Med Ihandy Level kan du finne ut om bildet henger rett.
Med Ihandy Level kan du finne ut om bildet henger rett. Bilde: produsenten

Apper til nytte og inspirasjon

Hjemmeelektronikk

Om du har en smarttelefon, enten en iPhone eller en telefon med Android, finnes det utallige apper. Vi har funnet fram til 10 apps for nytte og inspirasjon.

De fleste appene vi har valgt ut er tilgjengelige både for både iPhone og Android.

1. Bli inspirert

Her finner du bildeinspirasjon til hjemmet. Du kan søke gjennom kategorier som romtype, farger og stil. Finner du noe du liker kan du lagre bildene som favoritter.

Navn: Dream Home
Pris: 7 kr
Tilgjengelig for iPhone og Android 

Les også:

Nordmenn vil ha murhus

Nordmenn vil ha murhus etter ferieturene. Og erfarne etablerere er de ivrigste.

2. Design ditt eget rom

Design og få detaljerte visuelle plantegninger på noen minutter. Du kan f.eks ta bilder og plassere disse inn på tegningen.Uansett om du er en profesjonell innreder eller bare er interessert i design kan du med denne appen virkeliggjøre dine visjoner og drømmer. Appen er på engelsk.

Navn: Mark on Call
Pris:
14 kroner
Tilgjengelig for iPhone/iPad

3. Din virtuellekorktavle

Pinterst er et sosialt nettverk med millioner av brukere. Du kan bruke Pinterest til å organisere og dele alle de flotte tingene du kommer over. Folk bruker korktavler til å vise frem ting de har laget selv, innrede hjemmene sine og sortere favorittoppskriftene sine. Det beste er at du kan se gjennom korktavlene til andre. Å se gjennom korktavler er en morsom måte å oppdage nye ting på, og du kan få inspirasjon fra folk du har felles interesser med.
Navn: Pinterest
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

Les også:

Kjøpefest for kjøkken-tv

Siden i fjor har prisene på småmodellene rast samtidig som kvaliteten og antall finesser har økt. Det er på tide å skaffe seg en ekstra-tv nå!

4. Bruk håndskriften din

Bruk fingeren til å skrive eller skisse direkte på telefonen. En smart app som er enkel å bruke og skifter automatisk side slik at du har god plass til å skrive. Om du vil kan du sende skissene / notatene videre til din håndverker eller venn via e-post.
Navn: Use Your Handwriting
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone

5. Hold orden på målene

Neste gang du skal til byggevarehuset kan du legge igjen papiret med alle målene hjemme. Ta heller et bilde av prosjektet ditt, tegn inn alle mål og lagre det på din smarttelefon.
Navn: My measures and dimensions
Pris: 21 - 45 kroner
Tilgjengelig for iPhone og Android

6. Verktøy i mobilen

Ihandy Level er ikke verktøyet du bruker om du skal bygge et hus, men for mindre prosjekter er dette en fin app med vater, lod, linjal og gradskive.
Navn: Ihandy Level
Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iPhone og Android

Les også:

Dyster høysesong i høytiden

Julehøytiden er en dyster høysesong for branner. Ikke bli en i statistikken. Tenn brannsikkerhet når du tenner levende lys.

7. Finn drømmeboligen

Med denne appen kan du finne din drømmebolig kun ved et “tastetrykk”. Du får vite eksakt hvor langt det er til nærmeste bolig fra det stedet du befinner deg akkurat nå, 
eller ønsker du å flytte lenger kan du via avansert søk finne alle boliger for salg i hele Norge.
Navn: DNB Finn din bolig
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

8. Bli kvitt skrotet

Nå er det slutt på å irritere seg over sakene i garasjen du aldri får kvittet deg med. Knips et par bilder med telefonen, skriv inn tekst og send inn annonsen til FINN. Annonsen kan betales med SMS.
Navn: FINN Torget
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

9. Sjekk brannsikkerheten

Denne appen skal forebygge branner i hjemmet. Ved å svare på spørsmål vil du enkelt kunne se om og hvor du skal gjøre tiltak for sikre hjemmet ditt mot brann.
Navn: Brannsikkerhet
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

10. På tide å etterisolere?

Appen fra GLAVA gir deg små og store sparetips. Den inneholder blant annet en fin kalkulator som regner ut besparelse ved etterisolering av loftet.
Navn: GLAVA
Pris: Gratis
Tilgjengelig for iPhone og Android

Kjenner du til noen nyttige apper ? Tips oss i kommentarfeltet under eller send en epost til eve(at)viivilla.no

10. oktober 2012

Mer om Hjemmeelektronikk

Slik får du TV-signaler i flere rom

Hjemmeelektronikk TV i flere rom er noe mange familier ønsker seg. Vi forteller hvordan det gjøres i praksis, både for full kanaltilbud men også noen enklere løsninger.

Tv i endring – Framtidens tv-hverdag

Hjemmeelektronikk Tv er et av de faste holdepunktene i livet. Det har vært relativt uforandret i mange år, men nå kommer det endringer og de kommer fort.

LED-tv er årets julegave

Hjemmeelektronikk Fagbladet Elektronikkbransjen har kåret LED-TV fra Samsung til årets julegave.

Ny generasjon Blu-ray-spillere

Hjemmeelektronikk Enten du vurderer å skaffe deg din første Blu-ray-spiller, eller bare vil bytte ut din gamle, kan tiden være inne nå! Høstens nye Blu-ray-modeller er over oss, og vi merker til dels kraftige forbedringer.

HD-bilder på 300” til ”gi-bort-pris”

Hjemmeelektronikk Den rimeligste vei til å utnytte HD-bilder til det fulle er projektor. Vi tester de rimeligste modellene med full 1080p oppløsning.

Stor test av 32-tommere til under 10 000 kroner

Hjemmeelektronikk Selv om mange ønsker seg en stor flatskjerm på veggen er det fortsatt 32 tommer som er den mest populære TV-størrelsen hos folk flest.

Hva bør du se etter når du velger TV?

Hjemmeelektronikk Når du velger TV, bør du begynne med å kartlegge egne behov. Det gjør det lettere å finne frem i jungelen av merker, modeller og begreper.

Kjøpefest for kjøkken-tv

Hjemmeelektronikk Siden i fjor har prisene på småmodellene rast samtidig som kvaliteten og antall finesser har økt. Det er på tide å skaffe seg en ekstra-tv nå!

Framtiden for HD er blå

Hjemmeelektronikk Ekte HD ser ikke bare skarpere ut enn DVD, med Blu-ray får du også bedre lyd og nye funksjoner ingen DVD-spiller har.

Veggpryd med knall lyd

Hjemmeelektronikk Hvem har sagt at god lyd må være synlig? Med moderne vegghøyttalere kan du få ekte hi-fi lyd samtidig som du holder stua fri for bokser og ledninger....

Merk deg bokstavene DLNA

Hjemmeelektronikk Merk deg bokstavene DLNA. Det kommer til å bli det nye begrepet innen elektronikk fremover.

Første digitalopptaker for RiksTV

Hjemmeelektronikk Grundig har lansert den første virkelig spennende mottakeren for bakkenettet, der man kan ta opp vanlige sendinger, og i tillegg RiksTVs nye nedlastingstjeneste, der man kan laste ned film og serier om natten for en fast månedspris!

Elektrointeriør - fremtiden er hvit

Hjemmeelektronikk Lyd- og bildeprodukter er blitt fullverdige interiørartikler. Og den hotteste fargen er hvit.

Kanalpakken på plass

Hjemmeelektronikk Nå er den nye kanalpakken for det digitale bakkenettet klar.