Ta en prat med forsikringsselskapet ditt. Det kan hende de tilbyr deg bedre vilkår om du samler flere forsikringer hos dem.
Ta en prat med forsikringsselskapet ditt. Det kan hende de tilbyr deg bedre vilkår om du samler flere forsikringer hos dem. Bilde: Getty Images

Seks veier til billigere forsikring

Forsikring

En gjennomgang av forsikringene dine kan være en lønnsom investering, og trenger absolutt ikke være så tidkrevende som du kanskje frykter. 

1. Bestill på nett

Å bestille forsikring på nett er både enkelt, raskt og sikkert. Flere forsikringsselskaper gir også rabatter ved bestilling på nett. Hvor stor rabatten er avhenger fra selskap til selskap, men ofte kan du få nettrabatt på opptil 10 %. 

2. Press prisen 

Å sette forsikringsselskapene opp mot hverandre kan være en effektiv kostnadsbesparelse, men mange av oss oppfatter forsikringsmarkedet som uoversiktlig. 

På finansportalen.no, som er en tjeneste fra Forbrukerrådet, kan du enkelt og helt uforpliktende sammenligne tilbud fra flere ulike forsikringsselskaper i markedet. 

Dersom du vurderer å bytte forsikringsselskap, kan det lønne seg å informere ditt nåværende selskap om dette før du bytter.

De strekker seg gjerne langt for å beholde deg som kunde, så her kan du presse på pris. 

3. Alt på ett sted

Ofte kan det lønne seg å samle alle forsikringene dine på ett sted. Har du flere hovedforsikringer i samme selskap får du gjerne flere rabatter og en rekke andre fordeler med på «kjøpet».

Noter gjerne ned hvilke fordeler du får hvor for bedre oversikt.  

4. Installer alarm 

Har du installert brann- og boligalarm som er koblet til en alarmsentral eller brannvesenet, blir premien på hus- eller innboforsikringen lavere. Flere forsikrings- og alarmselskaper dekker også hele eller deler av egenandelen din dersom innbrudd skulle skje mens alarmen er aktivert. Du må imidlertid selv passe på å opplyse forsikringsselskapet ditt om du har alarm, og merk deg at så å si alle forsikringsselskaper krever at boligalarmen er FG-godkjent for å få rabatt. 

5. Flere rabatter

Det er også en rekke andre sikkerhetstiltak som kan gi deg billigere forsikring. Har du for eksempel overspenningsvern i sikringsskapet ditt, eller en komfyralarm som stenger strømtilførselen, er sjansen stor for at du kan dra nytte av dette når du skal bestille forsikring.

Det samme gjelder dersom du har montert ekstra sikkerhetslås, gjennomført el-sjekk eller har to eller flere brannslukningsapparater i hus. Nøyaktig hva som gir rabatter og hvor mye, er gjerne ulikt fra selskap til selskap.

Sørg for å få med deg de rabattene du har krav på i det selskapet du er i.  

6. Gratis reiseforsikring 

Skal du ut og reise bør du ha reiseforsikring. Flere kredittkort tilbyr gratis reise- og avbestillingsforsikring dersom du betaler mer enn 50 prosent av reisen med kredittkortet.

Er du medlem av folketrygden i Norge, bør du alltid ha med deg Europeisk helsetrygdkort når du er på reise. Kortet er gratis, og sikrer deg nødvendig helsehjelp så lenge du oppholder deg i et annet EØS-land eller i Sveits.

15 oktober 2014
Mer om Forsikring

Nå kommer ekstremværet «Tor»

Forsikring Ekstremværet «Tor» er på vei og vil ramme Sør-Norge fredag. Les mer om hvordan du forbereder deg på uværet.

Alarm gir forsikringsfordeler

Forsikring Forsikringsselskapene honorerer bruk av husalarm.

Dette bør du gjøre før stormen

Forsikring Rens sluket, sikre båten og pakk ned trampolinen før uværet kommer. Bor du i innlandet bør du passe på julepynten.

Mild vinter gir flere rotter

Forsikring Oslo (NW): Den milde vinteren fører til flere rotter og mus i Norge. Gnagerne kan gjøre store skader i boligen, men de færreste er forsikret mot skadedyr.

Bedre bolighandel med boligkjøperforsikring

Forsikring Bolikjøperforsikring er noe en bør vurdere om en skal kjøpe bolig. Ved å tegne boligkjøperforsikring, som er rettshjelp til boligkjøper, sikrer kjøper...

Forsikringsbransjen bekymret over flere vannskader

Forsikring Huseiere vet for lite om vannskader. Holdningskampanjer har økt forbrukernes bevissthet rundt brannfare. Nå må tilsvarende arbeid gjøres i forhold til...

Forsikringer i byggeprosessen

Forsikring Forsikringer er viktige og må tas på alvor allerede fra du begynner å bygge. Alle som skal bygge bolig eller hytte må ha byggeforsikring. Det gjelder også ved påbygg.

Velg riktig boligforsikring

Forsikring Forsikring av hus og innbo er komplekse produkter. Her får du en oversikt over ulike forsikringer, dekningene du bør be om og mulighetene til å spare...

Forsikringen dekker ikke alle fukt- og vannskader

Forsikring Vannskader er uforutsigbart, ubehagelig og kan være kostbart. Det er ikke alle lekkasjer som dekkes av forsikringen, men du kan redusere sjansen for...

Velg riktig forsikring av huset

Forsikring Når det gjelder boligforsikring gjelder det å være føre var, og det er forbausende mange som er ikke vet hva som er inkludert i forsikringen sin. Vi har sjekket de tre største, norske selskapene.

Vannskader som forskringen din ikke dekker

Forsikring De mest utbredte vannskadene i hjemmet dekkes ikke av forsikringen, og de kan være kostbare å utbedre.

Bør du forsikre hvitevarene?

Forsikring Kjøp av hvitevarer utgjør et betydelig utlegg i hverdagsøkonomien. Bør du forsikre hvitevarene?

Er du også underforsikret?

Forsikring Hvert år opplever et hundretalls mennesker at de ikke får erstattet alle eiendeler etter skade fordi de har tegnet for lav forsikringssum, viser Gjensidiges egne erfaringer.

Eierskifteforsikring - Tryggere bolighandel

Forsikring Om lag 80 prosent av alle boligselgere her i landet velger å tegne eierskifteforsikring for å sikre seg mot erstatningskrav fra kjøper vedrørende skjult...

Har du god nok innboforsikring?

Forsikring Dekkes du av innboforsikringen om du knuser iPaden i hagen, eller om sykkelen din blir ødelagt av naboungene? Her får du oversikt over hvilke vilkår...