Julegavene du blir husket for

Hjemmeelektronikk

Her skal du få tips til julegavene du blir husket for. Hvis du sliter med å finne på hva du skal pakke inn til jul, enten det er til deg selv eller andre, har vi i løpet av desember 24 rødglødende julegavetips til deg:

1. iPad 2 nettbrett

Nettbrett er det nye farsotten. Det finnes dårlige og det finnes gode nettbrett. De siste er det færreste av, men et av de aller beste finner du her: iPad 2. Samsungs nye Galaxy nettbrett har kanskje bedre skjerm, Sonys infrarød fjernkontroll, men på brukeropplevelse er det fremdeles Apples nettbrett som gjelder. Det er standarden alle blir målt mot. Bare prøv selv. Legg en iPad i fanget på bestemor eller førsteklassingen, og legg merke til hvor fort både den gamle og nye generasjonen fikser det. Det er brukervennlighet det. Og for en julegave.

Fra 3.890 kroner

www.apple.com/no /ipad

2. Fiio E11

Bærbar hodetelefonforsterker
Utvalget av gode og hodetelefoner ørepropper er voksende. Dessverre er det ikke alle smartmobiler som klarer å drive dem godt nok, og spille høyt nok. Da er Fiios lille hodetelefonforsterker enestående. Den blåser nytt liv i hodetelefonene dine, og gir deg umiddelbart bedre lyd for pengene. Fiios hodetelefonforsterkere finnes i flere størrelser, denne er både billig og bra, og rene turboen for smartmobiler med lav effekt på lydutgangen.

798 kroner

Soundcare.no

3. Hähnel UniPal II universallader

Vi har alle opplevd det. Man må pakke en lader hver til alt man skal ha med seg. Med Hähnels smarte universallader, trenger man bare denne ene. Den lader nemlig de aller fleste Li-ion og Ni-MH batteriene fra 3,6 til 7,4V, mye brukt på kameraer blant annet . Men også ladbare  AA og AAA-størrelse batterier – og man kan lade fra sigarettenneruttaket i bilen med en medfølgende adapter. Den kan også lade iPhone-en din. Alt man trenger å gjøre er å sette batteriet på de justerbare kontaktpunktene, og vente til batteriet er ladet. Enklere blir det ikke.

Pris: ca 400 kroner

Focusnordic.no

 4. Lowepro Photo Sport 200AW fotosekk

De fleste pakker kamerautstyret i en vanlig tursekk. Ikke så rart, de har ofte bedre bærekomfort enn en fotosekk. Amerikanske Lowepro har skjønt poenget, og laget en ryggsekk med plass til mye utstyr, men også varmt tøy, matpakke og turutstyr. Og, den er meget komfortabel å bære. Selv om man jogger, sykler eller går på ski. Photo Sport kommer i to størrelse. 200AW er den største av de to allværssekkene, og den har eget polstret rom med komprimering for fotoustyret, regntrekk, plass til drikkesystem, eget rom til turutstyr, og festeremmer for enda mer utstyr. Den perfekte tursekken for aktive fotografer, skulle vi mene.

Pris: Kr 1.699 kroner

Focusnordic.no

5.  Bang & Olufsen BeoSound 8

Lekker lyd-dokk
For deg som vil bruke julebonusen på en ekstra hard pakke, kan Bang & Olufsens første iPod-dock være et alternativ. Beosound 8 er meget gjennomført både i design og lydkvalitet, og kan brukes med både iPhone og iPad så vel som vanlige iPoder. BeoSound 8 har utbyttbare høyttalerfronter, slik at du kan velge farger som passer både til humør og innredning. I tillegg til standard hvit og svart finnes og en rekke kraftige farger som rød, sølv, gul og oransje.

Pris: 7.995 NOK

bang-olufsen.com

6. Sonos Play:3 trådløs høyttaler

Musikk i hele huset
Er det noen som kan trådløs lyd så er det Sonos. Årets nyhet fra amerikanerne er Play:3, en komplett høyttaler med trådløs lydtilkobling.

Med en slik i stua kan du spille av musikk direkte fra PC-en din eller gjennom Spotify (krever Premium konto til 99 kr/mnd). Ved å legge til flere Play:3 høyttalere kan du i prinsippet få trådløs musikk i hele huset. Musikkavspillingen styrer du enkelt med Sonos’ egen Controller App, som i år er lansert i en egen iPad-versjon. Helt sjef!

Pris: Kr 2.398

hifiklubben.no

7. Philips Fidelio AS851:

Dokkinghøyttaler for Android-telefoner
Mens iPod-brukere har tusenvis av kompatible lydprodukter å velge mellom, har Android-brukere hittil hatt sørgelig få alternativer for musikkavspilling. Grunnen er en manglende standard for plassering av mikro-USB-tilkoblingen som brukes på ulike Android-mobiler. Dette har Philips nå løst meden universal tilkobling, som gjør at nesten samtlige Android-baserte mobiler kan dokkes til høyttaleren med både musikkavspilling og ladefunksjon. Med sin ovale utforming gir Fidelio AS851 et stilrent inntrykk, og Philips sin digitale lydteknikk sørger for presis lyd med rikelig bass. Den innebygde forsterkeren leverer 30W RMS total uteffekt. En mindre og rimeligere modell med batteridrift, AS351, er også tilgjengelig.

