På hyttetur med Samsung

Hjemmeelektronikk

Vi har vært på hyttetur med Samsung som viste frem en rekke av sine nyeste "dingser".

Det er ikke lenger teknologien som legger begrensninger på hvor tilgjengelig du er – det bestemmer du nå selv.  

– Det er opp til deg om du vil bruke den friheten til arbeid eller lek, nytte eller underholdning. Teknologien fungerer uansett om du er på jobben, på hytta, på farten eller utendørs. Og det gir deg tilgang til det innholdet du ønsker når du trenger det, sier Paal Anders Jansen, salgssjef for AV i Samsung Norge.

Du bestemmer

Mens det tidligere var slik at hytta ofte var en teknologisk frisone, har valgfriheten også kommet dit. Mobile enheter som brukes hjemme eller på jobben blir nå ofte tatt med på hytta.

– Det er du som avgjør hvor tilgjengelig og på nett du vil være på hytta. Nå kan du surfe på nettet, ha hjemmekontor eller spille Wordfeud med en venn i New York. I tillegg har mobile enheter og innholdstjenester som Netflix og Viaplay gjort deg til din egen kringkastingssjef, sier Jansen.

Mobile erstatter faste enheter

Mange foreldre har i tillegg oppdaget at bilturen til hytta går raskere for barna i baksetet hvis de kan bruke tiden til å se en film på nettbrettet.

– Mobile enheter har mange bruksområder som gjør at de tar over roller som spesialprodukter hadde tidligere. Tiden for fastmonterte tv-skjermer i bilen er for eksempel forbi – den funksjonalitet har blitt erstattet av nettbrett, sier Jansen.

Ut på tur

De mobile enhetene kan også brukes hvis du trenger inspirasjon til hva du kan gjøre av uteaktiviteter. Moderne teknologi kan rett og slett gjøre det enklere å få med ungene ut på tur i frisk luft.

– Det finnes en rekke apper som kan gi deg tips og hjelp til å gjøre uteaktivitetene enda bedre. Du kan få smøretips rett på mobilen, få nye turforslag fra turistforeningen og tilgang til detaljerte turkart. Mobile enheter kan gi deg valgfrihet også utendørs, sier Jansen.

Alt spiller sammen

Den siste teknologiske trenden er at alt skal kunne kobles sammen, og alt skal synkroniseres. Det kan gjøres enkelte med Samsung AllShare som bygger digitale broer mellom de forskjellige produktene. De kompatible mobile enhetene kobles sammen trådløst, og gjør det uproblematisk å dele innholdet ditt med alle som er på besøk.

– Vi ser også en kraftig vekst i produkter som er knyttet til skyløsninger. Det gjør at du kun trenger å ha med en mobil enhet fordi du får tilgang til alt innholdet du har på dine andre enheter også, sier salgssjef for AV Paal Anders Jansen i Samsung Norge.

Her er fire av "dingsene" Samsung viste frem:

Telefon med prosjektor Samsung Galaxy BeamAndroidmobilen Galaxy Beam er kun 1,2 centimeter tykk, men har likevel plass til en innebygd projektor. Det betyr at du kan bruke projektoren til å vise frem 50 tommer store bilder på en lys vegg.  Det gjør det enkelt å dele det du vil vise frem med andre.

Galaxy Beam har anbefalt utsalgspris på 4 000 kroner

Ny høyttalerdocking

 

DA-E750 er høyttalerdokking som gir god lyd fra både mobil og nettbrett. Støtte for både Samsungs androidmobiler og nettbrett og Apples iPod, iPhone og iPad. Den mobile enheten kan enten dokkes fysisk via tilkoblings-løsningen eller trådløst via bluetooth, Allshare eller Airplay.

Anbefalt utsalgspris er 5 495 kroner.

