Med Ihandy Level kan du finne ut om bildet henger rett.
Med Ihandy Level kan du finne ut om bildet henger rett. Bilde: produsenten

Apper til nytte og inspirasjon

Hjemmeelektronikk

Om du har en smarttelefon, enten en iPhone eller en telefon med Android, finnes det utallige apper. Vi har funnet fram til 10 apps for nytte og inspirasjon.

De fleste appene vi har valgt ut er tilgjengelige både for både iPhone og Android.

1. Bli inspirert

Her finner du bildeinspirasjon til hjemmet. Du kan søke gjennom kategorier som romtype, farger og stil. Finner du noe du liker kan du lagre bildene som favoritter.

Navn: Dream Home
Pris: 7 kr
Tilgjengelig for iPhone og Android 

2. Design ditt eget rom

Design og få detaljerte visuelle plantegninger på noen minutter. Du kan f.eks ta bilder og plassere disse inn på tegningen.Uansett om du er en profesjonell innreder eller bare er interessert i design kan du med denne appen virkeliggjøre dine visjoner og drømmer. Appen er på engelsk.

Navn: Mark on Call
Pris:
14 kroner
Tilgjengelig for iPhone/iPad

3. Din virtuellekorktavle

Pinterst er et sosialt nettverk med millioner av brukere. Du kan bruke Pinterest til å organisere og dele alle de flotte tingene du kommer over. Folk bruker korktavler til å vise frem ting de har laget selv, innrede hjemmene sine og sortere favorittoppskriftene sine. Det beste er at du kan se gjennom korktavlene til andre. Å se gjennom korktavler er en morsom måte å oppdage nye ting på, og du kan få inspirasjon fra folk du har felles interesser med.
Navn: Pinterest
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

4. Bruk håndskriften din

Bruk fingeren til å skrive eller skisse direkte på telefonen. En smart app som er enkel å bruke og skifter automatisk side slik at du har god plass til å skrive. Om du vil kan du sende skissene / notatene videre til din håndverker eller venn via e-post.
Navn: Use Your Handwriting
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone

5. Hold orden på målene

Neste gang du skal til byggevarehuset kan du legge igjen papiret med alle målene hjemme. Ta heller et bilde av prosjektet ditt, tegn inn alle mål og lagre det på din smarttelefon.
Navn: My measures and dimensions
Pris: 21 - 45 kroner
Tilgjengelig for iPhone og Android

6. Verktøy i mobilen

Ihandy Level er ikke verktøyet du bruker om du skal bygge et hus, men for mindre prosjekter er dette en fin app med vater, lod, linjal og gradskive.
Navn: Ihandy Level
Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iPhone og Android

7. Finn drømmeboligen

Med denne appen kan du finne din drømmebolig kun ved et “tastetrykk”. Du får vite eksakt hvor langt det er til nærmeste bolig fra det stedet du befinner deg akkurat nå, 
eller ønsker du å flytte lenger kan du via avansert søk finne alle boliger for salg i hele Norge.
Navn: DNB Finn din bolig
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

8. Bli kvitt skrotet

Nå er det slutt på å irritere seg over sakene i garasjen du aldri får kvittet deg med. Knips et par bilder med telefonen, skriv inn tekst og send inn annonsen til FINN. Annonsen kan betales med SMS.
Navn: FINN Torget
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

9. Sjekk brannsikkerheten

Denne appen skal forebygge branner i hjemmet. Ved å svare på spørsmål vil du enkelt kunne se om og hvor du skal gjøre tiltak for sikre hjemmet ditt mot brann.
Navn: Brannsikkerhet
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

10. På tide å etterisolere?

Appen fra GLAVA gir deg små og store sparetips. Den inneholder blant annet en fin kalkulator som regner ut besparelse ved etterisolering av loftet.
Navn: GLAVA
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

Kjenner du til noen nyttige apper ? Tips oss i kommentarfeltet under eller send en epost til eve(at)viivilla.no

10 oktober 2012

Dette gjør du med FM-radioen på hytta

Med et adapter trenger du ikke bytte ut den sjarmerende FM-radioen som står på hytta.

Kjøpefest for kjøkken-tv

Siden i fjor har prisene på småmodellene rast samtidig som kvaliteten og antall finesser har økt. Det er på tide å skaffe seg en ekstra-tv nå!

Full HD for alle penga

Full HD er veien å gå om vi skal tro TV-produsentene. Årets nye LCD-modeller er klare, og vi har sett på noen av de beste 40/42 tommerne!

Elektrointeriør - fremtiden er hvit

Lyd- og bildeprodukter er blitt fullverdige interiørartikler. Og den hotteste fargen er hvit.

Test: Billig superbilde

32-tommers flatskjermer passer utmerket for deg som vil ha en rimelig TV med bra bilde. Vi har testet de nyeste modellene mellom fem og åtte tusen...

Knivskarp duell

Blu-ray er mer enn bare et nytt DVD-format med skarpere bilde. Nå kommer spillere som både er billigere, bedre og har funksjoner ingen har sett før.

Snerten mediaspiller som spiller «alt»

TVIX M-6500A er en mediaspiller som kan avspille de mest populære digitale film, foto og musikkformatene direkte på en tv eller stereoanlegg.

Mye nytt fra LG

LG har lansert en mengde nye, spennende produkter.

Antennetips

Vurderer man innendørsantenne bør man være klar over følgende:

Test av antenner for det digitale bakkenettet

Alle som har mottatt analoge tv-signaler med vanlig antenne må i disse dager bytte til en digital mottakerboks. Vi har testet en rekke antenner for...

Hvilken farge er du i dag?

Philips introduserer i høst den første lampen, som tilpasser til hjem og stemning. LivingColors gir deg alle regnbuens farger, slik at du til enhver...

Speilrefleks for alle

Når bildekvaliteten teller mest, da velger man speilrefleks. Hvilken modell som passer deg best, finner du ut i denne testen av de fire nyeste kameraene...

Test av kompaktkameraer: Avslappet automatikk

Fotografering er for mange en hobby, og da er det ofte en glede i seg selv å dreie på ratt og spaker.

Nye vifter fra PAX

Pax Electro Products AB lanserer nå den helt nye vifteserien PAX Termic.

Fang levende øyeblikk enkelt og billig!

De superbillige videokameraene gjør inntog. De er små, lette og meget enkle i bruk. Og de har blitt ytterst populære! Fang øyeblikket, og last det...