Pris: ca 1500 kr

Philips.no

8. Samsung UE46D6505

Smart 3DTV
En fet TV er den ultimate julegaven til hele familien, og takket være stor konkurranse er prisene blitt relativt hyggelige selv for en god TV. Samsungs lekre 6-serie fås i flere størrelser, men gjør seg ekstra godt i 46 tommers utgave eller større. Den er slank og diskret i utseendet, byr på avanserte funksjoner og ikke minst et LCD-LED bildepanel med flott bildekvalitet. Du kan se 3D-film med skikkelig dybde, eller leke deg med Youtube, Facebook og filmleie via nettet gjennom Samsungs Smart-portal. Bare husk å kjøpe nok 3D-briller til hele familien.

Pris: ca 10.000 kr

Samsung.no

9.  Spotify Premium

Obegränsad musik
Till den musikintresserade vill man gärna ge bort något trevligt att lyssna på, men det kan vara svårt att välja rätt skiva. Enklare är att ge bort ett abonnemang på Spotify så kan mottagaren själv spela precis vad den vill. Premiumabonnemanget innebär inte bara att man slipper reklam men man får bättre ljudkvalitet och kan lyssna i mobilen även utan uppkoppling. Presentkort finns från 1 månad upp till ett år. (JE)

99-1.188 NOK

www.spotify.com

10. Bang & Olufsen EarSet 3i

Designat headset
Den modemedvetne storstadsbon kan så klart inte tänka sig att visa sig med något billigt plastskräp runt halsen. Som headset till sin iPhone passar då kanske Bang & Olufsens snygga hörlurar med inbyggd mikrofon samt en knapp som enkelt växlar mellan musik och telefonsamtal. De har dessutom brusdämpning som filtrerar bort störande bakgrundsljud så att du alltid hör ljudet så klart som möjligt. (JE)

1.750 NOK

www.bang-olufsen.com

11. Kodak Pulse W730S

Trådlösa foton
En fotoram med en fin bild på barnen är en uppskattad julklapp till farmor och farfar. Ännu roligare är att ge bort en digital fotoram med massor av bilder. Och denna kopplar dessutom upp sig på nätet så att den kan visa bilder från Facebook. Man vet aldrig vilka nya spännande bilder som ska dyka upp på skärmen och de kan ju uppdateras dagligen. Kodak Pulse blev bäst i test i årets stora fotoramtest. (JE)

1.200 NOK

www.kodak.no

12. Dlink Boxee Box


Smidig film och musik
Har man en äldre TV utan nätverk är det enklaste sättet att få en modern smart-TV att koppla in en mediespelare. Och den bästa just nu är Boxee Box. Den samlar in filmer, tv-serier och musik från internet och din egen samling, paketerar dem och visar snyggt upp dem på TV:n så att du kan välja med fjärrkontrollen. Den senaste uppdateringen gör att den nu också stöder Spotify och AirPlay från iOS-enheter. (JE)

1.800 NOK

www.dlink.no

Denne artikkelen er delt i deler, de to siste delene legges ut 15.12. og 22.12.

Les 24 julegave tips på Lyd & Bilde

9 desember 2011

Første digitalopptaker for RiksTV

Grundig har lansert den første virkelig spennende mottakeren for bakkenettet, der man kan ta opp vanlige sendinger, og i tillegg RiksTVs nye nedlastings...

Hjemmekino for ulike lommebøker

Vi viser deg ulike hjemmekinoløsninger - i kategoriene dyrt, medium og billig.

Få trådløs musikk i hele huset

Med trådløse høyttalere kan du høre musikk på badet, kjøkkenet og verandaen – selv om musikkanlegget står i kjellerstua. Her er det du bør vite om...

Multirom

Med multirom i boligen, får du et lyd- og billedanlegg som både er diskret og brukervennlig.

En lyd for hvert hus

Det er ikke mange som kjøper vanlige stereoanlegg lenger, og for den som brukeren smarttelefonen som musikkmaskin mangler det ikke på tøffe høyttalere....

Dette gjør du med FM-radioen på hytta

Med et DAB-adapter trenger du ikke bytte ut den sjarmerende FM-radioen som står på hytta.

Musikkanlegg med stil

Musikkanlegg med innovativt design og god lydkvalitet trenger ikke være altfor kostbare. Sjekk ut disse spreke musikkanleggene.

Slik får du TV-signaler i flere rom

TV i flere rom er noe mange familier ønsker seg. Vi forteller hvordan det gjøres i praksis, både for full kanaltilbud men også noen enklere løsninger.

Test av antenner for det digitale bakkenettet

Alle som har mottatt analoge tv-signaler med vanlig antenne må i disse dager bytte til en digital mottakerboks. Vi har testet en rekke antenner for...

Ny lyd i retro design

Dagens lydprodukter byr på ny teknikk i retro design.

Stor test av 32-tommere til under 10 000 kroner

Selv om mange ønsker seg en stor flatskjerm på veggen er det fortsatt 32 tommer som er den mest populære TV-størrelsen hos folk flest.

Få kjapt bredbånd – i hele huset

Har du oversikt over hvordan internett-tilbudet ditt egentlig fungerer? Vi guider deg til den beste bredbåndsoppkoblingen for huset ditt.

Søt musikk til hagefesten

Hvorfor skal man nøye seg med dårlige lydressurser fra bærbare musikkapparater når man befinner seg utendørs? Med høyttalere som tåler litt vær og...

Test av TV-er: Disse merkene gjør det best i test

Hvilke TV-merker gjør det best i test? Svaret får du her, takket være Forbrukerrådet og 233 grundige tester fra Råd Rön.

TV på kjøkkenet

Med TV på kjøkkenet behøver du ikke gå glipp av yndlingsprogrammet når du lager mat.