Androidkamera med 3G-støtte


Galaxy Camera er et kamera med Android, Quad core-prosessor og 3G-støtte. Alt kombineres med en kraftig BSI CMOS-sensor med 16 mega-piksler og lyssterk optikk (f2.8/23mm/21 x optisk zoom). Det betyr at du kan surfe på nettet, laste ned apper via Play butikk, sende SMS og bilder og poste innlegg i sosiale medier direkte fra kameraets 4,8 tommers store HD-touchskjerm. I tillegg kan du redigere bilder og video.

Galaxy Camera har anbefalt utsalgspris 4 500 kroner.

Galaxy Tab II 10.1

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 er Samsungs første nettbrett med Android 4.0. Nettbrett har funnet sin naturlige plass i hjemmet, og med sitt nette format, lange batteritid og raske oppstart er nettbrettet både et praktisk redskap og et morsomt tidsfordriv. I tillegg til at man kan surfe, lese e-bøker, se filmer, spille spill og legge puslespill kan nettbrettet brukes som fjernkontroll til TV-en eller som musikkspiller når du kobler til et par høyttalere.

Galaxy Tab 2 10.1 er et nettbrett med ti tommers TFT-skjerm (1280x800) med operativsystemet Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) og Touchwiz brukergrensesnitt. Dobbeltkjernet prosessor på 1GHz. Doble kameraer. Bluetooth 3.0, USB, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Allshare. 16 GB internminne og plass til minnekort (microSD) på opp til 32 GB. 7000 mAh batteri.

Anbefalt utsalgspris er 3.300 kroner for modellen med Wi-Fi og 4.000 kroner for 3G-modellen.

Første digitalopptaker for RiksTV

Grundig har lansert den første virkelig spennende mottakeren for bakkenettet, der man kan ta opp vanlige sendinger, og i tillegg RiksTVs nye nedlastings...

Hjemmekino for ulike lommebøker

Vi viser deg ulike hjemmekinoløsninger - i kategoriene dyrt, medium og billig.

Få trådløs musikk i hele huset

Med trådløse høyttalere kan du høre musikk på badet, kjøkkenet og verandaen – selv om musikkanlegget står i kjellerstua. Her er det du bør vite om...

Multirom

Med multirom i boligen, får du et lyd- og billedanlegg som både er diskret og brukervennlig.

En lyd for hvert hus

Det er ikke mange som kjøper vanlige stereoanlegg lenger, og for den som brukeren smarttelefonen som musikkmaskin mangler det ikke på tøffe høyttalere....

Dette gjør du med FM-radioen på hytta

Med et DAB-adapter trenger du ikke bytte ut den sjarmerende FM-radioen som står på hytta.

Musikkanlegg med stil

Musikkanlegg med innovativt design og god lydkvalitet trenger ikke være altfor kostbare. Sjekk ut disse spreke musikkanleggene.

Slik får du TV-signaler i flere rom

TV i flere rom er noe mange familier ønsker seg. Vi forteller hvordan det gjøres i praksis, både for full kanaltilbud men også noen enklere løsninger.

Test av antenner for det digitale bakkenettet

Alle som har mottatt analoge tv-signaler med vanlig antenne må i disse dager bytte til en digital mottakerboks. Vi har testet en rekke antenner for...

Ny lyd i retro design

Dagens lydprodukter byr på ny teknikk i retro design.

Stor test av 32-tommere til under 10 000 kroner

Selv om mange ønsker seg en stor flatskjerm på veggen er det fortsatt 32 tommer som er den mest populære TV-størrelsen hos folk flest.

Få kjapt bredbånd – i hele huset

Har du oversikt over hvordan internett-tilbudet ditt egentlig fungerer? Vi guider deg til den beste bredbåndsoppkoblingen for huset ditt.

Søt musikk til hagefesten

Hvorfor skal man nøye seg med dårlige lydressurser fra bærbare musikkapparater når man befinner seg utendørs? Med høyttalere som tåler litt vær og...

Test av TV-er: Disse merkene gjør det best i test

Hvilke TV-merker gjør det best i test? Svaret får du her, takket være Forbrukerrådet og 233 grundige tester fra Råd Rön.

TV på kjøkkenet

Med TV på kjøkkenet behøver du ikke gå glipp av yndlingsprogrammet når du lager mat.