Bilde: Colourbox

Alarm gir forsikringsfordeler

Forsikring

Forsikringsselskapene honorerer bruk av husalarm.

Premien på innboforsikringen blir lavere etter at du har kjøpt og montert alarm, fordi den avspeiler den reduserte risikoen for innbrudd.
- Det er helt klart at de boligene med alarm, har betydelig lavere risiko for innbrudd, så alarm i villa er absolutt å anbefale, sier Jack Frostad i If.

Velg utrykning

De fleste forsikringsselskaper gir rabatt på boligforsikringen om du installerer alarm og foretar andre måter å sikre boligen på. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap og spør hvilke tiltak de gir rabatter på.
- Vi honorerer boligalarm med rabatt i forsikringspremien. Det som gir mest rabatt er en alarm tilknyttet alarmsentralen med utrykning. Det aller beste er en som er tilkoblet vanninstallasjonovervåkning, brannvarsling og innbruddsvarsling. Men alle alarmer gir rabatt hos oss, så fremt den er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemd FG, sier Frostad.

Har du ikke FG-godkjent innbruddsalarm tilknyttet bemannet FG-godkjent alarmstasjon i boligen er det åtte ganger større sjanse for at du får innbrudd, viser ny statistikk fra NHO Service.

FG-godkjent
- Rabattene er gradert. Bor du i det mest tyveriutsatte områdene får du den høyeste rabatten hos oss. Det er forskjellige systemer hos alle forsikringsselskapene, det vi har til felles er godkjenningssystemet av alarmene.

En FG-godkjent alarm betyr at forsikringsbransjen går god for kvaliteten på den. Dette kvalitetsstemplet er viktig for alle typer tyverisikring - særlig hvis du skal ha muligheter til å få redusert forsikringspremien etter å ha installert alarm. På Finansnæringens fellesorganisasjons hjemmesider kan sjekke om utstyret du vurderer å kjøpe er FG-godkjent

Det er ikke noe krav til at alarmen må være kjøpt gjennom forsikringsselskapet du bruker,
- Hvis alarmen utløses, trenger du ikke betale noen egenandel, sier Jack Frostad i If.

Lønnsomt?
Ser man på hvor mye alarmene koster, i forhold til hva forsikringsselskapene gir i reduserte premier, er det åpenbart at sikkerhet koster. Rabattene som gis kompenserer kke fullt ut for de økte utgiftene. Om innkjøpet er verdt pengene, avhenger av at risikoen faktisk blir redusert fra sitt nåværende nivå.

Like viktig som boligalarm, kan det derfor være å ha gode låser på dører og vinduer. FG-godkjente låser gjør det vanskeligere for tyver å ta seg inn i boligen og virker derfor avskrekkende. Nordan har også utviklet NorDan Sikkerhetsvindu, som er det eneste standardproduserte vindu i Skandinavia som er godkjent som innbruddssikkert. Vinduet har sju låsepunkter, tåler 300 kilo press og kommer anbefalt av Enova.

15 prosent har alarm
Antallet boligalarmer i Norge nå er verdens høyeste målt i forhold til folketall. I alt 15,3 % av alle husstander i Norge har boligalarm, viser ny statistikk fra NHO Service, Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) og Prognosesenteret. Snittet i EU er på fire prosent.

Politiets tall viser at antall innbrudd i boliger og leiligheter har gått noe nedover de siste årene. I år har det imidlertid vært en kraftig økning, skriver BT.no.

Åtte ganger større risiko uten
Statistikken for 2009 viser at dersom du ikke har innbruddsalarm tilknyttet bemannet vaktsentral i boligen, er det åtte ganger større sjanse for at du får innbrudd. Har du ikke innbruddsalarm med røykdeteksjon tilknyttet bemannet vaktsentral i boligen dobler du sannsynligheten for at brann ikke blir oppdaget.

Les også:

Slik reduserer du flomskadene

Er huset ditt skadet etter flommen, er det flere ting du kan gjøre for å begrense skadeomfanget.

7. juli 2010

Mer om Forsikring

Nå kan du flytte fra flommen

Forsikring En lovendring gjør at flomutsatte nå kan få erstatning for selve tomten, og dermed flytte vekk fra det flomutsatte området. 

Derfor bør du sette av 15 minutter til å ta bilde av tingene dine

Forsikring Har du god nok oversikt over tingene dine hvis det skulle oppstå en brann hjemme? – Det er nesten umulig å huske alt, sier forsikringsselskapet If og...

Nå kommer ekstremværet «Tor»

Forsikring Ekstremværet «Tor» er på vei og vil ramme Sør-Norge fredag. Les mer om hvordan du forbereder deg på uværet.

Vannskader som forskringen din ikke dekker

Forsikring De mest utbredte vannskadene i hjemmet dekkes ikke av forsikringen, og de kan være kostbare å utbedre.

Tyven tar ikke sommerferie

Forsikring De siste par årene har det blitt vanlig med runtreisende innbruddsbander i Norge, og problemene ser ut til å øke om sommeren. Men det skal ikke mye til...

Velg riktig forsikring av huset

Forsikring Når det gjelder boligforsikring gjelder det å være føre var, og det er forbausende mange som er ikke vet hva som er inkludert i forsikringen sin. Vi...

Eierskifteforsikring - Tryggere bolighandel

Forsikring Om lag 80  prosent av alle boligselgere her i landet velger å tegne eierskifteforsikring for å sikre seg mot erstatningskrav fra kjøper vedrørende skjulte feil og mangler på eiendommen ved boligsalg.

Bør du forsikre hvitevarene?

Forsikring Kjøp av hvitevarer utgjør et betydelig utlegg i hverdagsøkonomien. Bør du forsikre hvitevarene?

Bedre bolighandel med boligkjøperforsikring

Forsikring Bolikjøperforsikring er noe en bør vurdere om en skal kjøpe bolig. Ved å tegne boligkjøperforsikring, som er rettshjelp til boligkjøper, sikrer kjøper...

Uværet "Dagmar" - Hva har du krav på?

Forsikring Uværet "Dagmar" gjorde skader for millioner av kroner. Se hvilke rettigheter du har etter "Dagmar".

Slik reduserer du flomskadene

Forsikring Er huset ditt skadet etter flommen, er det flere ting du kan gjøre for å begrense skadeomfanget.

Forsikringsbransjen bekymret over flere vannskader

Forsikring Huseiere vet for lite om vannskader. Holdningskampanjer har økt forbrukernes bevissthet rundt brannfare. Nå må tilsvarende arbeid gjøres i forhold til...

Spiser hus for millioner

Forsikring Oslo (NW): Borebiller, stokkmaur, rotter og andre krypdyr gnager seg gjennom husene våre. I fjor ødela skadedyr for nærmere 100 millioner kroner i norske hjem, men bare en av ti har en forsikring som dekker slike skader.

Mild vinter gir flere rotter

Forsikring Oslo (NW): Den milde vinteren fører til flere rotter og mus i Norge. Gnagerne kan gjøre store skader i boligen, men de færreste er forsikret mot skadedy...

Velg riktig boligforsikring

Forsikring Forsikring av hus og innbo er komplekse produkter. Her får du en oversikt over ulike forsikringer, dekningene du bør be om og mulighetene til å spare...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no