bla deg gjennom side etter side for å finne det du er på jakt etter.

Derfor gjør du lurt i å bruke et filter når du søker. Her kan du velge om du er på jakt etter noe som gis bort eller om du vil kjøpe noe.

Skal du selge noe eller ønsker å bli kvitt noe finnes det også et filter som heter "ønskes kjøpt". Der kan du se hva folk etterspør.

Bruker du denne funksjonen kan du lett bli kvitt gamle ting som du ikke ønsker lenger og tjene penger på det.

Ved å bruke filter kan du også geografisk begrense annonsene. Det vil si at om du bor i Oslo kan du huke av for annonser som kun gjelder selgere som bor i Oslo.

På den måten slipper du å finne en fin gjenstand for så å oppdage at den selges i Bergen.

Et annet filter som er lurt å bruke er om du ønsker at gjenstanden skal være helt ny eller brukt. Ved å spesifisere søket blir det lettere å finne akkurat hva du er på jakt etter.

2.  Bruk spesifikke søkeord

Når du har lagt på filter gjør du lurt i å spesifisere søket. Det gjør du ved å knytte søket til et merke, en størrelse eller en farge.

Er du for eksempel på jakt etter en jakke er det lettere å finne noe som passer ved å søke på "vinterjakke medium" enn bare "vinterjakke". 

Et annet eksempel på et spesifikt søk er å søke på "grønn hjørnesofa" i stedet for bare "sofa".

Et annet innsidetips er å laste ned appen til Finn.no. I appen kan du nemlig lagre dine favorittsøk. På den måten vil du da få varsling med en gang det kommer en vare som matcher det du er på jakt etter.

Foto: Getty Images

3. Ikke forhast deg

Er du ute etter noe til hjemmet, men har ikke lyst eller råd til å bruke så altfor mye penger? Da er det alltid lurt å få full oversikt over annonsene som selger det du er ute etter. Ved å hoppe på den første annonsen du finner kan du gå glipp av at noen selger den til en rimeligere pris.
Er du styrt av prisen gjør du lurt i å rangere søket etter "pris lav-høy" eller "pris høy-lav."

Det kan også være en idé å se etter annonser som har ligget ute en stund. Det kan være et tegn på at selgeren ikke har fått solgt tingen, og hun eller han er dermed kanskje villig til å redusere prisen.

Et annet tips er å teste ut ulike søkeord, som for eksempel "feilkjøp". Er ligger gjerne ubrukte ting til en rimelig pris nettopp fordi folk har kjøpt feil.

 4. Spør om du lurer på noe

Hvis du ikke synes bildene eller infoen er god nok, bør du spørre selgeren om ting som er uklart. Spør gjerne etter mer dokumentasjon, som for eksempel mer detaljerte bilder av varen som selges.

Bruk sunn fornuft, og vær ekstra på vakt dersom du kommer over et tilbud som er for godt til å være sant.

Hvis gjenstanden ikke skal sendes i posten, men hentes hos selger burde du også inspisere varen nøye før du kjøper den.

 5. Vær skeptisk

Det vil alltid være noen få mennesker som er ute etter å lure folk. Selv om de aller fleste har god intensjoner, gjør du derfor lurt i å alltid være litt skeptisk.

Se derfor etter om selgeren har verifisert sin identitet med BankID, og sjekk gjerne om selgeren har omtaler fra andre brukere.

Er selgeren anonym kan du be om navn og registrert telefonnummer. Sjekk deretter at navn og telefonnummer stemmer overens.  

Skaff deg også så mye informasjon som mulig om varen før du kjøper den. Blant annet burde du avklare om varen du kjøper er en originalvare eller ikke. Er det viktig for deg at det faktisk er en originalvare kan du be om å få tilsendt bilde av kvitteringen.

Skulle du ende opp med kjøp av en vare som er ødelagt eller som det er feil ved har du ved privatkjøp reklamasjonsrett i to år etter kjøpet.

Har du noen lure Finn-triks? Del dem i kommentarfeltet med oss.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

27 januar 2016

Mistet telefonen i do? Da bør du gjøre dette!

Slik redder du din kjæreste eiendel fra druknedøden.

20 geniale iPhone-triks

Vi blir overrasket hvis du kjenner til alle disse smarte iPhone-triksene.

Hva blir man våtest av: å gå eller løpe i regnet?

Tror du at du vet svaret? Sjekk om du har riktig her!

1,7 millioner nordmenn har mistet NRKs FM-kanaler

Onsdag 20. september ble FM-båndet kuttet på Østlandet. Kommersielle kanaler vil fortsette å bruke FM frem til 13. desember, men etter desember er det...

Pass på! Skiboksen på bilen kan være trafikkfarlig

I en bråbrems kan ski og staver fyke ut fra boksen på taket og treffe andre trafikanter. I verre tilfeller er det selve skiboksen som sklir av.

11 problemer vi med samboer har

I hodet ser du for deg hvor fint og sosialt det vil bli. I realiteten er det ingen lek å bo med noen, enten det er venner, kjæreste eller vilt fremmede.

Start treningen hjemme i stuen

Unngå kaoset på treningssenteret ved å gjøre øvelser i fred og ro i din egen stue. Vi snakket med bloggeren Treningsfrue om når, hvor og hvordan.

Vond rygg? Slik måker du snø smartest!

Får du vond rygg av å måke? Her er naprapatens tips til hvordan du skyfler unna snøen på den minst slitsomme måten.

Mat på Instagram vs. mat i virkeligheten

Hvorfor er det alltid sånn at mat på sosiale medier alltid ser mye bedre ut enn maten man lager selv?

10 bygninger du må besøke før du dør

Rare konstruksjoner, fargerike vegger og historiske betydninger - disse bygningene bør du besøke før det er for sent.

12 søte (men ikke helt uskyldige) katter og hunder

Har du en hund eller katt? Da kjenner du deg sannsynligvis igjen i disse scenarioene: her er 12 hunder og katter som virkelig har rotet det til hjemme.....

12 takrenner som er seg selv nok

Alle takrenner har samme funksjon. Men ikke alle takrenner har likt utseende. Disse 12 vannførerne tør å skille seg ut fra mengden.

Dette er de smarteste og beste triksene vi oppdaget i 2016

I hele 2016 har vi delt våre beste tips og triks som gjør hverdagen enklere for deg. Her er våre favoritter, samt noen helt nye.

Test: Hvilken bolig matcher deg?

Rekkehus, blokk eller villa? Finn ut hvor du passer til å bo!

Gode råd når du skal leie ut boligen via Airbnb

Se Airbnbs egne råd til hvordan du trygt leier ut boligen din og hvordan du finner drømmedestinasjonen som gjest.