Multirom

Hjemmeelektronikk

Med multirom i boligen, får du et lyd- og billedanlegg som både er diskret og brukervennlig.


Er en fast installasjon i en bolig, som for eksempel høytalere du bygger inn og fastmonterer i taket. I tillegg har du styringspaneler i flere rom, hvor du kan velge om du vil høre på radio.
Tanken bak multirommet er å kunne styre musikk og bilde i flere rom i boligen, samtidig som dette utstyret er skjult i vegger og tak. Det er et perfekt kompromiss for par hvor den ene har dilla på tekniske gadgets og den andre foretrekker interiør uten store, mørke høytalere. Med et multirom blir lyd- og bildeanlegget en integrert del av boligen på lik linje med et lysstyringssystem eller en sentralstøvsuger.

- Multirom er en fast installasjon i en bolig, som for eksempel høytalere du bygger inn og fastmonterer i taket. I tillegg har du styringspaneler i flere rom, hvor du kan velge om du vil høre på radio, iPod, musikk fra datamaskinen etc. Tanken er at systemet skal gi fleksibilitet og muligheter, sier Leif Tore Rytterbakken i LTR audio og video design.

Øker boligverdien?
Rytterbakken er en stor tilhenger av multiromsystemet, og han mener det har flere fordeler over et vanlig stereoanlegg.
- Med multirom får du en god lydakustikk som er bedre enn fra et stereoanlegg som spiller musikk fra ett sted. Det skyldes blant annet at lyd fra taket vil spre seg utover i hele rommet.

Rytterbakken mener også at et multirom er en investering som holder seg langt bedre enn kjøp av et stereoanlegg.
- Siden hele systemet er integrert og nærmest gjemt bort, vil det ikke bli avleggs eller falle i verdi slik et stereoanlegg gjør. Tvert i mot kan et multirom gi verdiøkning på huset og øke salgbarheten av det.

Diskret
Ettersom systemet integreres i selve boligen, er det best å installere et multirom ved nybygg eller totalrenovering av bolig. Da får installatøren kommet seg inn bak vegger og tak og lagt kablene i skjul. Og nettopp det at systemet er diskret og alt ligger i skjul, er noe som særlig appellerer til kvinner, i følge Rytterbakken.

- Multirom kan lages til fordel for de som ikke liker å ha store høytalere, kabler og bokser synlig. I et multirom er alle kabler borte, høytalerne er bare rundinger i taket som du ikke legger merke til, og styringssystemet er ikke stort større enn en lysbryter. Når jeg har snakket med kunder i etterkant, er det særlig kona som er fornøyd.

Lyd i hage og badstu
Akkurat som med trådløse systemer, gir et integrert multirom beboerne mulighet til å høre på musikk over hele huset. Og du trenger ikke begrense deg til huset.

- Mange velger å ha lyd i stue, kjøkken, bad, og soverom, men vi ser også at enkelte ønsker å ha lyd på terrassen. Det er også mulig med lyd i hagen, og det finnes høytalere som er formet som steiner. Du kan til og med få høytalere i badstua. Det finnes høytalere som tåler både varmen og fuktigheten i badstuer, forteller Rytterbakken.

Et multirom krever selvsagt en viss investering, og du får dem i ulike prisklasser.
- Mange tror at multirom er beregnet på folk som Røkke, men du får i dag et godt system til under 50.000 kroner med lyduttak i fire rom, sier Rytterbakken.

Men har du penger som brenner i lomma, er det ikke noe problem å svi av mer. Du kan utvide lyduttakene, bruke mer avanserte styringssystemer, integrere film- og billedsystemer, og kanskje installere mobile møbler. Hva med en tv-skjerm som senkes ned fra taket når du vil se tv? Og jo mer som skal integreres, desto dyrere blir det.

- Det dyreste anlegget vi har solgt kostet en kvart million, men du kan gå videre over det. Ønsker du å bruke en million, får du gjort det, sier Rytterbakken.
23 oktober 2008

Dette gjør du med FM-radioen på hytta

Med et adapter trenger du ikke bytte ut den sjarmerende FM-radioen som står på hytta.

Kjøpefest for kjøkken-tv

Siden i fjor har prisene på småmodellene rast samtidig som kvaliteten og antall finesser har økt. Det er på tide å skaffe seg en ekstra-tv nå!

Full HD for alle penga

Full HD er veien å gå om vi skal tro TV-produsentene. Årets nye LCD-modeller er klare, og vi har sett på noen av de beste 40/42 tommerne!

Elektrointeriør - fremtiden er hvit

Lyd- og bildeprodukter er blitt fullverdige interiørartikler. Og den hotteste fargen er hvit.

Test: Billig superbilde

32-tommers flatskjermer passer utmerket for deg som vil ha en rimelig TV med bra bilde. Vi har testet de nyeste modellene mellom fem og åtte tusen...

Knivskarp duell

Blu-ray er mer enn bare et nytt DVD-format med skarpere bilde. Nå kommer spillere som både er billigere, bedre og har funksjoner ingen har sett før.

Snerten mediaspiller som spiller «alt»

TVIX M-6500A er en mediaspiller som kan avspille de mest populære digitale film, foto og musikkformatene direkte på en tv eller stereoanlegg.

Mye nytt fra LG

LG har lansert en mengde nye, spennende produkter.

Antennetips

Vurderer man innendørsantenne bør man være klar over følgende:

Test av antenner for det digitale bakkenettet

Alle som har mottatt analoge tv-signaler med vanlig antenne må i disse dager bytte til en digital mottakerboks. Vi har testet en rekke antenner for...

Hvilken farge er du i dag?

Philips introduserer i høst den første lampen, som tilpasser til hjem og stemning. LivingColors gir deg alle regnbuens farger, slik at du til enhver...

Speilrefleks for alle

Når bildekvaliteten teller mest, da velger man speilrefleks. Hvilken modell som passer deg best, finner du ut i denne testen av de fire nyeste kameraene...

Test av kompaktkameraer: Avslappet automatikk

Fotografering er for mange en hobby, og da er det ofte en glede i seg selv å dreie på ratt og spaker.

Nye vifter fra PAX

Pax Electro Products AB lanserer nå den helt nye vifteserien PAX Termic.

Fang levende øyeblikk enkelt og billig!

De superbillige videokameraene gjør inntog. De er små, lette og meget enkle i bruk. Og de har blitt ytterst populære! Fang øyeblikket, og last det...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no