Getty Images
Getty Images

11 grunner til at katter gjør livet bedre

Husdyr

Hvis du har katt, vil dette neppe overraske deg. Men hvis du vurderer å skaffe deg en, vil dette overbevise deg fullstendig.

Det er ingenting som kan si så mye som et menneske, som svaret på spørsmålet "Liker du hunder eller katter best?"

Med disse grunnene vil til og med hundeeieren vurdere å skaffe seg en liten katt. Det er nemlig ikke mangel på sjarm og personlighet.

1. Katten holder deg frisk og rask

I følge en undersøkelse fra 2008 gjort av forskere ved University of Minnesotas Stroke Institute, er det en sammenheng mellom katter og hjerteinfarkt hos mennesker.

Undersøkelsen viser at katteeiere har mindre sjanse for å få hjerteproblemer og hjerteinfarkt enn mennesker som ikke har katt. Undersøkelsen omfattet 4500 testpersoner og gikk over en periode på 10 år. 

Les også: Slik lager du enkelt telt til katten din

2. Katten oppfant (nesten) middagsluren

Ingen har et bedre søvnhjerte enn katten. De sover mange timer i døgnet og har aldri noe i mot en ekstra lur til. Med andre ord; har du behov for en daglig middagslur, vil ikke katten stå i veien - tvert i mot vil den vel heller bli med.

3. Katten gir aldri opp

Katter er utrolig stae og fulle av vilje som tar dem langt. Dette bør vi jo egentlig lære noe av. Alt skjer nemlig ikke ved første forsøk, men da er det ikke noe galt i å prøve igjen. 

Bare husk på at katten har 9 liv, så ikke gjør noe dumt.

4. Deres avslappende humør har en beroligende effekt

Hvis hverdagen din er stressende og tid til ro blir vanskelig å finne, bør du skaffe deg en katt så fort som mulig. Undersøkelser viser nemlig at katter har en beroligende og avstressende effekt hos oss mennesker.

Getty Images

5. Katten lever her og nå

Kattens personlighet har mange nyanser, og når den ikke sover, lever den virkelig "i nuet." Mennesker burde lære av det og følge kattens levemåte.

6. Katten har humor og får deg til å le

Katten har masse humor og har en tendens til å havne i uheldige situasjoner. Det ender som regel i underholdning for oss.

Katter er ekstremt nysgjerrige; en egenskap som tar dem langt.

Les også: Slik fjerner du hunde- og kattehår fra teppet

7. Lær av kattens strategiske evner

Katten er et dyktig rovdyr og har et utrolig jaktinstinkt.

Mennesker kan lære mye av kattens tålmodighet og strategiske vurderinger - tenk så langt vi hadde kommet!

8. Katten er flink med autistiske barn

Å kjenne en katt er helt fantastisk. Det kan føre til betydningsfulle vennskap som kan endre liv.

Autistiske voksne og barn har stor glede av kattens nærvær. En undersøkelse fra 2012 viser at utfordrende barn er lang mer rolige og sosiale når de har et kjæledyr. Barn føler enklere tillitt, nærvær og kjærlighet hvis de har en god venn ved siden av.

Getty Images

9. Katten kan hjelpe mot depresjoner

Katter som lever innendørs har en fantastisk helbredende effekt hos mennesker som kjemper mot depresjon og andre psykiske sykdommer. 

Kattens nærvær og tilstedeværelse krever nemlig rutiner i hverdagen, ansvarlighet og sosiale aktiviteter som gjør at eieren har noe å fokusere på.

Les også: 10 ting du ALDRI får ha i fred fra katten

10. Katten er leken

Alle katter er i mer eller mindre grad glade i å leke. De elsker fysisk aktivitet som stimulerer jaktinstinktet; derfor lever de seg fullt og helt inn i leken.

11. Katten kurerer ensomhet

Den berømte forfatteren Charles Dickens sa en gang at det ikke finnes noe større enn kattens kjærlighet til sin eier.

Katter skaper tette bånd med sin eier og kjærligheten er ubetinget. Denne tilknytningen kan kurere ensomhet og få mennesker til å føle seg verdsatt igjen.

Er det i det hele tatt noe katter ikke kan?

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

21 mars 2016

Derfor må du holde hunden langt unna julematen

Hunden din kan bli alvorlig syk om du gir den julemat eller julegodt.

Når er det for kaldt for katten din?

Kattens tykke pels holder ikke på varmen lenge i minusgrader. Vet du når du bør holde katten din inne, og når det er greit å slippe den ut igjen?

Det skal ikke mye til før det er for kaldt for hunden din

Det er store forskjeller fra hund til hund, men det er faktisk mulig å måle når det er for kaldt for hunden din. Finn skjemaet her!

12 måter å dekorere hjemme med bilder av katten din

Hvem får nok av katter? Eller sin egen katt?? Vi har funnet frem til 12 spenstige måter du kan friske opp hjemme med bilder av katten din.

Nå kan du ringe til kjæledyret ditt

Savner du hunden eller katten når du er ute en tur eller på jobb? Nå kan dere ringe videosamtaler til hverandre.

Lag et telt til katten din av en gammel T-skjorte

Katter elsker små gjemmesteder hvor de kan legge seg på lur eller slappe av. Vi viser deg hvordan du kan lage en liten hule til katten din.

Hold katten unna bordet og vinduskarmen

Som katteeier har du helt sikkert irritert deg over potemerker på uønskede steder. Her er 8 tips til hvordan du løser problemet - uten å skade katten...

Slik får du hunden til å slutte å bjeffe

Bjeffende og ulende hunder er en tålmodighetsprøve både for ører og naboer rundt. Her får du 6 ulike metoder for å få styr på hundens bjeffing.

La hunden bli trendy med hundehus av betong

Hundehuset trenger ikke å være noe du helst vil skjule. Pynt opp hjemme med dette moderne huset av betong som du kan lage helt selv!

Slik holder du katten unna blomster og planter

Tygger katten din på planter og blomster? Her er 6 gode tips til hvordan du får katten til å holde seg unna.

Går du lang nok tur med hunden din?

En hund gir mye glede, men krever også sitt. En ny undersøkelse viser at over halvparten av norske hunder får for lite mosjon.

Slik fjerner du hunde- eller kattehår fra teppet

Er du også frustreret over alle hårene fra katten eller hunden din som fester seg i gulvteppet? Med dette trikset er problemet løst!

Slik merker du om hunden fryser

Fryser hunden din like raskt som deg? Kanskje. Her er 5 ting du bør se etter.

Slik fjerner du enkelt kattehår fra sofaen

Selv om vi elsker katten vår, kan det være frustrerende med alle hårene den etterlater. Heldigvis finnes det noen triks for å fjerne dem!

10 tegn på at katten din elsker deg

Katten kan være vanskelig å lese. Men hvis du opplever noen av disse 10 tegnene, vet du at det er kjærlighet.