Med Ihandy Level kan du finne ut om bildet henger rett.
Med Ihandy Level kan du finne ut om bildet henger rett. Bilde: produsenten

Apper til nytte og inspirasjon

Hjemmeelektronikk

Om du har en smarttelefon, enten en iPhone eller en telefon med Android, finnes det utallige apper. Vi har funnet fram til 10 apps for nytte og inspirasjon.

De fleste appene vi har valgt ut er tilgjengelige både for både iPhone og Android.

1. Bli inspirert

Her finner du bildeinspirasjon til hjemmet. Du kan søke gjennom kategorier som romtype, farger og stil. Finner du noe du liker kan du lagre bildene som favoritter.

Navn: Dream Home
Pris: 7 kr
Tilgjengelig for iPhone og Android 

2. Design ditt eget rom

Design og få detaljerte visuelle plantegninger på noen minutter. Du kan f.eks ta bilder og plassere disse inn på tegningen.Uansett om du er en profesjonell innreder eller bare er interessert i design kan du med denne appen virkeliggjøre dine visjoner og drømmer. Appen er på engelsk.

Navn: Mark on Call
Pris:
14 kroner
Tilgjengelig for iPhone/iPad

3. Din virtuellekorktavle

Pinterst er et sosialt nettverk med millioner av brukere. Du kan bruke Pinterest til å organisere og dele alle de flotte tingene du kommer over. Folk bruker korktavler til å vise frem ting de har laget selv, innrede hjemmene sine og sortere favorittoppskriftene sine. Det beste er at du kan se gjennom korktavlene til andre. Å se gjennom korktavler er en morsom måte å oppdage nye ting på, og du kan få inspirasjon fra folk du har felles interesser med.
Navn: Pinterest
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

4. Bruk håndskriften din

Bruk fingeren til å skrive eller skisse direkte på telefonen. En smart app som er enkel å bruke og skifter automatisk side slik at du har god plass til å skrive. Om du vil kan du sende skissene / notatene videre til din håndverker eller venn via e-post.
Navn: Use Your Handwriting
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone

5. Hold orden på målene

Neste gang du skal til byggevarehuset kan du legge igjen papiret med alle målene hjemme. Ta heller et bilde av prosjektet ditt, tegn inn alle mål og lagre det på din smarttelefon.
Navn: My measures and dimensions
Pris: 21 - 45 kroner
Tilgjengelig for iPhone og Android

6. Verktøy i mobilen

Ihandy Level er ikke verktøyet du bruker om du skal bygge et hus, men for mindre prosjekter er dette en fin app med vater, lod, linjal og gradskive.
Navn: Ihandy Level
Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iPhone og Android

7. Finn drømmeboligen

Med denne appen kan du finne din drømmebolig kun ved et “tastetrykk”. Du får vite eksakt hvor langt det er til nærmeste bolig fra det stedet du befinner deg akkurat nå, 
eller ønsker du å flytte lenger kan du via avansert søk finne alle boliger for salg i hele Norge.
Navn: DNB Finn din bolig
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

8. Bli kvitt skrotet

Nå er det slutt på å irritere seg over sakene i garasjen du aldri får kvittet deg med. Knips et par bilder med telefonen, skriv inn tekst og send inn annonsen til FINN. Annonsen kan betales med SMS.
Navn: FINN Torget
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

9. Sjekk brannsikkerheten

Denne appen skal forebygge branner i hjemmet. Ved å svare på spørsmål vil du enkelt kunne se om og hvor du skal gjøre tiltak for sikre hjemmet ditt mot brann.
Navn: Brannsikkerhet
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

10. På tide å etterisolere?

Appen fra GLAVA gir deg små og store sparetips. Den inneholder blant annet en fin kalkulator som regner ut besparelse ved etterisolering av loftet.
Navn: GLAVA
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

Kjenner du til noen nyttige apper ? Tips oss i kommentarfeltet under eller send en epost til eve(at)viivilla.no

10 oktober 2012

Første digitalopptaker for RiksTV

Grundig har lansert den første virkelig spennende mottakeren for bakkenettet, der man kan ta opp vanlige sendinger, og i tillegg RiksTVs nye nedlastings...

Hjemmekino for ulike lommebøker

Vi viser deg ulike hjemmekinoløsninger - i kategoriene dyrt, medium og billig.

Få trådløs musikk i hele huset

Med trådløse høyttalere kan du høre musikk på badet, kjøkkenet og verandaen – selv om musikkanlegget står i kjellerstua. Her er det du bør vite om...

Multirom

Med multirom i boligen, får du et lyd- og billedanlegg som både er diskret og brukervennlig.

En lyd for hvert hus

Det er ikke mange som kjøper vanlige stereoanlegg lenger, og for den som brukeren smarttelefonen som musikkmaskin mangler det ikke på tøffe høyttalere....

Dette gjør du med FM-radioen på hytta

Med et DAB-adapter trenger du ikke bytte ut den sjarmerende FM-radioen som står på hytta.

Musikkanlegg med stil

Musikkanlegg med innovativt design og god lydkvalitet trenger ikke være altfor kostbare. Sjekk ut disse spreke musikkanleggene.

Slik får du TV-signaler i flere rom

TV i flere rom er noe mange familier ønsker seg. Vi forteller hvordan det gjøres i praksis, både for full kanaltilbud men også noen enklere løsninger.

Test av antenner for det digitale bakkenettet

Alle som har mottatt analoge tv-signaler med vanlig antenne må i disse dager bytte til en digital mottakerboks. Vi har testet en rekke antenner for...

Ny lyd i retro design

Dagens lydprodukter byr på ny teknikk i retro design.

Stor test av 32-tommere til under 10 000 kroner

Selv om mange ønsker seg en stor flatskjerm på veggen er det fortsatt 32 tommer som er den mest populære TV-størrelsen hos folk flest.

Få kjapt bredbånd – i hele huset

Har du oversikt over hvordan internett-tilbudet ditt egentlig fungerer? Vi guider deg til den beste bredbåndsoppkoblingen for huset ditt.

Søt musikk til hagefesten

Hvorfor skal man nøye seg med dårlige lydressurser fra bærbare musikkapparater når man befinner seg utendørs? Med høyttalere som tåler litt vær og...

Test av TV-er: Disse merkene gjør det best i test

Hvilke TV-merker gjør det best i test? Svaret får du her, takket være Forbrukerrådet og 233 grundige tester fra Råd Rön.

TV på kjøkkenet

Med TV på kjøkkenet behøver du ikke gå glipp av yndlingsprogrammet når du lager mat.